Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A fi sau a nu mai fi

Postat la: 23.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aș avea multe să vă spun despre meciurile din play-off, jucate pe muchie de cuțit de toate finalistele, dar stricate iremediabil de cei mai titrați arbitri pe care-i avem la ora asta. Devine clar însă că, după succesul categoric obținut în fața Stelei, Viitorul lui Gică Hagi a luat o opțiune serioasă la titlu, mai ales că și Astra a pierdut la Cluj, iar Dinamo s-a chinuit degeaba să treacă de Craiova, în alte partide influențate de cavalerii fluierului.

Vom reveni asupra temei dar, deocamdată, prioritatea absolută e partida cu Danemarca de duminică, în preliminariile Cupei Mondiale. După cum știți, atât selecționerul Daum, cât și belferul Burleanu, de la FRF, ne-au anunțat că întâlnirea cu danezii, deși importantă, n-ar fi una decisivă! Eu îi contrazic pe amândoi și le garantez că, dacă nu învingem în meciul de la Cluj, șansele de a mai fi prezenți la Turneul final din 2018 sunt de-a dreptul nule, iar bătălia pentru locul doi din grupă se va da tocmai între Danemarca și Muntenegru. Or, așa stând lucrurile, cu tot optimismul de care sunt capabil, vă pun în gardă că danezii nu vin pentru a se apăra! Dimpotrivă, ar trebui să rememorăm meciul lor cu Polonia, de anul trecut, când au pierdut, e drept, dar cu 2-3, practicând la Varșovia un fotbal eminamente ofensiv.

La fel cred că vor proceda și duminica asta, la Cluj, cu Eriksen de la Tottenham, cu Christensen și Vestergaard de la Borussia Moenchengladbach și în poartă cu Schmeichel, de la Leicester, ca să amintesc doar câțiva dintre internaționalii lor de top. Și-apoi, v-aş aduce aminte şi că Danemarca a fost campioana Europei în 1992, bătând pe rând Olanda și Germania, pentru ca trei ani mai târziu să câștige și "Cupa Confederației", învingând în finală (2-0) chiar faimoasa selecționată a Argentinei! N-aș zice, aşadar, că e ceva putred în fotbalul danez dar, dacă tot suntem la retorica hamletiană, e limpede că de rezultatul acestui meci depinde viitorul binomului Burleanu-Daum, sub semnul lui a fi sau a nu mai fi.

Naționala României e obligată să meargă la victorie, deci să mizeze exclusiv pe cartea atacului, în condițiile în care Herr Daum, cu aerul lui de bunicuț de treabă, s-a acoperit până acum de grosse rușine, simțindu-se, însă, vexat când presa i-a reproșat că, sub comanda sa, prima noastră reprezentativă nu joacă, de fapt, nimic! Nici la ora asta nu e clar dacă mizăm în față pe Keșeru sau pe Alibec, deși eu,unul, i-aș vedea pe amândoi în primul unsprezece, având în vedere și că, să nu uităm!, Florin Andone este suspendat. N-am nicio îndoială că la lot au fost convocați cam toți jucătorii care meritau, după cum ne-a asigurat selecționerul, dar problema care rămâne este care dintre ei vor fi introduși în teren și ce sarcini de joc vor primi de la Herr Daum.

Plus necazurile pe care le avem cu portarii, pentru că Tătărușanu comite gafe după gafe la Fiorentina, Pantilimon s-o fi plictisit de când face tușa la Watford, Siviu Lung jr. tocmai s-a accidentat, iar Florin Niță, convocat în locul său, a încasat două goluri antologice de la puștii lui Hagi! Mă bucur și eu, desigur, când îl aud pe Nicușor Stanciu că vom bate cu 2-0, iar el va înscrie unul dintre goluri, sună bine și convocarea lui Andrei Ivan, de la Craiova, care promite la rândul său să-i dea un gol lui Schmeichel, dar, dacă mă întrebați pe mine, m-aș baza pe prezența în teren a lui Budescu în linia de mijloc, lângă Răzvan Marin. Una e totuşi ce spun ei, ce așteaptă tribunele sau ce vreau eu, pentru că decizia rămâne la Herr Daum, de care depinde până la urmă totul. Că "Hamlet" o fi văzut și el, așa că știe precis cum stau lucrurile: "To be or not to be, that is the question?!"

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE