Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Si ambasadorul SUA la NATO numeste ISIL in loc de ISIS. Soarta Israelului pare pecetluita

Postat la: 01.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziuanews a adus in dezbatere faptul ca administratia lui Barak Obama, dupa un celebru discurs al presedintelui SUA, din 28 septembrie 2015, a inceput sa numeasca in loc de ISIS (Stetul Islamic) - ISIL. Obama a socat America cu aceasta denumire.

Mai multi geo-strategi sau fini cunoscatori ai diplomatiei de la Casa Alba au explicat ca Obama da in acest fel un mesaj atat Israelului, pe care-l exclude din jocul NATO, dar si tarilor arabe care doresc refacerea Califatului (in frunte cu Turcia, Siria, Irak etc.). Asa cum ISIS inseamna Islamic State of Iraq and Syria, ISIL este o forma mult mai extinsa, acel "L" venind de la Levant. Ca atare un stat care include Levantul (tot estul Marii Mediterane, cu o portiune insemnata din Turcia, Cipru, arhipelagul elen, dar si din Arabia Saudita si Egipt, plus Iraq si o parte din Iran). Asadar, un teritoriu stravechi din care Israelul nu facea parte, ci Palestina.

Iata ca acum, dupa discursul lui Barak Obama, care a starnit reactii vehemente, si ambasadorul SUA la NATO foloseste acelasi termen de ISIL in loc de ISIS, dupa cum se poate vedea din filmul de mai jos, prezentat de TVR. "Indemn Rusia sa joace un rol constructiv in Siria, atacand ISIL, dusmanul nostru comun", spune Douglas Lute:

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE