Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stareța Capitalei, Gabriela Firea, a adus moaștele de la Voluntari in Primărie

Postat la: 12.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gabriela Firea recidiveaza! In prostie, ca-n prostie - s-a vazut si la mitingul PSD si la episodul premierii Simonei Halep - da' si-n "cuviosie"?! Madam primar Firea a adus luni in Primaria Capitalei moastele de la Catedrala din Voluntari, din arondismentul păstorit de sotul "preacuvioasei", Florentin Pandele.

Am scris recidiveaza pentru ca si anul trecut, "stareța" peste Consiliul General a adus moastele ca sa se inchine la ele angajatii Primariei, indiferent de religie, ca "dac-a fost ordin!" Care angajati, mai degrabă, ar fi trebuit sa se inchine la cat e de stupidă Gabriela, care transforma Primaria Capitalei in pronaos. O primarie - gandindu-ne acum la cate infractiuni se petrec in acest "altar al coruptiei" sub "zeul banului" - numai loc de mântuire sufleteasca nu-i, ci al pierzaniei. Probabil ca Firea a inteles, in felul ei, ca antonimul lui "a precurvi" este "a preacuviosi" ș-acu' plimbă moaștele peste tot!

Desi sursele noastre au confirmat ca e vorba de "moaste importante" nu am aflat cu exactitate daca fost vorba despre moastele detinute la Catedrala din Voluntari, sau cele care au sosit acum cateva zile in mod special. O parte din cei prezenti la ceremonii ne-au spus ca e vorba despre Brâul Maicii Domnului, o alta parte ca sunt aceleasi moaste de anul trecut, cele apartinand de Catedrala din Voluntari, edificiu la care Florentin si Gabriela sunt ctitori, pictati pe pereti, pe care localnicii ii numesc pe ascuns "Patraulea si PatraFirea"! E-adevarat ca din 6-11 iunie la Voluntari a avut loc un eveniment deosebit, fiind adus Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia, un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Spiridon din Corfu și Icoana Maicii Domnului Prodromița. La eveniment a participat chiar Patriarhul Daniel. E greu de crezut ca aceste moaste au fost aduse de Firea in Primarie, dar la ea te poti astepta la orice!

Ca dovada ca "Maica" Gabriela e atrasa de usile de biserici - mai ales de clanțe - Proiectul de buget pe 2017 al Primăriei Capitalei prevedea alocarea a 55 de milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro) pentru lăcaşurile de cult din Bucureşti, din această sumă cea mai mare alocare, de 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) mergând către construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Gabriela Firea a propus o sumă similară şi în 2018 pentru Catedrala Mântuirii Neamului, ceea ce probabil l-a facut pe Patriarhul Daniel sa fie prezent la evenimentele din Voluntari si sa gireze aducerea importantelor moaște. La banii ăștia chiar si Brâul Maicii Domnului poate fi pupat de Pandele si Firea, cei ce si-au facut slujba de cununie religioasa in caleașcă.

După Catedrală, anul acesta, cele mai mari sume de bani de la bugetul Capitalei ar urma să meargă către biserica Sfântul Nicolae Udricani (3,2 milioane lei), Mănăstirea Antim (2,87 milioane lei), biserica Sfântul Andrei din Chitila (2,6 milioane lei), biserica Sfânta Vineri Herasca (2,3 milioane lei), Izvorul Tămăduirii din Spitalul Colentina (2,2 milioane lei). Si uite cum, pe banii contribuabililor nu se fac numai societati comerciale ale Primariei, in care se pierd milioane de euro ca in gaurile negre, ci pe aceiasi bani de la bucuresteni, Firea vrea sa-si asigure un loc in Rai. Desi mai degrabă, FiRea are locul asigurat la Răi, nu la Rai!

Consilierul general al PNL, Ciprian Ciucu: „În această dimineaţă, între orele 8.30 şi 10.00 salariaţii PMB au fost invitaţi la camera 104 să se închine unor moaşte aduse special în acest scop, conform voinţei primarului Capitalei. Mai mulţi angajaţi ai PMB m-au contactat şi s-au arătat revoltaţi de situaţia în care au fost puşi. Gabriela Firea nu are cum să înţeleagă că, într-o societate modernă şi laică, comportamentul religios este rezervat spaţiului intim al conştiinţei şi nu paradei. Astfel de gesturi exagerate sunt de natură să-i pună pe oameni în situaţii stânjenitoare, să practice comportamente religioase doar de ochii şefei. Este libertatea Gabrielei Firea să fie o persoană religioasă şi să practice orice ritualuri doreşte, iar eu, cu sinceritate îi spun, respect acest lucru! Dar asta nu înseamnă că poate avea libertatea de a extinde propriile ei practici şi stil de viaţă în vieţile oamenilor pe care vremelnic îi conduce!".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE