Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tangoul politic și patronal a lui Florin Jianu cu PSD și PNL

Postat la: 13.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul ministru delegat la pentru IMM-uri și Turism din cabinetul Ponta, Florin Jianu, ajuns presedinte Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România- CNIPMMR, se viseaza din nou ministru in noul guvern PSD. Insa, Florin Jianu se da drept un pesedist infocat, dar, in realitate, el a coabitat perfect cu liberalii, adica a jucat la doua capete sau chiar trei pana in ultima zi de campaniei electorala.

Cand a vazut ca barca liberala se scufunda iar PSD-ul este pe val, el a inceput sa tipe la PNL (vezi documentul in facsimil), in ultima zi de campanie, exprimandu-se cu "profunda indignare cu privire la folosirea neautorizata in scopuri electorale a numelui sau, in cadrul brosurii PNL Business Plan Romania, lansata in data de 6 decembrie 2016". Practic, Jianu sustine ca PNL-ul Alinei Gorghiu a folosit ilegal pe o brosura electorala numele sau si al organizatiei patronale pe care care o pastoreste. Insa, Florin Jianu uita sa mentioneze ca liberalii au folosit in acea brosura liberala o serie de proiecte si initiative copiate de la PSD, mai ales la capitoul turism.

Si Jianu impreuna cu prietenul sau liberal Dragos Anastasiu stiu cel mai bine acest lucru, adica cum s-a facut si aparut in brosura acel copy paste. Iar o dovada extrem de concludenta a baletului lui Jianu intre PSD si PNL este faptul ca liberalul Dragos Anastasiu a carui iubita (Helen Hildegard Brandl), a candidat la Senat pe lista PNL Bucuresti, a fost invitat de catre organizatia lui Jianu sa participe pe 16 noienbrie 2016, la lansarea programului economic al PSD de la Palatul Parlamentului. Singura diferenta intre cei doi a fost ca Jianu era pe locul 22 pe lista invitatilor si venea cu o masina de Olt, iar Anastasiu a fost pe locul 52 dar avea acces cu masina de Bucuresti doar pana la ora 16.15.

Iohannis, somat de Jianu să-l pună premier pe Dragnea

A doua zi dupa alegeri, adica ieri, 12 decembrie 2016, Florin Jianu, cu un tupeu iesit din comun si ca sa se dea bine cu PSD dar mai ales sa intre in gratiile lui Liviu Dragnea, il someaza pe presedintele Klaus Iohannis (vezi documentul) sa urgenteze „desemnarea domnului Liviu Dragnea, președinte al Partidului Social Democrat în funcția de prim-ministru ar asigura inclusiv funcționarea optimă și eficace a guvernării, precum și suportul Parlamentului pentru adoptarea legilor necesare bunului mers al economiei.". Dar Florin Jianu uita ca s-a opus anul acesta, prin diverse tertipuri si aranjamente regizate impreuan cu Dragos Anastasiu si vicepremierul Costin Borc, introducerii impozitului specific in turism, care a fost una dintre prioritatile legislative ale PSD. De fapt, Jianu si Anastasiu, nu vor decat sa infiinteze ORT si sa controleze fondurile de promovare turistica ale Romaniei.

Business-urile off-shore-uri din Cipru ale lui Jianu

Poate ca acum n-ar fi rau ca liderii PSD sa-si aminteasca de ce a fost Florin Jianu demis de catre Victor Ponta. ZIUAnews a semnalat la vremea aceea ca intre ministrul susţinut de PC pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turim, Florin- Nicolae Jianu, şi familia primarului PDL al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, arestat si condamnat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft, a existat o relaţie de afaceri mai puţin cunoscută. Membrii familiilor Jianu şi Pinalti au derulat împreună, în anii trecuţi, mai multe business-uri foarte interesante prin off-shore-uri din Cipru. Mai exact este vorba despre Lavinia Mirabela Borcoş, 33 de ani, căsătorită cu ministrul Florin Jianu şi Gabriel Ştefan, 33 de ani, fiul primarului Gheorghe Ştefan. Lavinia Jianu a fost asociată în firma de consultanţă pentru afaceri şi management „Fast Accessing Solutions" SRL, din Bucureşti, cu două off-shore-uri cu aceeaşi adresă din Cipru: „Hammered Holdings Limited" şi „Tainz Holdings Limited", înfiinţate la două zile distanţă unul de celălalt, în mai 2009, şi reprezentate de Ionuţ Dragoş Măstăcăneanu, tot de 33 de ani, din Piatra Neamţ.

Trebuie precizat că Ionuţ Dragoş Măstăcăneanu este partenerul de afaceri şi interpusul fraţilor Gabriel şi Giorgiana Ştefan (copiii lui Gheorghe Ştefan- Pinalti) în toate afacerile acestora. Mai mult, Gabriel Ştefan apare, oficial ca asociat la "Hammered Holdings Limited" şi "Tainz Holdings Limited" în cadrul firmei de consultanţă în management şi afaceri „Stone Real Construct" SRL. Tot de consultanţă se ocupă şi firma Laviniei Jianu, sus-menţionată "Fast Accessing Solutions", unde, pe lângă cele două off-shore-uri ale lui Gabriel Ştefan, mai apare că asociată şi Oana Mihaela Bâra, culmea, de aceeaşi vârstă cu soţia lui Jianu, adică 33 de ani, şi născută tot în Piatră Neamţ, dar domiciliată în Bucureşti.

Oana Mihaela Bâra şi Mihaela Jianu sunt nu numai partenere de afaceri, ci şi bune prietene şi colege de muncă, ambele fiind coordonatoare de proiecte europene în Consiliul Naţional al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIMMR), entitate aflată în subordinea soţului Florin Jianu, ministru pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism. Surprinzător, firma soţiei ministrului Florin Jianu şi a lui Gabriel Ştefan- „Fast Accessing Solutions" Bucureşti, a fost dizolvată şi lichidată brusc, la cererea asociaţilor, pe 3 aprilie 2013, deşi avea activitate şi înregistra chiar şi profit. Dacă ţinem cont de implicarea lui Gheorghe Ştefan în dosarul Microsoft şi de şpăgile de milioane de euro vehiculate în acest caz de corupţie, această lichidare bruscă a firmei controlate de Lavinia Mirabela Jianu şi Gabriel Ştefan ridică multe întrebări, fără răspuns deocamdată.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE