Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De 169 de zile, Mindrescu - Aeroport isi bate joc de viata pasagerilor de pe Otopeni

Postat la: 20.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa ce Ziuanews a devoalat o serie intreaga de ilegalitati ale directorului general interimar al CN Aeroporturi Bucuresti SA, Bogdan Mindrescu, referitor la contractele de modernizare a pistelor de la Otopeni, acum va prezentam in continuare o nota de informare despre balizajul pistelor, a carui functionare ar conduce implicit la mai buna siguranta a zborurilor.

Dupa cum se va vedea in nota de informare prezentata mai jos, se propun o serie de lucrari de reabilitare a iluminatului pistei pe intreg traseul acesteia. Numai ca reabilitarea nu poate incepe pentru ca de 169 de zile (la data respectivei note) Bogdan Mindrescu, directorul general interimar al aeroportului nu a dat aprobari pentru demararea lucrarilor, batandu-si astfel joc de viata pasagerilor de pe Aeroportul Otopeni. In plus, sa mai spunem ca  pentru realizarea acestor lucrari a fost desemnat sa se ocupe directorul Aeroportului Otopeni, Viorel Tanase, care este pensionar si vicepresedinte al PNL sector 1.

NOTA DE INFORMARE privind implementarea Regulamentului 139/2014

Analiza stadiului de îndeplinire a planului de măsuri pentru asigurarea conformității cu prevederile R 139 și stadiul de îndeplinire a măsurilor corective asumate în urma auditului AACR pentru certificare

1. 08L/26R:

Balizaj
Lucrările de reinstalare a balizajului pistei (in urma lucrarilor de remediere) au fost planificate a se realiza în baza acordului cadru de lucrari de balizaj, aflat in curs de semnare la DG de 169 zile, ceea ce impiedica procesul de conformare

Pe Pista 2 (cei cca. 38 000 mp) se vor iniția lucrări de intretinere curente. Concomitent cu aceste lucrări este necesar să se deruleze lucrările de instalare a balizajului axial/marginal al platformei de întoarcere de pe capătul 26 L, pentru a indisponibiliza cât mai puțin pista. Totodată lucrările de intretinere se vor desfășura și pe zone în care este instalat balizaj și ca urmare pot aparea situații în care executantul lucrării să deterioreze lămpile instalate. Ca urmare, începerea lucrărilor este condiționată de existența unui contract de instalare de balizaj, aflat in curs de semnare la DG CNAB. In cazul nefinalizarii achizitiei contractului cadru pentru lucrari de balizaj, se vor identifica solutii alternative pentru amplasarea lampilor afectate in cadrul operatiunilor de reparatie a pavajului.

Platforma de intoarcere:

Contractul cadru pentru instalarea balizajului luminos aferent acestei platforme, precum și a altor elemente de balizaj necesare pentru asigurarea conformării cu specificațiile de certificare aplicabile pentru operarea pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă este in curs de semnare la DG CNAB. In eventualitatea nefinalizarii acestei achizitii, se va demara procedura de urgenta aprobata la nivelul CA pentru achizitionarea lucrarilor de balizaj aferente platformei de intoarcere.

(c) Cale de rulare D:
Prin proiectul de urmarire speciala, specialistii au indicat necesitatea excutarii unor reparatii urgente, fiind necesar a se lua o decizie la nivelul CNAB privind raportul prin care se evidentiaza faptul că atât proiectantul cât și executantul lucrărilor de intretinere curente, poate executa aceste lucrări, dar având în vedere starea avansată de degradare structurală a acesteia , nu își asuma garantia, lucrarea fiind efectuata fara garantie, fapt ce contravine prevederilor legale si care prejudiciaza grav CNAB.

S-a evaluat ca in situatia neexecutarii lucrarilor critice enumarate mai sus, conditiile de operare rezultate si aprobate de AACR in cadrul procesului de conversie, ar putea induce restrictii de operare (cum ar fi de exemplu neautorizarea operarii în conditii de vizibilitate redusa, tipuri de aeronave care pot utiliza aerodromul etc), care au impact sever asupra posibilitatilor de preluare a traficului aerian prezent si prognozat și implicit asupra veniturilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE