Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alibec, comeback?

Postat la: 19.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacă tot am pus ștampila de exit pe participarea echipelor românești la cupele europene, iar naționala a intrat șontâc-șontâc în preliminariile Euro 2020, noi, ăștia care ne mai iluzionăm cu fotbalul, nu mai avem altceva de făcut decât să ne pierdem timpul cu meciurile din Liga I în care, vorba aia, toți o apă și-un pământ.

Marele derby de la Cluj, care a opus campioana vicecampioanei, a fost ilustrarea perfectă a stării jalnice a fotbalului românesc, unde clujenii tânjesc după primirea salariilor, iar bucureștenii se întreabă cine mai apucă să ia leafă de la Becali, la ora play-off-ului. Și cu antrenorii lucrurile sunt asemănătoare, de vreme ce Toni Conceicao nu vrea să plece decât dacă primește toți banii (exact ca Edy Iordănescu), iar Dică mai are un răgaz de cinci etape de la Gigi, ca să afle dacă e albă sau neagră. Derby-ul din Gruia a fost un simulacru de meci, încheiat cu remiza tradițională, după ce oaspeții au înscris, prin Coman, grație unui cadou de diletant făcut de fundașul Lang, iar clujenii au egalat prin Djokovici, la o fază fixă, dar la limita ofsaidului! 1-1, aşadar, și cu asta basta! FCSB rămâne lider, campionii sunt pe locul 5, iar deasupra lor se află, de jos în sus - n-o să credeți, poate! - Gaz Metan, Sepsi Sf. Gheorghe și Astra Giurgiu.

Că Astra renaște sub Mulțescu era de așteptat, dar iată că o face prin mult hulitul Alibec și chiar în fața câinilor roșii, pe terenul acestora! Îmi pare rău pentru Florin Bratu, în capacitatea căruia cred, dar Dinamo a ajuns la a patra înfrângere și se îndreaptă din nou spre play-out. N-a fost deci de mirare că a pierdut și acest joc de pe teren propriu, cu menţiunea că victoria Astrei i s-a datorat lui Denis Alibec. Care a înscris primul gol și a dat pasa decisivă la al doilea! Putem spune, oare, Alibec -redivivus? Aş zice că da, bazându-mă pe ambiția valorosului vârf de a răzbuna umilințele pe care le-a trăit la FCSB. Măcar atât și tot i-ar fi destul ca să revină la nivelul și valoarea care l-au consacrat, deși ar trebui să-și reconsidere și apucăturile de gherțoi, din teren și din afara acestuia, care i-au atras trista faimă de scandalagiu, dăunându-i chiar mai mult decât ieşirea din ierarhiile golgheterilor. Haideți să pariem din nou pe Alibec, că ne trebuie inclusiv la națională!...

Alt meci de pomină din runda a 8-a a fost cel de la Mediaș, dintre Gaz Metan și CSU Craiova, încheiat cu victoria gazdelor la scorul de 3-2, după nu mai puțin de...4 penalty-uri dictate de arbitrul Chivulete, 3 revenind oltenilor, care au și ratat unul, prin Mitriță. În acest fel, Craiova rămâne undeva, în partea a doua a clasamentului, în timp ce Mediaşul cochetează deja cu plutonul de frunte, după părerea mea, meritat. Și, ca să mai adăugăm o revelație a acestui campionat, merită aplauze și Dunărea, care a reușit să întreacă acasă Botoșanii, cu 3-2, după altă partidă în care s-au acordat 3 penaltyuri! Dan Alexa face minuni și la Călărași, dar tot cu 3-2 a învins și Poli Iași, la Chiajna, probabil ca să înțelegem și mai bine cum stăm cu „sportul rege". Care se joacă, iată, la Giurgiu, la Călărași și la Chiajna, dar și în Voluntari, la Sf. Gheorghe, Mediaș și Botoșani, fără a uita de Academia lui Hagi de la Ovidiu, Viitorul întrecând luni seară modesta echipă sibiană Hermannstadt. Vremuri grele, fraților, pentru fotbalul autohton și mai sosesc și meciurile din "Cupa României", unde va ploua cu alte și alte surprize, ca de obicei!

Încet-încet, ne vom putea bucura că jocul cu balonul rotund și-a redobândit caracterul de sport de masă, oferindu-ne un nou fel de Daciadă, la care important e să participi. Pentru propria sănătate și pentru gloria satului, a comunei și a reședinței de județ. Iar dacă vă doriți fotbal mare, aveți la dispoziție, în continuare, meciurile din Champions League și Europa League. Fără noi, firește!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE