Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reţeaua de evaziune a lui Liviu Dragnea. Algoritmul "Tata şi fiul"

Postat la: 13.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Familia Dragnea a avut mereu treabă până peste cap. Acum însă, capătă sens și recenta propunere legată de îndulcirea pedepselor vizavi de evaziunea fiscală. O muncă titanică depusă de Liviu Dragnea. Că doar l-a băgat în afaceri controversate chiar și pe fiul lui. Astăzi, primul episod. În galeria articolului este atașată și schema evaziunii.

Poate v-ați întrebat cum de un bugetar pe viață, precum Liviu Dragnea, și-a permis un domeniu imobiliar întins pe 3 străzi. Povestea a început în 2002 când a permis, din postura de șef al județului Teleorman, privatizarea Tel Drum în favoarea unor prieteni dragi lui, arata Realitatea.net

În acest prim episod nu ne vom referi însă la procesul de privatizare în sine ci la o schemă financiară care a permis inginerii financiare care ar stârni invidia oricărei structuri ilicite, pe plan mondial.

Așadar, în doar câțiva ani, pe lângă Tel Drum mai erau și alte companii afiliate. Erau controlate de prieteni vechi dar și de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin: Salcia SA, Gransiloz SRL, Nutrelo Group, Ludikom SRL, cu active de zeci de milioane de lei cumpărate însă cu doar câteva zeci de mii de lei. Diferența ? Folosită la altceva.

Rețeaua de firme mai folosea la ceva. Contracta credite în beneficiul acționarilor, inclusiv pentru Valentin Dragnea, erau garantate cu activele de milioane ale firmelor, după care nu se mai achitau.

Băncile erau nevoite astfel să-și acopere pierderile cu bunurile cesionate de giranți, adică de firmele amintite mai sus: utilaje, terenuri sau mijloace de transport.

Au rezultat active imobilizate în valoare de mai multe milioane de lei. Pesemne însă că nu mai conta, scopul „patronilor" nefiind afacerile „la vedere".

În august anul trecut, procurorii și polițiștii au percheziționat 80 de locații în legătură cu acuzații de evaziune fiscală în valoare de aproape 40 milioane de lei numai la firma Salcia SA.

Printre bănuiți, exact Valentin Dragnea și Ilie Dragne. Două personaje cheie în ingineria pe care v-am prezentat-o la început, mai scriu cei de la Realitatea.net

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE