Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sorin Iacoban, fost deputat-zvastică, expert PSD în vot multiplu, numit secretar de stat la MTS

Postat la: 19.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Sorin Grindeanu urmeaza sa-l numeasca pe fostul deputat PSD de Iasi, Sorin Iacoban, pe postul de secretar de stat la Ministerul Tineretului si Sportului. La alegerile din 15 noiembrie 2016, el a candidat in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Sah, fara succes, la un loc in Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

Insa, ceea ce se stie mai putin, este faptul ca desi era membru PSD, Iacoban a votat pentru alegerea lui Mihai Covaliu si nu pentru Gabriela Szabo care era sustinuta de PSD, inclusiv de Liviu Dragnea. In 2014, Iacoban a postat o fotografie falsificată cu o zvastică nazistă lipită pe fruntea lui Klaus Iohannis. De a lungul timpului, Sorin Iacoban a fost implicat de a lungul timpului in mai multe scandaluri din zona Iasiului. In noiembrie 2014, deputatul Sorin Iacoban a stârnit rumoare pe plan naţional în urmă după ce a postat pe contul personal de Facebook o fotografie falsificată cu o zvastică nazistă lipită pe fruntea candidatului ACL, Klaus Iohannis. De asemenea, Sorin Iacoban.

In 2014, presa ieseana relata faptul ca „Sorin Iacoban este unul dintre cei mai influenţi lideri PSD Iaşi, cunoscut în mediul politic pentru expertiza pe care o are în organizarea de mitinguri sau adunări electorale. Potrivit unor surse din PSD, Iacoban s-ar fi ocupat chiar cu organizarea campaniei electorale în primul tur de scrutin în municipiul Iaşi, acolo undeIohannis a reuşit să raporteze o victoria de prestigiu. Candidatul ACL a obţinut 54.565 de voturi(34.19%), în timp ce candidatul PSD a fost votat de 52.275 de ieşeni (32.75%). În ciuda faptului că este autorul unuia dintre cele mai murdare atacuri din această campanie electorală, Iacoban a semnat ieri, 12 noiembrie, un comunicat de presă în care-i acuză pe cei din opoziţie că fac propagandă electorală ilegală, prin împărţirea de flyere, în campusul studenţesc "Tudor Vladimirescu" din Iaşi. „Aceste acţiuni arată disperarea care i-a cuprins pe cei de ACL cu câteva zile înainte de votul din 16 noiembrie, mai ales după evoluţiile publice deplorabile ale candidatului Klaus Iohannis", a completat Sorin Iacoban.

Sorin Iacoban controlează încă de la începutul anilor 2000 campusul "Tudor Vladimirescu", conform CV-ului personal, aparţinând Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Este unul dintre cele mai mari complexe studenţeşti din ţară, cu 21 de cămine care adăpostesc peste 7.000 de studenţi. A ajuns în 1996"şef Serviciu cu Probleme Social Studenţeşti al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi", iar începând din 2011 este şef la Direcţia Servicii Studenţeşti. Din această postură controlează cu mână de fier cazările din căminele studenţeşti, unde şpaga pentru un loc de cazare se situează între 120 şi 150 de euro. De altfel, informaţii obţinute de reporterii jurnalvirtual.ro arată membri PSD fotografiaţi pe holurile căminelor din "Tudor" în cursul zilei de ieri, 12 noiembrie, la puţin timp după trimiterea comunicatului de presă de către deputatul Sorin Iacoban.

„Amantlâcuri acoperite de așa zise proiecte în Spania, apoi plimbări cu mașina din subordine"

Totodata, presa din Iasi a relatat pe larg in 2015 si despre „amantlacuri acoperite de asa zise proiecte in Spania, apoi plimbari cu masina din subordine"in care a fost impicat deputatul Sorin Iacoban.." Dupa exemplul primarului Gheorghe Nichita, si subordonatii sai ori social-democratii al caror sef este se folosesc cu nonsalanta de banii publici pentru a se plimba. Asa se face ca directorul Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, Luminita Munteanu, si deputatul PSD Sorin Iacoban, un cuplu de care se vorbeste de ceva timp, au gasit de cuviinta sa mearga impreuna in Spania si, la intoarcere, sa se foloseasca de masina directiei pentru a ajunge la Iasi de pe Aeroportul Otopeni", se mentioneaza in publicatiile locale din Iasi.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE