Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Așa-zisa blondă din Palatul Victoria

Postat la: 20.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Din acest punct s-ar putea naște, ca pasarea Phoenix, un sprijin pentru greșitul nostru Klaus Iohannis. In lipsă de altceva mai bun în 2019 te duci să îl votezi. Cu cine altcineva să votezi? Cu candidatul PSD? Imposibil. Destui vor sta acasă așadar. Cert Klaus Iohannis nu va mai obține 6,4 milioane voturi nici dacă s-ar vota de 100 de ori. Va lua puțin peste jumate, eventual - dacă va candida și va avea și sustinerea Opoziției reunite.

Nu il văd candidînd ca independent deși ar fi o soluție să nu se lipească de nici un partid. Iar dacă Dreapta va avea mai mulți candidati - ceea ce se prefigurează, liberal, userist, basist - e chiar indicat să se prezinte împotriva sistemului de partide și a clasei politice corupte și ineficiente. Dar mai e mult pînă atunci. Klaus Iohannis se află deocamdată în cel mai prost moment al său din noiembrie 2016. In week-end se va duce la ski ca să îi treacă amarul.

iohannis 2Acesta a fost ieri registrul colorat de cei dezamăgiți de președintele Klaus Iohannis. Un registru trist, chiar tragic, un lamento. Celălalt registru a fost distractiv- comic și plin de umor. Veselia de rîsu-plînsu, de haz de necaz, a fost dată de Viorica Dăncila propusă pentru Palatul Victoria. De la prima sa aparitie tv a stîrnit hohote de rîs. Va sa zică asta e șefa ! și-a zis lumea! ! Prima femeie prim-ministru din istoria României. D-na are avantajul că este din Videle, județul Teleorman, cel mai dezvoltat județ al țării nostre dragi. Are o populație numeroasă, rata șomajului zero, cu cel mai înalt standard de viata și educație din Romania. Aici citeva universitati de top se bat pentru intiietate pe plan mondial. De aici se extrage miraculoasa soluție a lui Liviu Dragnea scoasa din buzunarul lui de la vestă.

CV-ul d-nei a stirnit de asemenea zimbete. Perfomanțele d-sale sunt ilustre dar lipsesc cu desavîrșire - vorba lu nenea Iancu într-o Scrisoare pierdută. M-a impresionat blocul murdar si dărăpănat în care locuiește la Videle. Același in care a locuit si colega de guvern Carmen Dan. Remarcabil stabiliment. Un fel de cămin de nefamilisti, bloc ceausist confort 4, din betoane. Lumea este impresionată și de cunoștințele ei vaste cu privire UE dar si de mîinuirea limbilor străine. Vorbeste o engleză impecabilă, cu accent oxford cu care ne va reprezenta cu succes la Londra, Berlin, Paris.

dancilaD-na Dăncilă vine din galeria „femeilor din popor" cu care se înconjurase Elena Ceaușescu, Maria Bobu, Suzana Gâdea, Tamara Dobrin, etc. Aceleași tinute, aceleași coafuri. O lume de o țopenie știută în care caracterul rural nu se distinge cel urban. La mijloc de drum, ceva intre țăran cu sticla subțioară, navetist la negru și mahalagiu incă neurbanizat în lumea orășenească de periferie. O lume de haltă CFR. Din această categorie se selecționează șefii nostri, parlamentari, primari, miniștri. Sociologic vorbind acest tip uman predomină. Omul nou! De aici provin Liviu Dragnea, Carmen Dan, Adrian Videanu, etc. ca să dau ex numai din Videle. România e așișderea cu județul Teleorman.O țară cu rare insule de civilizație europeană dată de marile orașe universitare. Acești d-ni si aceste d-ne apartin primei generații incălțate. Este prima generație care trăiește la oraș. Produsul social tipic al regimului Ceaușescu.

Ieri o televiziune străină a făcut o anchetă. " Care este "blonda" voastră preferată? A dat si o lămurire ca să nu ne incurcăm în alegere - : „Viorica nu e un răspuns valabil!." Ca să zic așa.

Stelian Tănase

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE