Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alibec Pașa, Hagi Tudose și Moș Ene

Postat la: 25.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nu știu dacă Gigi Becali îl va canoniza pe Nicolae Dică, după dubla cu Sporting Lisabona, dar, cel puțin după meciul-tur, antrenorul stelist și-a câștigat încrederea finanțatorului. Și nu numai a lui! La câtă lume a cântat prohodul FCSB-ului înaintea partidei de la Lisabona, la optimismul gazdelor și entuziasmul tribunelor, băieții lui Dică au răspuns cu un angajament de-a dreptul extraordinar, la care va fi contribuit probabil și prima de 100 000 de euro promisă de Becali jucătorilor, pentru calificare.

Eu zic că au meritat-o deja încă de la Lisabona și - scriind înaintea jocului de miercuri- trăiesc cu speranța că vor reuși să facă și pasul următor. L-au pierdut, e drept, pe Pintilii, dar cum revenea Budescu și reintra Bălașa, se creaseră premisele necesare unei victorii cu (cel puțin) 1-0. Mai ales că revenirea lui Budescu era exact ce-i mai putea lipsi lui Denis Alibec pentru a reuși la București ce a ratat de puțin în meciul de la Lisabona, pentru a se dovedi din nou adevăratul pașă al FCSB-ului. Gigi Becali va jubila oricum, pentru că, indiferent de rezultat, băieții săi vor merge mai departe, în Champions League, dacă vor câștiga, iar dacă nu, în Europa League!

Pentru Gică Hagi însă povestea cupelor europene se frânge aici, după papara încasată acasă, cu 3-1, de la Red Bull, multinaționala austriacă rezidentă în Salzburg. Și oare ce mai puteam aștepta de la un retur în care campionii României ar fi trebuit să învingă în deplasare cu 3-0 actuala campioană a Austriei?! Nici măcar acum câteva luni, când Viitorul promitea să aibă viitor, nu ne puteam încumeta la o asemenea revanșă. Darmite acum, când pepiniera de vedete a lui Hagi a vândut și-a tot vândut o droaie de jucători, fără să-și mai completeze lotul și cu niscaiva achiziții de valoare. Așa se face că, din toată crescătoria de staruri, Hagi a ajuns să deșerte în teren ce se mai găsea prin șeptelul său de la Ovidiu, ba chiar să-i scoată la mezat și pe ultimii mohicani, Coman și Ganea! Sigur, Gică nu a ascuns niciodată faptul că scopul Academiei sale este să crească fotbaliști pe care să-i vândă, ceea ce iată că și face, cu vârf și îndesat, fără ca nimeni să-i poată cere socoteală.

Totuși, problema care rămâne este că Viitorul deține și titlul de campioană, reprezentând, nu-i așa, elita fotbalului românesc în competițiile europene intercluburi. Or, din această poziție onorantă - confirmată până și de TAS ! - e jenant să ți-o tragă acasă, cu trei goluri într-o singură repriză, o echipă din orașul lui Mozart. O spun cu năduf și nu plec urechea la vorba care circulă prin târg, că Hagi Tudose ar vrea să închidă mustăria constănțeană, ca să redeschidă alta, cu Fatih Terim, în Turcia. Pot crede, mai degrabă, că Hagi nu s-a zgârcit degeaba, de vreme ce își vinde jucătorii ca să strângă bani la teșcherea pentru a deveni patronul unui club turcesc, dar nici în varianta asta nu cred că va trage obloanele la Academia din orașul său natal. Oricum, e tot mai clar că, cel puțin la ora asta, îl doare-n cot de campionat și că prezența efemeră în calificările europene a luat-o ca pe-o obligație și, deci, ca o corvoadă!

În concluzie, mergem mai departe cu Alibec Pașa și cu colegii lui, privind pieziș - a câta oară?!- la pacostea de pe capul nostru care se numește Cristoph Daum și care încropește iar un lot gândit aiurea, pentru dubla cu Armenia și Muntenegru. Că, uite-așa, nu-l vrea el pe Alibec și pace, ce-o să-i facem, că oricum rămânem și necalificați și cu banii luați ?! Dar, cu tupeul binecunoscut, sare din nou la gâtul presei sportive și, făcând clăbuci la gură, îndeamnă gazetarii să se ... trezească la realitate. Păi, tocmai tu vorbești, Moș Ene?!

P.S. Vineri noapte, am stat până la ora 4 dinspre ziuă, ca să savurez lecția de tenis pe care Simona Halep i-a servit-o fandositei Johanna Konta. O lecție care contează precis!

Horia Alexandrescu

Text preluat din România literară

 

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE