Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Preotul din Cincu, judecat pentru fraudă cu fonduri europene. A pretins că Biserica foloseşte un teren deşi acesta e în poligonul militar

Postat la: 10.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Florin Butum este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene dintre care una în formă continuată.

Alături de preot au mai fonst trimişi în judecată şi doi funcţionari ai Primăriei din Cincu care l-au ajutat să obţină fondurile europene. Preotul a pretins că parohia sa deţine teren, dar şi o turmă de oi pe care le păstoreşte. În realitate terenul se afla în incinta Poligonului Militar de la Cincu. Dosarul se va judeca la Tribunalul Braşov.

„În perioada 2011-2017, inculpatul Butum Florin Adrian, preot paroh al parohiei Cincu, judeţul Braşov, a pretins că parohia sa deţine şi utilizează o suprafaţa de teren de 11,51 ha care se afla, în realitate, în incinta poligonului militar Cincu. În perioada 2013-2017, alături de această suprafaţă, inculpatul a adăugat şi suprafaţa de teren de 9,33 ha, situată în acelaşi poligon militar, cu privire la care a declarat că o deţine şi utilizează. În plus, a pretins că el ar deţine şi oi cu care s-a obligat să păşuneze suprafeţele de teren respective. Pentru ambele suprafeţe şi pentru pretinsa activitate de păşunat, în perioada de referinţă, inculpaţii Butum Florin Adrian şi Parohia Cincu au obţinut, în mod nelegal, sprijin financiar de la APIA - Centrele Locale Voila sau Făgăraş în valoare de 126.267 lei. Concret, a reieşit că suprafaţa de 20,84 ha de pajişti permanente (formată din suprafeţele de 11,51 ha şi 9,33 ha) nu a fost deţinută legal de Biserica Ortodoxă Română - Parohia Cincu, iar această aparenţă a fost creată cu ajutorul inculpatului Mamaligă Ioan din cadrul Primăriei Cincu, persoana responsabilă cu întocmirea adeverinţelor necesare pentru APIA", se arată în rechizitoriul procuorilor.

Potrivit procurorilor preotul a obţinut pe nedrept fonduri europene. „În conţinutul cererii depusă la APIA - Centrul Local Voila în data de 18 martie 2011, în calitate de reprezentant legal al parohiei Cincu, inculpatul Butum Florin Adrian a declarat în mod mincinos că parohia sa foloseşte suprafaţa de teren de 11,51 ha -cu destinaţia de păşuni naturale, situată în incinta poligonului militar Cincu, jud. Braşov, fiind ataşată în susţinere o adeverinţă emisă de Primăria Cincu cu implicarea frauduloasă a inculpatului Mamaligă Ioan, inspector de cadastru şi urbanism în cadrul acestei instituţii. Astfel, deşi nu îndeplinea condiţiile legale, nefiind utilizator legal al suprafeţelor de teren, Parohia Cincu a obţinut pe nedrept fonduri europene în valoare totală de 18.641 lei. Astfel, deşi nici el şi nici parohia Cincu nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege pentru a obţine finanţare din fonduri europene , în sensul că nu erau utilizatori legali ai suprafeţelor de teren, iar Butum Florin Adrian nu era deţinător legal de ovine, au obţinut pe nedrept fonduri europene în valoare totală de 107.626,4 lei", se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE