Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sorin Strutinsky a fost supravegheat 21 de ani

Postat la: 24.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Atât a durat supravegherea unui cetățean român. El se numește Sorin Gabriel Strutinsky. Face parte din așa-numitul grup Mazăre. Nu a fost niciodată condamnat. În schimb, a fost reținut în arestul cercetărilor penale timp de mai multe luni. I s-au deschis și i sau închis de-a lungul anilor, fără vreun rezultat, mai multe dosare penale. Deține proba că a fost subiectul mandatelor de supraveghere tehnică pentru nu mai puțin de 7710 zile. Adică peste 21 de ani.

Nu este exclus însă ca aceste cifre aabuloase să fie în realitate mai mari. Domnul Strutinsky a făcut calculul în funcție de răspunsurile oficiale pe care, în fine, în urma nenumăratelor sale demersuri, le-a primit de a DNA și de la Parchetul General. Este însă plauzibl ca, începând din 2009, an în care s-au declanșat investigațiile împotriva lui și până în prezent, să mai existe și alte mandate de supraveghere împotriva sa.

Pare uimitor, dar este cât se poate de adevărat, că din cei 28 de ani scurși de la lovitura de stat din decembrie 1989 și până în prezent, un total de 21 de ani, acest om să-i fi petrecut sub supraveghere, fără să fi fost soluționat măcar un dosar în ceea ce-l privește. Explicația ar putea fi dată de faptul că binomul SRI-DNA a solicitat în anumite perioade mai multe mandate simultan.

Voi prezenta în cele ce urmează date și documente care dovedesc afirmațiile de mai sus. Nu înainte însă de a încerca un calcul elementar. Eu nu știu cât costă o oră de supraveghere complexă a unui om. Îmi dau totuși seama că nu poate fi sub nicio formă mai ieftin de 100 de euro. Să înmulțim 7710 zile cu 24 de ore și cu 100 de euro și să vedem la ce rezultat ajungem. Totalul este de 18.504.000. Atât a plătit societatea pentru supravegerea unei singure persoane, despre care tot ceea ce știm în final e că a avut calitatea unui om de afaceri. Din domenul presei. Nu există nicio probă și nimeni nu a încercat să ateste faptul că Strutinsky ar fi spion. Sau terorist. În schimb, procurorii s-au străduit timp de 9 ani, fără vreun rezultat, cu excepția arestului preventiv și controlului judiciar, să demonstreze că este corupt.

Toate calculele de mai sus sunt făcute, conform unei expresii românești, cu materialul clientului. Așa cum se va vedea în cele ce urmează, Strutinsky a primit de la DNA, Structura centrală, Secția a doua, două plicuri în data de 21 aprilie 2018. I se atrage atenția în scris că, în termen de 20 de zile, are dreptul să solicite să asculte toate convorbirile interceptate în cele 7710 zile. Atâta doar că plicurile de la DNA au venit cu o întârziere de un an. Ceea ce înseamnă că, de fapt, acel termen de 20 de zile s-a scurs demult. Strutinsky ne-a pus la dispoziție aceste documente, făcând precizarea că este posibil ca și alți justițiabili din România să fi „beneficiat" de exact același tratament. Și îi încurajează ca, la rândul lor, să semnaleze acestă situație opiniei publice.

Sorin Roșca Stănescu

Pentru cei interesați, publicăm și un tabel centralizator al supravegherilor de care a „beneficiat", așa cum sunt ele atestate în mod oficial de către DNA. Documentele pot fi accesate la finalul articolului de AICI

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE