Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vreți ieșire din UE, na poftim ce de atentate, adio majoritate pentru partizanii ieșirii din UE!

Postat la: 08.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cronica unui atac anunțat - efectul atentatelor jihadiste asupra alegerilor din Marea Britanie...miza Brexitului - sau de ce ieșirea Angliei din UE nu va mai avea loc, cu certitudine.

Au avut loc, fapt fără precedent în istoria Marii Britanii, trei atentate în trei luni succesive, înainte de alegeri - rezultă clar că ISIS, sau altcineva, face politică, iar pe 8 iunie se va vedea efectul. Ultimul mare atac terorist a avut loc în 2005, de atunci Marea Britanie n-a mai trecut printr-o secvență similară, ca acum, cu trei atentate în serie, în trei luni. Cine are de câștigat, cine de pierdut, cui prodest ?...mai ales că totul a fost deja anunțat din timp:

Cu un an înainte, într-un documentar al Channel 4 din 2016 - "The Jihadis Next Door" - ilustrat prin interviuri cu membrii unei grupări "linked to al-Muhajiroun, a loose group of British extremists supportive of ISIS" - chiar unul dintre atacatorii de la London Bridge apare în documentar - se știa clar că e jihadist criminal și totuși nu a fost deranjat de nimeni, mai mult - subliniez un citat din spusele altui jihadist islamic "moderat" ce apare în documentar: "One day Islam WILL BE dominant and the black flag of Islam will be on Downing Street"!.
Cu doi ani înainte, în 2015, culmea, la CNN - a fost tras semnalul de alarmă cu privire la creșterea incidenței atacurilor islamiste în Marea Britanie, americanii citau surse antitero europene:

"UK 'next target' for ISIS - CNN terrorism analyst Paul Cruickshank warned that the terror attacks would be launched by British-born jihadists" - Paul Cruickshank, the terrorism analyst for American news channel CNN, said "he had been told about the threat by a senior European counter-terrorism official." Deci serviciile de informații europene erau la curent, Marea Britanie era la curent, cu toate acestea nu s-au luat niciun fel de măsuri. De ce? - întrebare retorică desigur...

În data de 25 mai a fost publicat primul sondaj de opinie realizat după atentatul din Manchester, iar datele arătau că diferenţa dintre conservatori şi laburişti, gen pesediștii noștri, s-a micşorat considerabil. Se pare că atentatul a contribuit la o reechilibrarea a opţiunilor britanicilor pentru alegerile din 8 iunie, iar trendul exista deja. Inițial, la momentul declanşării alegerilor anticipate care vor avea loc pe 8 iunie partidul Theresei May nu avea competitori, avansul față de celelalte partide find considerabil, însă acum diferenţa faţă de laburişti s-a redus la aproximativ 5%. De menționat că Theresa May a fost cea care a tăiat 20,000 de posturi "from the police force against the advice of Police leaders. She told them they were crying wolf". Na că lupu jihadist a venit, la termen...

În ultimul sondaj realizat înainte de atentatul de la Manchester, Partidul Conservator conducea cu 42% în preferinţele britanicilor, fiind urmat de laburişti cu 34%. Conservatorii erau în scădere cu aproximativ 5 procente, iar laburiştii erau în creştere cu acelaşi număr de procente.
Sondajul realizat după atentat, și publicat la scurtă vreme arăta că deși conservatorii au crescut de la 42% la 43%, mai aveau doar 5 procente în fata laburiştilor. În timp ce conservatorii au crescut doar un procent, laburiştii au urcat de la 34% la 38%, cu aproximativ două săptămâni înainte de alegeri. Sondajele sugerează acum că vor avea împreună aproape 80% din totalul voturilor. Cele două partide nu au mai împărțit un asemenea procent din anul 1992, când și-au adjudecat, împreună, 78% din totalul voturilor. Procentul rotund de 80% nu a mai fost întrunit de conservatori și laburiști, tocmai din anul 1979", notează BBC.

Noul atentat dacă va contribui la dinamica deja semnalată, după atentatul precedent, ar putea duce la un echilibru între laburişti şi conservatori, lucru greu de imaginat cu ceva vreme în urmă. Tema cheie a laburiștilor este negocierea unui Brexit prin care Marea Britanie să-și păstreze accesul pe piața unică a Uniunii Europene și care să protejeze drepturile cetățenilor UE din Regatul Unit, cum ar veni o emasculare a Brexit-ului. Premierul Theresa May a anunțat pe 18 aprilie că a decis să convoace alegeri generale anticipate, argumentându-și hotărârea prin faptul că opoziția laburistă și liberal-democrată încearcă să pună obstacole în calea ieșirii Marii Britanii din UE, decisă în urma referendumului de anul trecut, motiv pentru care guvernul are nevoie de o majoritate clară în parlament în timpul negocierilor dificile privind Brexitul. Adio majoritate.

Și lira sterlină are de suferit în urma atentatelor. Deşi la un moment dat lira sterlină era pe un trend pozitiv, s-a depreciat brusc în raport cu principalele valute. După atentatul de la Manchester, lira sterlină a scăzut cu 0,36% faţă de dolar şi cu 0,35% faţă de euro. O liră avea paritatea de 1,28 de dolari sau 1,14 euro. Sondajul You Gov pare să fie cel care a influenţat negativ lira sterlină, iar analiştii financiari sunt de părere că de vină o poartă trendul descendent al partidului conservator, după ce sondajele de opinie post atentat arătau că va fi o luptă strânsă la alegerile din 8 iunie. Dacă nu va exista o majoritate după 8 iunie pot apărea tensiuni politice majore, iar Marea Britanie poate suferi la capitolul predictibilitate având de suferit încrederea în economia britanică și implicit în moneda națională.

Sondajul citat are ca premisă predicția unei scăderi serioase a Partidului Conservator, ce va avea cu 20 de parlamentari mai puţin în viitoarea legislatură, în timp ce laburiştii vor avea cu 30 de parlamentari mai mult, ceea ce înseamnă că partidul Theresei May nu va mai avea majoritate.

La începutul anului 2016, o prestigioasă organizație de cercetare a terorismului musulman - Investigative Project on Terrorism, a publicat un studiu privind tendințele terorismului islamic. Rapotul citează University of Maryland Global Terrorism Database dar este completat cu multe alte statistici din alte Database. Datele erau înfricoșătoare, două statistici ies în evidență. Suma victimelor cauzate de atacurile teroriste s-a majorat cu 744% între 2007-2011 și 2014-2015. Decesele medii anuale au crescut de la aproximativ 3200 de decese pe an la aproximativ 27.000 de decese pe an.

Numărul de atacuri teroriste din această perioadă a crescut cu aproximativ 500%. În 18 țări actionează Rețeaua islamică a terorismului - "By 2014-2015, significant Islamist terrorist activity could be found in 18 countries, with most concentrated in Africa and the Middle East." Islamismul jihadist se consolidează și trece la cucerirea de noi teritorii, de la Africa la South and Southeast Asia. Miza este înlăturarea oricăror urme de cultură și civilizație occidentală și triumful Semilunii pe Planetă. Boko Haram, de exemplu, ramura africană islamistă se traduce în termeni clari: "Western education is forbidden!"

În pofida avertismentelor Vestul, cccidentalii, nici până acum nu realizează că pierd lupta cu Islamul. În 2011, fostul președinte al Camerei, Newt Gingrich, un apropiat al lui Donal Trump, din vechea gardă, a tras un semnal de alarmă afirmând public că Occidentul este pe cale să piardă războiul deschis cu terorismu islamic. Predicția sa a fost confirmată de evoluțiile din ultimii cinci ani, ce au adus un număr sporit de atacuri teroriste, în timp ce deja s-a instaurat un Califat în Siria și Irak, urmând Libia și Yemen, deja state eșuate, iar în Marea Britanie s-a instaurat un Londonistan - inima fostului Imperiu fiind controlată de un primar musulman, ce solicită deja poziții majore de politică externă a Angliei, mai exact cerînd interdicția vizitei lui Trump în fostul Regat, devenit acum Califat. Simultan în Europa au înflorit în ultimii ani așa zisele "no-go zone", perimetre de interdicție, strict sub control islamic, unde funcționează doar Sharia și unde polițiile din statele naționale n-au curaj să intervină. Sunt câteva sute astfel de regiuni în Europa, după ultimele rapoarte.

Mai trebuiesc evidențiate încă două previziuni importante din raportul vizionar al IPT - Investigative Project on Terrorism - din 2016. Analiza concluzionează că "atacurile islamiste în Europa vor crește în următoarele 18-24 luni" și menționează, de asemenea, că "sistemele de securitate ale Europei vor fi în imposibilitate de a răspunde provocărilor în creștere legate de migrația în masă a refugiaților. Violența în Europa va crește în mărime și amploare, deoarece Islamismul exploatează sistemul său de imigrație aproape nereglementat, iar enclavele musulmane, cum ar fi Molenbeek, la Bruxelles, devin mai răspândite". După cum se vede, Raportul s-a confirmat. Agenda islamistă nu e de azi de ieri.

George Roncea

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE