Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Senatorul Hașotti se opune modificării legii medierii, ca să-și favorizeze fratele avocat

Postat la: 11.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe politicianul liberal, protectorul de altădată al lui Ion Iliescu, nu-l interesează că Directiva 2008/52/CE privind medierea trebuia transpusă demult în legislația română, el încercând să-și trafice influența pentru a-și favoriza fratele și prietenii avocați.

În opinia lui, justițiabilii n-ar trebui să găsească, prin intermediul mediatorului, soluții amiabile de rezolvare a conflictelor, fără a mai ajunge în sălile de judecată, ci să se judece la nesfârșit, să irosească timp și să cheltuiască bani pe avocați, supraaglomerând sistemul judiciar din România.

La întalnirea din 7 iunie anul curent dintre membrii Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități din Senat (președinte Biró Rozalia-Ibolya) și Consiliul de Mediere (președinte Mugur Bogdan Mitroi), Puiu Hașotti a considerat că „profesia de avocat este mai importantă decât cea de mediator". În mintea acestuia, între cele două profesii ar trebui să existe o ierarhizare, nicidecum o colaborare în interesul justițiabilului, cum ar fi normal.

Miting pentru un primar penal

În 2007, politicianul PNL a demonstrat, fără putință de tăgadă, că este un susținător și-un protector fervent al controversatului Ion Iliescu, renunțând în mod suspect la propria inițiativă de abrogare a Legii pentru înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, ca să nu-l șicaneze pe acesta.

Recent, Puiu Hașotti a fost implicat, împreună cu fratele său, Ionel, în retrocedări nelegale de la Năvodari, în valoare de 25 de milioane de euro. În 2012, când primarul Nicolae Matei a fost arestat, Puiu Hașotti a organizat un miting de susținere a acestuia, pe care-l considera nevinovat înainte ca justiția să se pronunțe.

Cert lucru, anul acesta, Matei s-a ales cu o condamnare cu privare de libertate de trei ani și jumătate, însă el nu i-a tras după sine și pe frații Hașotti, în cazul lor adoptând legea tăcerii. Nu același lucru s-a petrecut cu judecătoarea Corina Eugenia Jianu, pe care a mituit-o și-apoi a denunțat-o la parchet.

Senatorul și fratele pot fi cercetați penal

La sfârșitul anului trecut, prefectul de Constanța, Ion Constantin, i-a asigurat pe frații Hașotti că le face plângere penală la Ministerul Justiției și DNA, pentru presiunile exercitate de aceștia cu privire la retrocedarea nelegală - respectiv pe baza unor documente false - a unui teren pe care se află cariera de piatră din localitatea Lumina. Până la închiderea ediției nu se cunoaște dacă parchetele au finalizat faza cercetărilor preliminare în caz. De adăugat că fratele Ionel este un avocat specializat în dosare de retrocedări de notorietate, în special în localitățile Constanța, Mamaia și Năvodari.

Făcând parte în prezent din facțiunea liberală păstorită din umbră de Crin Antonescu, senatorul liberal are la activ două mandate de deputat și trei de senator, cochetând în Guvernul Ponta și cu funcția de ministru al Culturii, în locul actorului Mircea Diaconu care a demisionat. Depășit de sumedenia de responsabilități și atingându-și gradul de incompatibilitate - potrivit principiului lui Peter -, poate și din plictiseală, Hașotti a renunțat după șase luni la mandatul de ministru, întorcându-se în fotoliul mai călduț de parlamentar.

Victor Danc

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE