Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tun de proporții regizat de ministrul Sorin Bușe la ROMATSA

Postat la: 13.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a tesut un aranjament incredibil demn de filmele cu gangsteri la Regia Autonomă Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian, cunoscută sub numele de ROMATSA.

Saptamana trecuta a expirat mandatul de membru in Consiliul de Administratie de la Romatsa a reprezentantului Ministerului de Finante, Marioara Nitu. Imediat, ministrul Sorin Buse l-a impus in locul acesteia pe controversatul director al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB)- Cosmin Pestesan. Prin aceasta mutare, ministrul tehnocrat al Transporturilor urmareste inscaunarea definitiva in functia de director general al Romatsa a actualului dircetor interimar Gabriel Dumitrescu.

O scrisoarea așteptată, dar uitată

Ca atare, in sedinta de maine, cei cinci membrii ai Consiliului de Administratie- Carmen Radu-presedinte, Petre Neacsa- directorul economic al Ministerului Transporturilor, Cosmin Pestesan, Dragos Brezeanu si Bogdan Costas, vor aproba contractul de mandat pentru o durata de patru ani a lui Gabriel Dumitrescu. Numai ca definitivarea pe post a lui Gabriel Dumitrescu conform OUG 109/2011- privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice si a Legii nr. 111/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice ridica mari semne de intrebare si de legalitate. De ce? Pana ca la ora actuala nu exista pe pagina de internet a ROMATSA, asa cum prevede Legea nr. 111/2016, scrisoarea de asteptare a directorului Gabriel Dumitrescu.

Or, fara aceasta, numirea acestuia pe o perioada de patru ani nu este posibila. La articolul 2, alineatul 6 al Legii 111/2016 se stipuleaza clar: "scrisoare de aşteptări - document de lucru prin care autoritatea publică tutelară, în consultare cu orice acţionari reprezentând, individual sau împreună, 5% din capitalul social al întreprinderii publice, stabileşte performanţele aşteptate de la organele de administrare şi conducere ale întreprinderii publice, precum şi politica autorităţii publice tutelare privind întreprinderile publice care au obligaţii specifice legate de asigurarea serviciului public, pentru o perioadă de cel puţin 4 ani". Mai mult, alineatul 7 prevede ca „declaraţie de intenţie - document de lucru întocmit pe baza elementelor din scrisoarea de aşteptări şi a informaţiilor publice legate de activitatea întreprinderii publice, prin care candidaţii pentru postul de administrator, precum şi candidaţii pentru postul de director, selectaţi şi înscrişi în lista scurtă, îşi prezintă viziunea sau programul privind dezvoltarea întreprinderii publice.

Declaraţia de intenţie se prezintă în scris de către fiecare dintre candidaţi şi este parte componentă a evaluării finale a acestora pentru clasificare şi numire;". In plus, la articolul 3, alineatul 1 al aceleiasi legii se mentioneaza: „să întocmească scrisoarea de aşteptări şi să o publice pe pagina proprie de internet pentru a fi luată la cunoştinţă de candidaţii la postul de administrator sau director aflaţi pe lista scurtă;" Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, nu exista nici la Romatsa nici la Ministerul Transporturilor vreo scrisoare de asteptare a lui Gabriel Dumitrescu.

Marea familie Dumitrescu remunerată regește de Romatsa

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, a transformat Romatsa in propria sa afacere de familie. Sotia lui Gabriel Dumitrescu - Aurelia, este sef Serviciu Achizitii iar fiica acesteia din prima casatorie - Monica Tofan, este consilier juridic. Nepoata familiei Dumitrescu - Alina Ghita este expert achizitii. Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul Romatsa, Gabriel Dumitrescu a incasat anul trecut 295.254 lei (in jur de 67.000 de euro), adica 24.600 de lei pe luna, reprezentand circa 5.500 de euro. Sotia sa a beneficiat de la Romatsa de 107.871 de lei (circa 24.500 de euro), adica 8.900 de lei pe luna, reprezentand circa 2.000 de euro. Practic, familia Dumitrescu a ridicat anul trecut din caseria Romatsa suma de 403.125 de lei, adica circa 91.000 de euro, reprezentand undeva la 7.600 de euro lunar.

Pesteșan decontează cheful USR din banii Aeroportului Otopeni

La ora actuala, Gabriel Dumitrescu este convins ca va avea postul asigurat mizand pe sustinerea lui Sorin Buse si Cosmis Pestesan, care Pestesan este sustinut si incurajat de fostul secretar de stat ajuns la USR, Ionut Mosteanu. De fapt, ZIUAnews a semnalat recent ca Ionut Mosteanu a trimis spre plata la CNAB o factura in valoare de 5.000 de lei pentru a deconta, atentie, din banii de protocol ai Aeroportului Otopeni un chef al USR-ului lui Nicuor Dan. In plus, pe langa aceasta factura bagata la plata, Mosteanu i-a cerut lui Pestesan, si acesta a fost de acord, un spatiu in incinta Aeroportului Otopeni pentru a deschide un restaurant.

Practic, prin aceste aranjamente de la Aeroportul Otopeni se demonstreaza inca o data ca Mosteanu si Pestesan sunt mana-n mana, dar si faptul ca ministrul Sorin Buse este doar o marioneta a acestora. Tot ZIUAnews a semnalat in repetate randuri de afacerile clanurilor mafiote din Transporturi, dar mai ales de ingineriile si tunurile regizate de catre directorul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB)- Cosmin Pestesan, impreuna cu secretarul de stat Ionut Mosteanu, sub atenta supraveghere a tandemului Dacian Ciolos- Costin Borc.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE