Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ales bules!

Postat la: 30.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

N-aș vrea să vă lichidez iluziile patriotarde care v-ar mai face să credeţi într-o calificare la Cupa Mondială din 2018, dar dumincă seară, la Cluj, s-a ales praful sau, mai pe șleau, folosind argoul de tribună, "Ales bules"!

De aproape doi ani, am emis o mulțime de îndoieli serioase privind capacitatea conducerii FRF de a reașeza soccerul românesc pe drumul victoriilor de altădată, pornind de la realitatea că în fruntea stabilimentului respectiv ajunsese prin sforării o mână de șmecherași care n-aveau cu fotbalul nici în clin, nici în mânecă. Și am repetat obsesiv că Big bossul găştii, clănțăul Răzvan Burleanu, va duce de râpă tot ce se construise bun în fotbalul nostru după ‘89, luându-i locul nimeni altuia decât lui Gică Popescu, băgat la zdup tocmai ca să se aleagă politrucul! Nu mai enumăr acum toate prostiile decise de acest neavenit, în numele goangei repetate că tot ce face el ar sta sub semnul reformării fotbalului.

În schimb, a avut grijă să opereze o veritabilă epurare a profesioniștilor din federație, pentru a-i înlocui, insolent, cu conclavul de mercenari din jurul său, în scopul dovedit deja de a pune laba pe parale. Așa a ajuns să-l aducă din import pe grecul Vassaras, care a făcut ferfeniță arbitrajul autohton, dar când l-a scos de la naftalină și pe pensionarul neamț Christoph Daum, care se retrăsese de vreo trei ani din lumea fotbalului, am crezut că înnebunesc. Mai ales că, potrivit contractului semnat cu Burleanu, taica Daum venea anume pentru a ne califica la Cupa Mondială din 2018, iar asta contra modicei sume de 500.000 de euro! În plus, moșneagul îi aducea cu el și pe secundul Rudi Verkempinck, ba chiar și pe distinsul său flăcău, Marcel Daum, în funcția de...videoanalist al echipei naționale. Era deja prea mult și n-am fost nici pe departe singurul care a semnalat că, dacă tot îl demisionăm pe Puiu Iordănescu, e absurd să-l înlocuim cu unul de același leat. Bașca amănuntul, pentru cine mai știa câte ceva despre ultimele performanțe ale lui Daum, că acesta înregistrase o serie de rateuri cu echipele antrenate în anii de dinaintea angajării sale la FRF.

Erau dovezi clare că obosise și că, vorba aia, avea deja vârsta arterelor sale, drept care se cam lăsase vrând-nevrând de antrenorat, vînzându-și experiența pentru un job de...comentator TV. Din această postură l-a contractat aerianul Burleanu, ca să-i de pe mână nu vreo echipă de mini-fotbal sau una de fete, ci taman naționala României, pentru calificările din Cupa Mondială! Or, dacă nici acum nu înțelegeți și nu-mi dați dreptate, nu mai aveți nici dreptul de a vă întreba cum a fost posibil ca prima noastră reprezentativă să nu înscrie măcar un gol, în ultimele sale patru meciuri de calificare, trezindu-se acum pe locul 4 din grupă. Vă asigur, însă, că nu jucătorii au fost de vină, ci așezarea din teren și tactica bulibășită care li s-a ordonat. Dar, Achtung, este deja... too much (zu vil)!

Săptămâna trecută scriam că, oricât de valoroși și în formă se dovedesc băieții noștri la echipele de club, oricât de entuziaști ar fi suporterii tricolori din tribune și indiferent ce variante de echipă am avansa noi, cel care decide rămâne tot Moș Daum. Și a decis de n-a mai putut, chiar dacă lotul de 23 de jucători deplasat la Cluj a fost însoțit de un staff de...27 de persoane, avându-i în frunte pe Burleanu și amploiații săi. Remiza jalnică cu care s-a încheiat partida era, deci, previzibilă, și ar trebui să fim mulțumiți că, după ce danezii au dominat în majoritatea timpului, am avut noroc în ultimul sfert de oră că nu au și înscris. Oricum, calificarea e iremediabil compromisă, pe mâna ruginitului selecționer, care ne tot pune să ne apărăm, chiar și când anunță că vom ataca, "cu și fără minge, începând cu...Tătărușanu"! Ei, aș! Dar, dacă tot a promis că, în caz că vom învinge, face turul Carpaților pe bicicletă, eu îl sfătuiesc să nu mai riște la vârsta dumnealui și să ne cam lase, luând avionul până la vila sa de la Köln, rezervând tichete de îmbarcare și pentru Burleanu et comp.

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE