Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Procurorii de caz au clasat dosarele lui Băsescu: "Terenul de la Căşuneanu" şi "Casa din Mihăileanu"

Postat la: 15.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii au clasat dosarele "Terenul de la Căşuneanu" şi "Casa din Mihăileanu", însă deciziile procurorilor de caz nu sunt definitive. Soluţiile de clasare propuse de procurorii Elena Iordache şi Dragoş Cojocariu sunt acum pe masa şefului Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, procurorul Cristian Lazăr. Acesta trebuie să analizeze şi să confirme sau să infirme deciziile procurorilor de caz.

Cea mai spectaculoasă decizie este cea a procuroarei Iordache. Ea a clasat dosarul după ce iniţial începuse urmărirea penală împotriva fostului şef de stat şi l-a chemat la audieri în calitate de suspect. "Au închis dosarul după l-au plimbat ca pe urs pe acolo să îl filmeze televiziunile", a conchis ironic un procuror şef. Procuroarea Iordache a clasat dosarul în baza articolului 16 litera a din noul Cod penal: "fapta nu există".

Siteul RomaniaCurata comentează: "Aceasta după ce în urmă cu o lună solicitase Procurorului general să redeschidă şi aşa zisul dosar de luare de mită al lui Traian Băsescu de la DNA, închis în 2006. Procurorul general Augustin Lazăr s-a spălat pe mâini şi a trimis solicitarea de redeschidere la DNA".

Tot pe "fapta nu există" a clasat dosarul "Casa din Mihăileanu" şi procurorul de caz Dragoş Cojocariu. Sursa citată precizează că dosarul fusese închis în decembrie 2005 de procurorul Lucian Doxan de la Parchetul general. Avocata lui Traian Băsescu a fost atunci Elena Udrea. Dosarul a fost redeschis în 2015 de fostul procuror general Tiberiu Niţu. Procurorul care a închis acum dosarul, Dragoş Cojocariu, a fost la DNA, însă a părăsit instituţia şi a ajuns la Parchetul General după ce a lucrat şi la Cancelaria premierului Tăriceanu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE