Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rocadă politică la Societatea Națională a Sării: Un fotomodel ALDE pus administrator în locul unui deputat USR

Postat la: 09.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor de la Societatea Nationala a Sarii SA (SNS SA) din data de 31 ianuarie 2017 s-a hotarat alegerea „pentru patru luni cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice pana la maxim sase luni" a doamnei Alina Maria Pârâială ca administrator provizoriu al Consiliului de Administratie al acestei societati unde Ministerul Economiei detine 51% din actiuni iar Fondul Proprietatea restul de 49 %.

La prima vedere pare o miscare in regula intrucat Alina Maria Paraiala va ocupa locul in CA al SNS SA al Oanei Mioara Bizgan Cayral, fosta consiliera a ministrului Economiei- Costin Borc, care a devenit intre timp deputat pe listele USR. In realitatea, numirea Alinei Paraiala care, in trecut, s-a remarcat cat de cat ca fotomodel dar nu de prea mare anvergura, este pur politica intrucat acesta cocheteaza de ceva timp cu ALDE, in special cu Daniel Chitoiu, si ca atare nu este decat o recompensa pentru clientela partidului lui Tariceanu si Daniel Constantin. Potrivit informatiilor detinute ZIUAnews, Alina Maria Paraiala a fost abonata in ultimii la mai multe sinecuri administrative din postura de secretara a unor demnitari din administratie centrala.

In 2011, ea a aterizat ca director de cabinet la Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, unde presedinte era pedelist din Turda- Cristian Haiduc. Ulterior, in 2014 ea a fost parasutata pe postul de consilier la Ministerul Transporturilor condus la acea vreme de Dan Sova. Din aceasta postura, fostul fotomodel ajunge in Consiliului de Conducere al Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile -CIAS, dar si in Consiliul de Administratie la CFR Marfa si CFR SA. Cat timp a stat in CA de la CFR Marfa, Alina Paraiala s-a remarcat printr-o "performanta" cu iz penal. Ea, in calitate de consilier al ministrului Transporturilor, impreuna cu ceilalati membrii ai CA l-au demis, in aprilie 2015, pe directorul general al CFR Marfa de atunci Ion Soare dupa ce acesta incheiase cu societatea Conpet încheiase un contract pe o durata de patru ani, în sumă de 255,128 milioane lei, adica circa 58.000.000 de euro, pentru transportul pe calea ferată a ţiţeiului şi gazolinei de catre CFR Marfa, ca sa-i faca loc unui protejat a lui Ioan Rus- Florin Mircea Biban.

ZIUAnews a solicitat presedintelului Consiliului de Administratie al SNS SA, Simona Carmen Fatu, sa ne precizeze cine a propus-o pe Alina Paraiala in bordul administrativ al Salrom, dar acum a refuzat sa raspunda. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, numirea fostului manechin in bordul administrativ al SNS SA s-a facut la sugestia ministrului Economiei- Alexandru Petrescu, mai ales ca cei doi se cunosc destul de bine inca de pe vremea cand Petrescu era seful Postei Romane dar si administator la companie feroviara de sub tutela Ministerului Transporturilor. Practic, prin numirea Alinei Paraiala in bodul administrativ de la SNS SA s-a inlocuit o tehocrata a lui Ciolos (Oana Mioara Bizgan Cayral) cu o protejata politic al lui Chitoiu si Tariceanu.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE