Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primăria Sectorului 6, nereguli mari la eliberarea autorizaţiilor de construcţie și a certificatelor de urbanism

Postat la: 16.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Recent, in presa online, au fost semnalate grave nereguli la eliberarea autorizatiei de contructiei de catre Primaria Sectorului 6 cu privire la un amplasament din Str. Valea Danului, nr.35-36.

Constatam ca Primaria Sectorului 6 recidiveaza, iar de data aceasta este suspectata de grave nereguli la eliberarea autorizatiei de construcţie si a certificatului de urbanism la un amplasament din Str. Sculptorilor, nr.57A, se arata pe siteul business.ro. Practic, instituţia a eliberat o autorizatie de construire la data de 30.10.2013 la distanta de 24 de ore de la aprobarea si emiterea avizului de conformitate pentru efectuarea unei imprejmuiri de teren ce apartine domeniului public, mai exact arterei de circulatie, domeniu administrat de catre ADP DU Sector 6.

 

Astfel, un nou caz de posibila autorizatie nelegala de construire, sesizat de catre societatea Gama Proconsult SRL, a intrat indirect in atentia D.I.I.C.O.T. Structura Centrala. Cazul din Str. Sculptorilor, nr.57A este mult mai spectaculos, datorita faptului ca lucrarile in cauza au fost efectuate cu mult inaintea obtinerii autorizatiilor in acest sens, fapt consemnat in cadrul unei expertize tehnice, la solicitarea instantei de judecata.

În urma analizelor facute de reprezentantii Gama Proconsult SRL asupra inscrisurilor depuse la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti, in dosarul nr.17142/303/2013, din textul Raportului de Expertiza Tehnica s-au retinut urmatoarele: "Din comparatia datelor incheierii contractelor de inchiriere si a datei emiterii autorizatiei de construire reiese ca paratii au executat lucrarile de imprejmuire fara autorizatie de constructie, fapt confirmat si de Inspectoratul de Stat in Constructii in adresa nr. 21272 din 27.06.2013. Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor nr.394 din 12.12.2013 semnat de parata A.A.P. si Dl. V.M. reprezentantul Primariei Sector 6 Bucuresti, nu a respectat H.G. 273/1994. Lucrarile cuprinse in autorizatia de constructie nu corespund cu cele existente pe teren."

Tot in cadrul aceleiasi expertize, expertul judiciar a constatat: "Lucrarile de demontare a instalatiei de utilizare, a gardului initial care separa limita de proprietate fata de proprietatea publica din Str. Sculptorilor si construirea foisorului-bucatarie amplasat pe domeniul publicului si peste bransamentul de gaze s-au efectuat de catre paratul D.G., fara autorizatie de constructie si fara aprobarea Distrigaz Sud Retele". Concluziile expertului inaintate instantei de judecata au condus printre altele si la:

- "Demontarea foisorului-bucatarie, amplasat pe bransamentul de gaze, construit fara autorizatie de constructie cu respectarea legii nr.50/1991, legii nr.10/1994 si HG nr.273/1994;

- Gardul initial demolat fara autorizatie de constructie, care delimita proprietatea paratilor de proprietatea publica spre str. Sculptorilor sa fie refacut conform planurilor;

- Dezafectarea imprejmuirii care are caracter provizoriu, mentionat in autorizatia de construire si revenirea la forma initiala conform planurilor".

Imprejmuire cu caracter provizoriu, desi Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6 obliga prin contract: "Chiriasul nu va ridica nici un fel de constructii pe terenul inchiriat pentru parcarea autovehiculului, in caz contrar fiind raspunzator contraventional, civil sau penal". Cererea pentru emiterea Autorizatiei de Constructie a fost inregistrata la Registratura Generala cu 14 zile inainte de eliberare, mai exact la data de 13.10.2013. Tot din documentele analizate a rezultat faptul ca Primarul Sectorului 6 a aprobat si semnat in data de 02.09.2013, deci cu 30 de zile inainte de emiterea Autorizatiei de Construire, Certificatul de Urbanism nr. 1149/37S.

Or, din analiza documentelor, nu regasim legalitatea cum de Certificatul de Urbanism, in raport de orice norma in vigoare, a fost eliberat catre si pe numele altei persoane, decat cea care figureaza de drept pe documente. Mai mult, nu intelegem cum s-a putut aproba un Certificat de Urbanism pentru o artera de circulatie compusa din carosabil si trotuar, deci parte din domeniul public,

in baza unor contracte de inchiriere inregistrate sub numerele 3066, respectiv 3067, ambele semnate la data de 15.05.2013, cu destinatia 2 locuri de parcare rezidentiala care, in realitate, a fost schimbata in destinatie parcare si foisor-bucatarie. Analizand documentele, coroborate cu fotografiile efectuate inainte si dupa imprejmuirea asa-ziselor locuri de parcare, consideram de maxim interes pentru cetatenii Sectorului 6 si nu numai, modul in care in baza unei cereri, depusa inainte de semnarea propriu-zisa a contractului de inchiriere, se poate imprejmui locul de parcare (in posesia caruia nu esti deocamdata), cu grilaj metalic si fundatie de beton. Ulterior, in baza acelorasi documente, din locul destinat parcarii a 2 autoturisme s-a realizat inclusiv un foisor-bucatarie, asadar o destinatie diferita decat cea prevazuta prin contract. Evident, totul pe domeniul public, trecut din pix, in domeniul privat.

In urma numeroasele petitii inregistrate de catre vecinii amplasamentului situat pe str. Sculptorilor nr.57A, Primaria Sectorului 6 a inteles sa raspunda prin:

- Recomandarea de adresare catre Sectia 20 Politie si Instantei de judecata, cu nr.P867/30.05.2013;

- Informare cu privire la sanctionarea contraventionala, P1578/20.08.2013;

- Informare cu privire la sanctionarea contraventionala, P173/11.02.2014;

- Proces Verbal de Clasare (fara data, fara numar);

Avand in vedere verificarea documentelor existente, ce poarta parafa Primariei Sectorului 6, dar si ale unui expert judiciar caruia instanta de judecata a dispus efectuarea unei expertize tehnice, am procedat la publicarea prezentului articol, starea de fapt fiind fara echivoc extrem de clara.

Romania Business va reveni cu publicarea punctului de vedere al Primariei Sectorului 6, la momentul in care ni se va transmite. Avand in vedere toate cele expuse anterior, ramane sa vedem daca cele relatate au fost efectuate nelegal, sau lucrarile si autorizatiile au fost in conformitate cu legea.

Insa, in aceasta a doua varianta trebuie sa informam inca de pe acum toti cetatenii Sectorului 6 precum si cetatenii din alte sectoare din Bucuresti, despre faptul ca cei care detin inchiriate locuri de parcare rezidentiale pot imprejmui cu constructii locurile respective, inclusive realizarea unor fundatii de beton, iar ulterior, dupa efectuarea lucrarilor, vor primi autorizatia de construire, urmare a unei rapide procesari de maxim 14 zile a cererii depuse in atentia Primariei.

Documentele acestei afaceri incredibile dezvaluita de Romania Business le gasiti aici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE