Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Silvia Popeangă- pensionara care a pus umărul la prăbușirea Tarom și SNCFR, consilieră la Poșta Română

Postat la: 20.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca prin numirea Elenei Petrascu in fruntea Postei Romane de catre ministrul Comunicatiilor Lucian Sova e ca si cum ai pune lupul paznic la oi. De ce? Pentru ca Elena Petrascu pe unde a trecut prin institutii publice a provocat numai scandaluri din cauza nerespectarii prevederilor legale, dar totodata are mari probleme de integritate, fiind de mult timp in vizorul ANI.

Dar scandalul generat de impunerea Elenei Petrascu in fruntea Postei Romane este departe de a fi incheiat, mai ales ca aceasta a facut recent o mutare care va amplifica foarte mult acest conflict. Noua consiliera a Elenei Petrascu este nimeni alta decat Silvia Popeanga, fosta consiliera pensionara a fostilor ministrii ai Transporturilor Razvan Cuc si Dan Costescu, garantata si sustinuta de PD si PDL, al carei CV este „blindat" cu o multime de „performante" controversate . Cele doua s-au cunoscut in anii trecuti cand erau ambele angajate pe bani multi la Romatsa.

Execcutate in privat, prospere la stat

Marea problema a protejatei ministrului Lucian Sova constat in faptul ca ea nu a fost in stare sa-si administreze propriul patrimoniu imobiliar. Concret, Elena Petrascu este protagonista dosarului de executare silita nr11157/300/2016 aflat pe rolul Judecatoriei Sector 2 pentru un imobil construit prin credit de aproape 500.000 USD. Trebuie precizat ca terenul pe care si-a ridicat vila de pe strada Viscolului nr. 52-54 din sectorul 6, si care sunt acum executate de banca, a fost achizitionat in 2005 in devalmasie, adica la gramada, cu un domn pe nume Ion Emanuel Popeanga, care intre timp a decedat. Numai ca Ion Emanuel Popeanga era sotul controversatei Silvia Popeanga despre care ZIUAnews a relatat pe larg de cativa ani, mai ales ca a fost implicata in administrarea unor mari companii de sub tutela Ministerului Transporturilor. La ora actuala, ea a fost impusa de fostul ministru al Transporturilor - Razvan Cuc ca presedinte al Consiliului de Administratie de la CFR Marfa si Tarom.

Silvia Popeanga, părtașă la spargerea SNCFR de către Băsescu

Silvia Popeanga era unul dintre directorii de la CFR care au fost partasi, in 1998, la spargerea SNCFR de catre Traian Basescu in cinci companii, si care, potrivit documentelor oficiale aflate in evidentele SAAF SA, a condus la disparitia, din 1998 şi până la sfârşitul lui 2013, a 1.691 de vagoane de călători, 1.715 de locomotive şi 61.803 de vagoane de marfă. ZIUAnews a prezentat un document din care rezulta ca Silvia Popeanga a girat si semnat pentru „evaporarea" a peste 1.000 de vagoane de marfa la sfarsitul anului 2007 cand Ministerul Transporturilor era condus de catre Ludovic Orban.

Traseu de succes: SNCFR, Romatsa, CN Aeroporturi București, CFR Marfă, Tarom și acum Poșta Română

Schimbarea unor membri ai Consiliului de Administratie de la Compania Naționala Aeroporturi Bucureşti (CNAB) din aprilie 2016 a facut ca in bordul administrativ sa ajunga si Silvia Popeanga, consiliera ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Silvia Popeanga este si pensionara, care, in 2015, a incasat de la Casa de Pensii suma de 43.200 de lei, adica 3.600 de lei pe luna, reprezentand circa 800 de euro. Practic, fosta consiliera a lui Dan Costescu si Razvan Cuc beneficia in 2016 lunar din pensie si de remuneratia de la ROMATSA de circa 14.600 de euro, la care acum se mai adaugat indemnizatia ca membru in CA de la CNAB de peste 1.000 de euro, si, in plus a mai incasat inca ceva bani pentru ca a fost membru in AGA de la Tarom.

Trebuie precizat ca Silvia Popeanga a facut parte din AGA de Tarom care a aprobat ilegal infiintarea postuirlor de director administrativ si cel de dircetor financiar la Tarom pentru Tiberiu Ticlea-ginerele controversatei fosteidirectoare juridice a Ministerului Transporturilor, Anisoara Cornila, si respectiv Gabriel Stoe, la acea vreme angajat al CNAB. La sfarsitul lunii februarie 2017, fostul ministru al Transporurilor Razvan Cuc l-a schimbat pe presedintele Consiliului de Administratie de la Tarom, Radu Francis Florescu. Ca l-a schimbat pe Radu Florescu nu este o problema, mai ales ca se stie cum a fost, dar pe cine a numit Cuc in locul lui este strigator la cer: pensionara Silvia Popeanga a carei pensie depaseste 15.000 de euro pe luna. Adica tocmai pe cea care cu o saptamana inainte, acelasi Cuc-ul lui Badalau a impus-o in fruntea CA de la CFR Marfa.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE