Sorin Cîmpeanu şi Vlad Nistor au ignorat cu bună stiintă concursurile trucate de la Universitatea din Bucureşti
Postat la: 29.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS
0
ZIUAnews a semnalat recent ca decanul Facultatii de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universitatii din București, profesorul Liviu Franga, a trucat concursul pentru ocuparea postului de conferentiar, pozitia 5, specializarea limba și literatura japoneză, Departamentul de Limbi și Literaturi Orientale, pentru ca acest post sa fie ocupat de fiica vitrega a Gabrielei Ursu, secretara-asistent a acestuia.
Mai mult, decanul Liviu Franga recunoaste ca acel concurs a fost trucat, insa considera ca totul este legal. Ulterior, si rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, l-a acoperit pe decanul Liviu Franga, sustinand ca modul de derulare si corectitudinea concursului este de competența comisiei de concurs. La fel ca rectorul Mircea Dumitru, s-a spalat pe maini de responsabilitate si presedintele Senatului, deputatul PNL Vlad Nistor.
In aceeasi nota cu cei doi a fost si ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Cimpeanu, care sustine ca ministerul nu are comptente in acest caz si paseaza responsabilitatea in ograda Universitatii din Bucuresti. Insa, presedintele Comisiei pentru invatamant, stiinta,tineret si sport a Camerei Deputatilor, Adrian Nicolae Diaconu, ii avertizeaza pe cei trei sustinatorii ai concursurilor trucate- Mircea Dumitru, Vlad Nistor si Sorin Cimpeanu, ca legea trebuie respectata iar Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice trebuie sa aplice sanctiuni.
Toata legislaţia universitară fost aruncatp la coş pentru un concurs cu dedicaţie
Luna trecuta, ZIUAnews a relatat despre faptul ca pentru ocuparea acestui post de conferentiar-pozitia 5 la Departamentul de Limbi și Literaturi Orientale s-au inscris la concurs doi candidati- Ruxandra Raianu si Marina Raluca Nicolae. Ulterior, Ruxandra Raianu a fost declarata castigatoarea concursului, iar Marina Raluca Nicolae a contestat rezultatul acestui concurs, decanul Liviu Franga nu a raspuns la contestatie iar presedintele Senatului Universitatii din Bucuresti, Vlad Nistor, a dat un raspuns la misto, doar ca sa se afle in treaba. Mai mult, si rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, cat si ministrul educatiei, si cercetarii stiintifice, Sorin Cimpeanu, au musamalizat cazul prin pasarea responsabilitatii catre comisia de concurs.
Practic, intreaga legislatie universitara in vigoare, inclusiv Legea nr 1/2011- Legea Educatiei Nationale, cat si HG 457/2011- privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice si de cercetare vacante din invatamantul superior, a fost arunca la cosul de gunoi doar ca postul sa fie ocupat de catre protejata decanului Liviu Franga. Astfel, au fost ignorate pana si standardele minimale pentru acest concurs incluse in Ordinul MECTS 6560/27 decembrie 2012 care prevăd îndeplinirea fiecărui set (A1, A2, A3) în parte. La criteriul A1, punctul 1.1. (cărți și capitole în cărți de specialitate) trebuie luate în considerare cărțile publicate, nu și cele în curs de publicare.
Adeverințele (3031/2015; 3032/2015; 3013/2015) ale candidatei Ruxandra Raianu nu fac decât să ateste că s-a achiziționat un număr de IBSN pentru trei cărți inexistente în momentul susținerii examenului, desi legislatia in vigoare este foarte clara, precizandu-se ca trebuie luate în considerare cărțile deja publicate, nu și cele în curs de publicare. Chiar decanul Liviu Franga recunoaste cu nonsalanata ca la acel concurs, candidata beneficiară a "dedicației",adica Ruxandra Raianu a depus, în ziua și la ora concursului, în fața comisiei de concurs, cărțile aflate în curs de publicare la Editura Universității din București în format fizic, însă nu legate la tipografia editurii - cum se întâmplă în cazul publicării editoriale propriu-zise -, ci doar scoase la imprimantă și îndosariate.
Insa, atat decanul Liviu Franga cat si rectorul Mircea Dumitru, dar mai ales presedintele Senatului- Vlad Nistor, au demonstrat ca nu au habar de legislatia in vigoare. De ce? Pentru ca in Ordinul ministrului Educatiei nr. 4204/2013, anexa 11 filologie, domeniul A1. (activitate didactica si profesionala) se precizeaza foarte clar ce inseamna carte publicata, adica : „carte de autor unic bazata pe teza de doctorat (publicata) la o editura acreditata" sau „carte de autor unic sau coautor (monografie, sinteza, studiu lingvistic, studiu filologic, dictionar stiintific) publicata la o editura acreditata. Adica, candidatul trebuie ai publicate cartile la data concursului si nu să ateste că s-a achiziționat un număr de IBSN pentru cărți inexistente în momentul susținerii examenului asa cum a fost cazul protejatei decanului Liviu Franga.
Deputatul PNL Vlad Nistor a legalizat un concurs trucat, este cercetat şi de ANI
Presedintele Senatului Universitatii din Bucuresti, deputatul PNL Vlad Nistor, a raspuns la misto la contestatia Ralucai Nicolae, ignorand cele mai importante ilegalitati savarsite in timpul concursului de conferentiar, specializarea limba și literatura japoneză, de la Departamentul de Limbi și Literaturi Orientale. „Luand in discutie problema ridicata de dumneavoastra, Senatul a luat act de declaratia vice presedintelului Comisiei pentru Avizarea Concursurilor, in sensul ca, din cercetarile comisiei, nu a rezultat relatia de rudenie mentionata de dumneavoastra in memoriu", a precizat Vlad Nistor. Adica, a dus in derizoriu contestatia Ralucai Nicolae, omitand cu buna stiinta ca Ruxandra Raianu nu avea cele trei carti publicate si, ca atare, nu putea participa la concurs.
Mai mult, Vlad Nistor este cel care a intocmit si semnat criteriile pentru posturile de lector scoase la concurs pentru o alta facultate din cadrul Universitatii din Bucuresti, unde a mentionat, negru pe alb,ca un candidat pentru postul de lector trebuie sa aiba minim trei carti de publicate la data concursului. Potrivit unui comunicat al ANI emis la sfarsitul lunii mai 2015, Vlad Nistor s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada 29 aprilie 2010 - 1 octombrie 2012, a deținut simultan cu funcția de decan al Facultății de Istorie- Universitatea București și funcțiile de director al Institutului de Studii Diplomatice din cadrul Facultății de Istorie (perioada 29 aprilie 2010 - 9 februarie 2011) și director al Departamentului de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei din cadrul Facultății de Istorie (intervalul 1 noiembrie 2011- 1 octombrie 2012).
Deputatul Adrian Nicolae Diaconu: "Ministerul Educaţiei şi Cercetarii Ştiintifice poate aplica sancţiuni"
Presedintele Comisiei pentru invatamant, stiinta,tineret si sport a Camerei Deputatilor, Adrian Nicolae Diaconu, ii comunica scris pe data de 31 august 2015 contestatarei Raluca Marina Nicolae ca„ organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post vacant in invatamantul superior trebuie sa respecte prevederile art. 295, 296, 297, 298 si 299 ale Legii educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare". Mai mult, „conform acestei prevederi, universitatile raspund public de modul de ocupare a posturilor didactice si de cercetare, iar in cazul nerespectarii prevederilor legale Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice poate aplica sanctiuni, pe baza unui raport intocmit de Consiliul de Etica si Management Universitar (CEM)".
De asemenea, „incalcarea procedurilor de ocupare a posturilor didactice si de cercetare se poate constata si de catre instantele de judecata". Insa, conducerea Universitatii din Bucuresti, adica rectorul Mircea Dumitru, si presedintele Senatului, Vlad Nistor, au ignorat raspunsul presedintelui Comisiei pentru invatamant, stiinta,tineret si sport a Camerei Deputatilor si-a au incredintat postul protejatei decanului Liviu Franga, n-a raspuns nici pana astazi la contrestatia Ralucai Nicolae.
Ministrul Sorin Cîmpeanu i-a dat flit premierul Victor Ponta
Raluca Marina Nicolae a sesizat premierului Romaniei, Victor Ponta, aranjamentul pentru ocuparea acestui post de conferentiar-pozitia 5 la Departamentul de Limbi și Literaturi Orientale din cadrul Facultatii de de Limbi și Literaturi Străine a Universitatii din Bucuresti. Ulterior, Cancelaria Primului Ministru ii raspunde ca „Petitia a fost transmisa Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, cu rugamintea de a dispune informarea dumneavoastra cu privire la concluziile analizei".
Dar Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, condus de catre Sorin Cimpeanu, n-a dat niciun raspuns contestatarei, ingnorand totala recomandarea primului ministru. Trebuie precizat ca ZIUAnews prezentat o serie de cuncursuri trucate care au avut loc in ultima perioada la Facultatea de de Limbi și Literaturi Străine, fapt care demonstreaza ca trucarea unui concurs este ceva obisnuit, iar conducerea Universitatii din Bucuresti si cea Ministerului Educatiei si Cercetarii Ştiintifice este la curent cu aceste practici si ca atare le tolereaza si chiar le incurajeaza.
Ion Teleanu
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să renunțe Kievul
Rusia și Ucraina se află în negocieri strânse pentru a opri războiul, arată publicația germană Die Zeit. Principalele subiecte de discuție includ încetarea reciprocă a atacurilor asupra infrastructurii energetice, schimbul de prizonieri, returnarea copiilor ucrainieni ținuți ostatici și restabilirea acordului de cereale.
-
De ce au murit atât de mulţi oameni în inundaţiile din Spania. Cât de vinovate au fost autoritățile
Un recunoscut climatolog afirmă că, în ciuda faptului că specialiştii au prognozat inundaţiile în Spania, autorităţile nu au transmis avertizările lor decât atunci când zeci de persoane au fost surprinse de viituri. În plus, nu au fost pregătite pentru gravitatea situaţiei.
-
O femeie a murit în fața spitalului după ce a stat 6 ore la Urgențe și medicii au trimis-o acasă pentru că nu avea „nimic grav"
Anchetă la Spitalul din Slatina, după ce o femeie de 70 de ani a decedat în fața unității medicale, imediat după ce a fost trimisă acasă de medici. În ajutorul victimei a sărit un echipaj de la ambulanță și a încercat s-o resusciteze, dar din nefericire ea nu a mai putut fi salvată.
-
Throning, noua modă toxică în relații. Cum își aleg partenerii tinerii din Generația Z
O nouă tendință ia amploare în lumea relațiilor: „throning-ul" sau căutarea deliberată a unui partener cu statut social „superior" doar pentru a urca pe scara popularității. Fenomenul, specific Generației Z, transformă relațiile romantice într-o simplă strategie de marketing personal.
-
Mutare de ultimă oră în dosarul lui Dan Diaconescu: Un expert criminalist ar putea schimba cursul procesului
Se cere audierea unui expert criminalist și reaudierea unei martore, în dosarul în care Dan Diaconescu, fostul patron al OTV, este acuzat de act sexual cu un minor.
-
Există Viața de Apoi? Doua AI avansate au fost puse să dezbată acest subiect. Răspunsul final este unul uimitor
De când primii oameni au învățat cum să comunice am dezbătut ce se întâmplă după ce mori, exista sau nu ceea ce se cheama "lumea cealaltă".
-
Apariția "ouălor extraterestre" pe râuri alertează Europa. Ce sunt de fapt coloniile gelatinoase și de ce s-au sesizat ecologiștii
Țările de Jos au descoperit o pungă portocalie strălucitoare misterioasă într-unul dintre canalele sale. A priori, au considerat că este inofensivă, deși ecologiștii locali au catalogat-o ca fiind „ciudată" și se temeau că ar putea fi „saci de ouă extraterestre", ceea ce le-a sporit îngrijorarea cu privire la o posibilă epidemie care să afecteze atât țara olandeză, cât și alte colțuri ale Europei.
-
Polemică între OMS și țările UE pe tema accesului la îngrijire a persoanelor transgender
Potrivit unei noi hărți a sănătății publicată de TGEU, o organizație non-profit care militează pentru drepturile și bunăstarea persoanelor trans., aproape jumătate din Uniunea Europeană, 12 din 27 de state membre nu respectă liniile directoare ale Organizației Mondiale a Sănătății pentru recunoașterea identităților transgender.
-
Lumea Politică: Marcel și Roxana Ciolacu au făcut partajul. Cine ar putea ajunge Prima Doamnă în caz de victorie în alegeri
Până acum s-a tot discutat despre divorțul dintre Marcel Ciolacu și soția sa. Marcel Ciolacu a reușit să se eschiveze și să nu fie întrebat direct. A negat relația cu Simona Docuz, despre care presa a speculat că ar fi amanta premierului. Cu abilitate, Ciolacu a reușit să evite subiectul și a generat și mai multe speculații pe această temă.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Două terorii ale conspirației legate de inundatiile din Valencia: Pedeapsa HAARP după ce Spania a refuzat sa mai ajute Israel si previziunea dintr-un serial de succes
- 2.Un e-mail al lui Rockefeller din 2002 prezintă Agenda Armageddon și tranziția către o Lume Nouă. Dovada că documentul e autentic
- 3.Dan Dungaciu, afirmații șocante: Occidentul a blocat proiectul unionist, pentru că era împotriva înțelegerii sale cu Rusia asupra Moldovei. României i s-a dat peste mână
- 4.Dezvăluiri despre ce se întâmplă cu adevărat pe cer referitor la Chem Trails
- 5.Avocatul german Dr. Reiner Fuellmich care voia sa faca un Nurmberg al Pandemiei e persecutat în închisoare
- 6.Claudiu Târziu îl face praf și pulbere pe George Simion printr-o scrisoare adresată membrilor de partid
- 7.Nașul vaccinurilor aruncă bomba: "Am experimentat pe orfani și copii cu dizabilități!"
- 8.Afaceri imobiliare între familiile Ciolacu și Grindeanu. Cine este intermediarul pentru casele construite la Timișoara
- 9.Conspirațiile din jurul morții lui Burebista
- 10.Banii ies din țară pe ușa din dos: românii cheltuiesc tot mai mult pentru bunăstarea altora
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu