Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Adio, pică frunza!

Postat la: 31.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Când madam Udrea du Cocoche, ceva mai pudibondă ca Eva inainte să dea năvală-n fructul oprit, s-a decis să-si pună frunză de țară ca sa-si acopere brandul de Pleșcoi, pe blazonul Ministerului Turismului, pe niscai mărunțiș de jde milioane de euro, scria - "la negru", evident - ca pe Infernul lui Dante: "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate."

Si, de intrat, au intrat. Până-n străfunduri. Ca la concurs! De iesit n-au mai iesit. Au intepenit acolo, bani cu ghiotura, servicii cu ghioaga! Drămite servicii de procedura. La dosare! S-au dedulcit la frunză, pe lângă marii campioni si alți pioni, bașca reclama internaționala de fo' cinci milioane de euro, bani de la popor! Ca să nu mai zic de Gala Bute, care s-a dorit "cu mănuși", dar a ajuns de pârnaie, mioritic vorbind: "Jilava, inchisoare grea, curge apa pe sub ea!". A ramas doar frica. De beci! Cât despre frunză, doar o frunză-n vânt, tomnatecă, ruginită la balamlale mai dihai ca o centura de castitate, la menopauză.

Intre timp, au căzut de la putere si Adam si Madam! S-a dus si Cocoș, după ce-a cantat, biblic, de trei ori: Microsoft I, Microsoft II si EADS. De Ordonanta 13 s-a ales praful, mai rămâne o speranță cu gratierea. Frunza, insă, pe lângă faptul că pe seama ei - ca si pe Carpathian Gardens, altă dandana - s-au ciordit banii natiunii cu salarii si pensii tăiate, n-a prea adus turisti străini pe la noi pe meleaguri. Vorba ceea: Turiști si câștigi! Ei bine, Udrea - cea cu fructul poprit! - încă mai are timp sa se decidă dacă "dă din clanță-n clanță", in argou de pușcărie, clasa Bricul Mircea, după ce și-a dat frunza la o parte ca sa-ntoarcă foaia pentru Adam Serpuitorul, cel cu știința binelui si-a răului, autorul moralei: "Procurorul te urca, judecătorul te coboară!"

"Adio, pică frunza!", intra din nou in topuri pe heavy rotation la Guvern FM, odata cu actualul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre. Asta artist folclorist! Numa' bun de gurist! Omul vrea acum brand de țară o oaie! Si nu orice oaie, ci chiar Miorița. Aia bălaie, bucălaie... bârsană, carevasazică. Pen'că ministrul nostru, Smintitus Dobre, până acum nu s-a remarcat cu altceva la minister decât c-a tuns oaia si berbecu'. Plus ce s-a mai jucat cu lipiciosu'! Dăm funza la o parte, o tăiem la câini si suim pe blazon oaia noastră cea de toate zilele, oaia aia delatoare si traficantă de carne vie, cu ciobanii ăia doi de vor să-l mierlească p-al treilea discriminatoriu si incriminatoriu. Nu mai spun că oaia e taman bună de DNA deoarece a corupt si câinele. Asa că mai rămâne boul! Asa bou, mai rar! Dar să vedeti de ce...

Sare-n izmene si Petre Daea, ministrul Agriculturii, că de trei zile-ncoace, gura nu-i mai tace, frunza nu-i mai place: "Oaia este o statuie vie. Argumente sunt în străfundul analizei pentru fiecare. Uitați-vă în orice parte a țării, cât de frumos e acest animal pe pășunile verzi ale țării românești. Frunza o are toata lumea, dar oi ca-n România, nu. Lângă oaie găsești o frunză, dar lângă frunză nu poți să găsești o oaie". Nici Kant nu putea s-o zică mai bine! Lavoisier se rasuceste-n mormânt, iar Courvoisier in pahar. "Când e să te faci de oaie, te faci de căcărează, c-altfel o și belești!", cum ar zice orice filosof in viată, ori altminterea... Transhumanță, monșer, nu gluma! Pe lângă că ne fac ăștia din Europa tigani, acu' o sa ne facă si ciobani, oieri si alte d-astea d-ale strungii si sâmbrei. Unde mai pui că turiștii o să vină în România câtă frunză, câtă oaie! Eu zic, nu dau cu bâta, că ăl mai nimerit să rezolve chestiunea e tot Gigi Becali. Omul e-n domeniu, se culcă noaptea cu oile si se scoala cu găinile. Sau invers! Deci, Becali presedinte!

Bogdan Comaroni

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE