Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Radu Florescu a implementat la Tarom un management golănesc: Reorganizare prin concediere

Postat la: 11.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul de Administratie de la Tarom condus de catre Radu Francis Florescu a gasit o modalitate golaneasca de trimitere in somaj a angajatilor, si, totodata, de a continua devalizarea companiei.

Astfel, Radu Florescu si gasca lui din CA- Andrei Dragos, Valentin Iordache, Florentina Irimescu si Ivona Stan, sustinuta de catre cei trei membrii ai Adunarii Generale a Actionarilor- Petre Neacsa, Gabriel Dumitrescu si Ioan Raceu, a decis desfiintarea unor servicii vitale pentru Tarom dar, in acelasi timp, infiinteaza alte directii si servicii unde vor ajunge protejatii si pilele lor.

Preaviz pentru concurs cu câștigător dinaînte stabilit

In sedinta CA de la Tarom din 2 septembrie 2016, s-a decis "desfiintarea Serviciului Aprovizionare din cadrul Directiei Tehnice si preluarea unor activitati la Serviciul Achizitii, serviciu nou infiintat". Ca atare, Radu Florescu & Co, prin notificari individuale emise in data de 5 octombrie 2016, desfinteaza serviciul aprovizionare a zonei tehnice, adica vreo 20 de persoane specializate care se ocupau de bunul mers al avioanelor inclusiv cu piese de schimb, si creeaza un nou serviciu care se va ocupa cu preluare unor activitati de aprovizionare.

Concediere prin desfiintare

Practic, prin notificarea din 5 octombrie 2016, angajatii Tarom sunt anuntati ca postul lor este desfiintat si ca li se "va acorda un preaviz de 25 de zile lucratoare in perioada 05.10.2016-08.11.2016". Totodata, angajatii au fost anuntati ca la terminarea preavizului de 25 de zile, inceteaza contractual colectiv "prin concediere individuala, in urma desfiintarii postului ocupat de dumneavoastra ca efect al reorganizarii activitatii Tarom SA". In plus, cei disponibilizati sunt anuntati ca "aveti posibilitateasa optati pentru ocuparea unui post in noua structura infiinta in urma reorganizarii".

Studiu pentru cine taie frunze la câini

Aceasta gaselnita de disponibilizare a angajatilor cu recomandarea de a se inscrie la un concurs pentru posturile nou infiintate este o smecherie de a-si ascunde incompetenta si amatorismul managerial. Practic, prin faptul ca déjà au comandat pe bani multi un studiu pentru a sti ce trebuie facut la Tarom, Radu Florescu si membrii Consiliului de Administratie recunosc ca de doi ani de zile taie frunza la caini pe cate o indemnizatie lunara de 5.259 de lei, si nu au fost in stare sa redreseze compania.

Reparații cu dedicație în defavoarea Tarom

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnew, Radu Florescu a pregatit inca o mutare dezastruoasa pentru Tarom. In perioada urmatoare, avioanele din flota Tarom vor fi reparate la Bacau, iar in hangarul de la Otopeni al Tarom vor reparate avioanele companiilor private low cost.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE