Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Si daca focul de la Bamboo a fost pus intentionat, pe fondul protestelor? Sunt indicii ca si cel din Colectiv a fost pus de o mâna criminala tot pentru caderea guvernului PSD

Postat la: 21.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sunt mai multe chestiuni neelucidate in ceea ce priveste incendiul de la Bamboo. Fireste, daca focul a aparut accidental, mai ales ca in club se fuma pe ascun s, cu toate ca, evident, fumatul era interzis, atunci avem de a face cu eveniment nedorit si neprevazut, un incendiu ca toate incendiile. Dar daca focul a fost pus de o mână criminala? Asa cum exista unele indicii ca ar fi fost posibil in Cazul Colectiv, care a dus la caderea guvernului PSD condus de Victor Ponta.

Sa vedem cateva premize pentru un incendiu declansat in mod intentionat. Cea mai rapida varianta este cea ca patronii aveau de ascuns nereguli, mai ales financiare si ca prin incendiu ar fi putut incasa o asigurare confortabila. Caile de evacuare, fata de cele din Colectiv, au functionat foarte bine, nu s-au inregistrat morti, doar raniti, sau cu probleme respiratorii dar de ordin minor.

S-acum, partea politica. Incendiul de la Colectiv, despre care exista multe indicii ca ar fi fost pus de o mâna criminala, asa cum exista multe intrebari fara raspuns, si care a condus la demisia Guvernului Ponta (un guvern PSD), pe fondul declansarii unor miscari de protest stradal ce au cuprins la un moment dat 7.000 de oameni, apoi 15.000 si cu alte proteste in teritoriu.

Da data asta, incendiul de la Bamboo apare tot pe fondul unor proteste stradale, impotriva ordonantei guvernului PSD privind gratierea si amnistierea au iesit in strada joi 3000 de persoane in Bucuresti si aproape 7000 in toata tara. Totusi, insuficient pentru a darama un guvern votat de popor dar nedorit de presedintele Klaus Iohannis, despre care se spune ca a stat si-n spatele Miscarii Colectiv, cu un puternic impact emotional, cu o miscare dirijata pe Facebook pentru a scoate oameni in strada.

Vineri, Klaus Iohannis a fost acuzat direct ca este in spatele iesirii protestatarilor in strada, impotriva ordonantei. La fel, acuzele au mers si spre USR. Cum, necum, miscarea de protest a fost la fel de coordonata pe Facebook ca si miscarea post-Colectiv. Numai ca, asa cum spunam, impactul a fost de mai mica amploare. Se spera insa ca duminica, 22 ianuarie 2017 sa iasa mai multa lume in strada, mobilizata tot pe FB. Dar mini-vacanta data de guvern a dat planurile peste cap, multa lume fiind plecata in acest mic concediu, iar sansele unui protest de amploare scad.

Sa vedem ce premize mai sunt. Liviu Dragnea, seful Camerei deputatilor si sef al PSD, impreuna cu Sorin Grindeanu, premierul tarii, sunt plecati in SUA, la ceremonia de investitura a lui Donald Trump, al 45-lea presedinte al SUA. Guvernul, deci, e prins din start pe picior gresit in cazul unui nou eveniment ce aminteste natiunii de Colectiv (cand tot Dragnea era presedinte al PSD, aflandu-se in spatele gestului cu demisia al guvernului Ponta).

Ca atare, daca focul ar fi fost provocat, in aceste circumstante ar putea conduce la "inflamarea" opiniei publice, mai ales acel bazin de pe Facebook, fidel lui Iohannis, cel ce joaca un pseudo-rol de "societate civila", coordonat insa de "poli de influenta" care sunt stapaniti fie de zone politice, fie de servicii secrete, fie de ong-uri. Ca atare, un astfel de "remember Colectiv", cu un club de fite de data asta si nu unul de rock (deci nu cu "satanisti", ci cu "copii de bani gata", afaceristi de duzina, progenituri ale "afacerilor cu statul") ar putea conduce la deziderat: iesirea in strada duminica sau luni a peste 10-15.000 de oameni, care si asa au fost "porniti" cu un protest anti-ordonanta.

Un astfel de incendiu strica imaginea guvernului Grindeanu-Dragnea fix in SUA, unde cei doi tocmai s-au expus la masa lui Trump, ca o "mare victorie" fata de un Iohannis "ignorat". Iohannis este insa ignorat prin chiar schimbarea de la Washington, un Iohannis care pierde teren masiv tocmai la americani, la "americanii care l-au pus in functie peste noapte". Numai ca aia erau "alti americani". Iohannis pierde tot mai mult, iar un astfel de protest care ar putea conduce la rasturnarea guvernului PSD l-ar ajuta imens.

Ca sa trecem in revista toate variantele, incendiu poate folosi, din punct de vedere politic, si PSD. Tocmai datorita faptului ca multi pot gandi situatia la fel cum am prezentat-o mai sus, adica un prilej de inflamare a opiniei publice. Astfel, cel putin declarativ, cei de la PSD pot dezamorsa o miscare ampla de protest pe motiv ca "prea seamana cu Colectiv" si ca "ulciorul nu merge de doua ori la apa". Plus ca Dragnea si Grindeanu nu-s in tara, deci sunt deasupra oricarei banuieli. La comanda e Sevil Shhaideh, cea pe care n-a dorit-o Iohannis. Plus ca e si musulmanca! Numai ca PSD, in acest caz, se cam "joaca cu focul"!

O mâna criminala, cum se vede, ar putea servi ambele tabere. Cu intentie sau nu, sigur ca acest eveniment nefericit va fi speculat politic de ambele tabere, dandu-se vina pe partea opozanta. Mai ales ca legislatia in domeniu, care a permis functionarea ilegala a Bamboo a fost modificata de guvernul Ciolos (un guvern al lui Iohannis, impus "de afara", ca si presedintele). Cat despre reactiile internationale, mai intai sa o vedem si pe cea a ambasadei SUA la Bucuresti si sa vedem cat de grabit e Iohannis sa compromita tandemul Dragnea-Grindeanu la Casa Alba, ca sa se faca util noii puteri de la Washington.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE