Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SRI l-a turnat pe Klaus Iohannis la ANI chiar in ziua in care s-a inscris in PNL

Postat la: 22.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe 20 februarie 2013, la vremea respectivă primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă alături de președintele PNL, Crin Antonescu, că s-a înscris în formațiunea liberală. Peste trei zile, în 23 februarie 2013, Klaus Iohannis a fost ales în Congresul PNL în funcția de prim-vicepreşedinte.

În ziua următoare ale gerii lui Iohannis în conducerea PNL, pe 24 februarie 2013, Agenția Națională de Integritate a anunțat că prin Raportul de evaluare 18367/G/ II/24.03.2013 a constatat că Iohannis se află în stare de incompatibilitate. Președintele Comisiei parlamentare de control al activității SRI, Claudiu Manda, a anunțat, ieri, că a solicitat și a primit de la serviciul secret o „notă secretă" care a plecat din SRI către ANI pe 20 februarie 2013, în care figura, printre alte nume, și Klaus Iohannis.

„Elementele pe care cei de la SRI leau transmis către ANI, ca fiind posibile suspiciuni de incompatibilitate, erau situații din anii 2010, respectiv 2012. Or, sigur că ne-am întrebat și am stabilit să transmitem către SRI o serie de solicitări suplimentare, să ne spună și nouă când a cules SRI acele informații despre dl Klaus Iohannis și dacă le-a cules într-o perioadă anterioară de ce nu le-a transmis la momentul la care le-a avut", a adăugat Manda.

„Pe nota respectivă sunt mai multe persoane, nu doar dl Iohannis și se încadrează în situația pe care ne-a spus-o dl Horia Georgescu (președintele ANI la vremea respectivă, n. red.) în sensul că se invoca articolul de lege încălcat și care ar fi starea de incompatibilitate, conflict de interese", a mai spus președintele Comisiei de control SRI din Parlament. Manda a precizat că a mai cerut ca SRI să comunice Comisiei de control și „care este baza legală care permitea SRI să informeze ANI cu diferite spețe care sunt de competența ANI".

Manda a declarat pentru EvZ, în 16 noiembrie 2017, că fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a afirmat la audierea sa din 15 noiembrie 2017 în Comisia SRI, că actualul director SRI Eduard Hellvig a fost acuzat și el de incompatibilitate în anul 2012, când era ministru, tot în baza unor informații pe care SRI le-a trimis la acea vreme ANI. Institutia a anunțat, pe 9 noiembrie 2012, că Eduard Hellvig (PNL), la momentul respectiv ministru PNL al Dezvoltării în primul Guvern USL Victor Ponta, este incompatibil. În decembrie 2014, Hellvig a câştigat procesul cu ANI la ÎCCJ.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE