Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Simona Man face dezvaluiri explozive din culisele reglărilor de conturi dintre Vanghelie, Diaconescu, Oprea, Ponta şi Ghiţă

Postat la: 24.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Actualmente retrasă din viaţa politică, Simona Man - fost preşedinte PPDD, co-preşedinte UNPR şi secretar de stat cu rang de ministru în guvernele Ponta şi Cioloş - rupe tăcerea, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ZIUAnews, şi prezintă culisele reglărilor de conturi dintre Marian Vanghelie, Dan Diaconescu, Gabriel Oprea şi Victor Ponta, în ceea ce priveşte controversata fuziune UNPR-PPDD, moment încă învăluit în controverse.

Simona Man îşi începe dezvăluirile pornind de la cele mai recente acuzaţii emise de Marian Vanghelie, care a susţinut că Gabriel Oprea ar fi participat "la arestarea" lui Dan Diaconescu, fiindcă acesta din urmă s-a împotrivit fuziunii UNPR-PPDD.

ZIUAnews: Fostul primar al Sectorului 5 - Marian Vanghelie - a făcut, recent, o serie de dezvăluiri privitoare la culisele fuziunii UNPR-PPDD. Pe scurt, el a susţinut că Dan Diaconescu s-a împotrivit, în perioada 2010-2015, unei astfel de fuziuni, motiv pentru care Gabriel Oprea "a participat" la arestarea lui. Deşi v-aţi retras din politică, sunteţi fost preşedinte PPDD şi fost co-preşedinte UNPR. Aveţi cunoştinţă despre o astfel de situaţie?

Simona Man: Personal nu cred aceste acuzaţii şi nici nu am avut ştiinţă de aşa ceva. În 2010, Dan Diaconescu mi-a relatat că s-a întâlnit cu Gabriel Oprea, la iniţiativa acestuia, care i-a propus să nu mai anunţe lansarea PPDD, în luna februarie, ci să ia parte la un proiect politic comun. Diaconescu a refuzat, deşi Oprea a tot insistat. Nici Vanghelie nu dorea o fuziune, fiindcă asta i-ar fi pasat întreaga putere lui Oprea. La un moment dat, Onţanu i-a făcut o vizită lui Diaconescu, acasă, şi i-a propus o fuziune prin absorbţie. A fost din nou refuzat. Ulterior - după ce Diaconescu a ieşit din joc şi fuziunea s-a realizat, sub mandatul preşedinţiei mele - eu am deţinut funcţia de co-preşedinte UNPR. Atunci am auzit o serie de poveşti prin partid. Liderii UNPR erau supăraţi pe Diaconescu, fiindcă acesta le-ar fi promis că va realiza fuziunea prin absorbţie, numai că s-a sustras fără explicaţii următoarelor întâlniri.

"Diaconescu a încurajat fuziunea UNPR-PPDD"

Dacă ceea ce spune Vanghelie ar fi adevărat, de ce Dan Diaconescu nu s-a opus în momentul fuziunii UNPR-PPDD?! Era deţinut, într-adevăr, dar ţinea legătura cu mine şi era respectat pe line de partid. Când i-am expus proiectul fuziunii, Diaconescu nu a fost fericit, dar a sfârşit prin a mă încuraja să fac acest pas! M-a întrebat: "Tu ce câştigi dacă faci asta?" Când i-am răspuns, simplu: "Nimic!", mi-a spus că sunt nebună! Nu mi-am dorit să câştig nimic pentru mine. Scopul meu principal a fost să armonizăm organizaţiile ca să pot oferi astfel o perspectivă oamenilor din teritoriu.

Oprea, înconjurat de aplaudacii de serviciu

Eşecul a fost total. De ce? Oprea era înconjurat de aplaudacii de serviciu şi nu l-a interesat niciodată teritoriul, singura sa procupare fiind grupul parlamentar. Printre nenumăratele defecte, Oprea avea o mare calitate: ştia să protejeze oamenii din echipa sa; se bătea pentru ei şi încerca să-i mulţumească. Finalmente, am ales să fac pasul înapoi în ceea ce privea noul UNPR, cel rezultat după fuziune, întrucât mă dumirisem deja, încă din perioada PPDD, că nu era deloc uşor să conduci un partid de o manieră bicefală, fiindcă una era conducerea de drept - eu, care aveam prerogative organizatorice şi eram mereu în teritoriu - şi alta era conducerea de facto - formată din tandemul Dan Diaconescu-Diana Voiculescu -, care făcea jocurile şi înţelegerile la centru. Diana Voiculescu a fost o mare susţinătoare a parteneriatului cu Vanghelie, deşi eu m-am opus din răsputeri, iar dezastrul ce avea să urmeze mi-a reconfirmat punctul de vedere.

O eroare?

Revenind la acuzaţiile lui Vanghelie, există toate motivele să le respingem drept false. El susţine că Diaconescu ar fi fost chemat la biroul lui Gabriel Oprea din ministerul de Interne, unde s-au făcut presiuni asupra sa pentru a accepta fuziunea. Totuşi, să nu uităm că Oprea a devenit ministru al Internelor începând cu data de 14 martie 2014, ceea ce ridică semne de întrebare majore privitoare la adevărul spuselor lui Vanghelie, care lasă să se înţeleagă că povesteşte un episod survenit înaintea acestui moment.

ZIUAnews: Aţi spus că nici Vanghelie nu dorea fuziunea UNPR-PPDD. Care a fost, mai exact, rolul lui? Fostul primar a susţinut că Gabriel Oprea şi-a bătut joc de Dan Diaconescu...

Simona Man: Vanghelie nu dorea ca puterea să ajungă în mâinile lui Oprea - acesta-i motivul pentru care s-a opus categoric fuziunii. În schimb, Vanghelie a infilitrat PPDD cu oamenii săi de casă (care s-au dovedit a fi primii trădători, folosind cu toţii partidul ca pe un vehicul conjunctural) şi, din nefericire, a reuşit să distrugă cu desăvârşire unele dintre cele mai importante filiale PPDD. Vanghelie emite o mare minciună când spune că Oprea şi-a bătut joc de Dan Diaconescu. În realitate, mai mult decât l-a batjocorit Vanghelie pe Diaconescu, n-a mai făcut-o nimeni! Miza lui Vanghelie a fost să îşi bage oamenii peste tot, prin intermediul PPDD şi OTV, astfel încât să-i forţeze mâna lui Victor Ponta şi să controleze, la nivel de consilii, Primăria Capitalei şi primăriile de sector.

Ţinta PSD Bucureşti

Totodată, Vanghelie urmărea să fie şeful absolut al PSD Bucureşti. Bunăoară, în 2013, acelaşi Vanghelie nu l-a lăsat pe Diaconescu să parafeze o alianţă cu PSD-ul lui Ponta şi să intre la guvernare, ceea ce ar fi reprezentat un salt uriaş pentru PPDD, dar, din nefericire, un salt ratat... Vanghelie este cel care l-a întărâtat pe Diaconescu să-l contracandideze pe Ponta, la Gorj. Eu i-am semnat candidatura în ultima zi, deşi i-am tot spus că face o mare greşeală intrând într-o cursă pe care nu o putea câştiga. Însă mulţi alţii (de fapt, majoritatea!) l-au încurajat şi l-au împins spre buza prăpastiei... Totuşi, la cât de mult l-a "cântat" Diaconescu pe Ponta la OTV, eu cred că Ponta a fost mai mult decât elegant cu Diaconescu. Pe de altă parte, susţinerea pe care Diaconescu i-a dat-o lui Ponta la prezidenţiale a fost de 100%. Revenind la momentul alegerilor din 2012 - că tot e la modă acum să cercetăm corectitudinea diverselor alegeri! -, eu îi propun lui Liviu Dragnea să extindem ancheta şi la alegerile din 2012.

ZIUAnews: De ce?

Simona Man: În urma alegerilor din 2012, eu am câştigat un mandat de senator, la Arad, numai că nu am fost pusă în drepturi conform algoritmului. L-a luat Traian Igaş! PDL câştigase un mandat prin Mihai Răzvan Ungureanu, USL îşi arogase Colegiul 2, iar eu (din postura de candidat PPDD) câştigasem un mandat de senator, cu nu mai puţin de 19,5%. Toate site-urile m-au dat drept câştigătoare, numai că - lovitură de vodevil! - numele lui Igaş a fost publicat în Monitorul Oficial! Haideţi să analizăm şi alegerile din 2012, domnilor! Observ că toată lume vrea să cerceteze corectitudinea alegerilor, dar nimeni nu vrea cercetări la AEP, unde s-a "consfinţit" frauda, finalmente.

ZIUAnews: De ce credeţi că a ieşit Marian Vanghelie acum la rampă şi face astfel de declaraţii?

Simona Man: În primul rând, pentru că doreşte să îşi regleze nişte conturi cu Ponta, Ghiţă, Diaconescu şi Oprea. De fapt, el transmite nişte mesaje în spaţiul public şi-l leagă pe Ponta de Oprea într-un moment delicat. În mod ombilical, îşi reglează conturile şi cu Diaconescu, fiindcă am auzit că are un proces cu acesta. În al doilea rând, poate că Vanghelie urmăreşte şi o revenire în prima linie a PSD şi crede că dacă e incomod şi îşi va continua acuzaţiile privitoare la Ponta şi Ghiţă, conducerea PSD îl va reactiva în schimbul tăcerii. În ceea ce priveşte balivernele spuse despre Diaconescu şi Oprea, Vanghelie se bazează pe faptul că primul este în detenţie, şi nu-l poate contrazice, în timp ce Gabriel Oprea (aflat într-un context delicat) nu va ieşi public, cel mai probabil, să-i răspundă. În fine. Ar mai fi foarte multe lucruri de spus, dar toate la timpul lor!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE