Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Premierul Grindeanu n-a fost informat corect. Nu numai Homor e de vina, ci si secretarul de stat Bolos!

Postat la: 09.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l demită pe directorul CNAIR, Cătălin Homor, argumentând că nu e posibil ca, la 14 ore de la ridicarea codului portocaliu, să existe drumuri naţionale şi autostrăzi blocate de zăpadă.

"L-am rugat pe dl. ministru Cuc să trimită Corpul de control al dânsului la CNAIR. De asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea dlui director CNAIR (Cătălin Homor - n.r.), pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea codului portocaliu, este deficitară. Toate lucrurile legale, asta i-am transmis dlui ministru Cuc, să facă o analiză în amănunt, nu doar pe persoană, pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci şi pe cauzele care au dus la această situaţie nefericită", a declarat Sorin Grindeanu.

Insa, ceea ce premierul Grindeanu a omis sau nu a stiut este faptul ca la nivelul Ministerului Transporturilor exista un secretar de stat care coordoneaza si supervizeaza tot ce misca pe zona rutiera. Este vorba de secretarul de stat Marcel Ioan Bolos, impus secretar de stat de catre Dacian Ciolos. Si ministrul Transporturilor stie bine acest aspect, mai ales ca cei doi au fost ceva timp secretari de stat in acest minister. In mandatul de secretar de stat a lui Bolos, CNADNR s-a spart in doua entitati, avand grija ca la CNAIR sa fie numit director general adjunct prietenul sau Valentin Trifan care n-are nicio legatura cu infrastructura rutiera, dar are o calitate: e din zona Oradea.

De asemenea, Bolos este cel care a girat actualul Consiliu de Administratie al CNAIR din care fac parte sase, ceea ce este ilegal intrucat are numar par de membrii si nu impar cum prevede legea, adica sase, care sunt cam paraleli cu problemele companiei- Paul Berghia-presedinte, Cristian Silaghi- adus de Bolos consilier al ministrului Transporturilor de la Oradea, Paul Tache, Eugenia Claudia Selistean, Laura Diana Garla si Bogdan Pascanu. Si cei doi reprezentanti ai Ministerului Transporturilor in AGA de la CNAIR- Monica Teju, dar mai ales Petru Marculet, sunt ca apa sfiintita.

Drumul de la preoție la butoanele infrastructurii Transporturilor

In 2013, Marcel Ioan Boloş a fost numit de către liberalul Relu Fenechiu pe postul de director general al Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Transport (AMPOST), dupa ce fusese ejectat de Liviu Dragnea de la Ministerul Dezvoltarii. Cine este de fapt Marcel Boloş? În 2012 era director în Primăria Oradea. Când PNL a intrat la guvernare împreună cu PSD, în mai 2012, ministrul dezvoltării regionale şi turismului a fost pus Eduard Hellvig, iar unul dintre secretarii de stat ai săi a fost Marcel Boloş.

Agenţia Naţională de Integritate a contatat pe 9 mai 2014 o triplă stare de incompatibilitate în cazul directorului general de la AM POS Transporturi - Marcel Boloş. El a fost acuzat că ar fi deţinut în paralel, în perioada 9 mai 2012 - 1 ianuarie 2014, funcţia de director al DMPFI cu cea de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar între ianuarie 2013 şi ianuarie 2014 cu cea de director general adjunct al Ministerului Transporturilor. De asemenea, inspectorii de integritate îl acuză pe Boloş că între octombrie şi decembrie 2013 ar fi ocupat atât funcţia de la Ministerul Transporturilor cât şi pe cea director general în cadrul Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic (IRCETT), societate comercială din sectorul public.

Totodata, fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus l-a numit pe Marcel Ioan Boloş în Consiliul de Administraţie al Tarom, în martie 2015, batandu-si astfel joc de ceea mai mare companie aviatica din Romania. Practic, Marcel Bolos este un preot misionar, deci fără parohie şi fără salariu, care a slujit din pasiune o bună perioadă de timp la Biserica Sf. Duh Mângâietorul de lângă Sala Sporturilor "Antonio Alexe" din Oradea. El a fost hirotonit diacon în 2008, şi doi ani mai târziu a fost uns ca preot, pe vremea când conducea Administraţia Imobiliară Oradea.

Specializat în exterminarea psihică a subalternilor incomozi

Pe data de 27 octombrie 2013, directorul general al AM POS Transport, Marcel Boloş, a trimis un email către şase dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi din instituţie, cărora le propune o metodă diabolică pentru înlăturarea a unei directoare din subordinea sa. "Cătălin (nr. Costache Cătălin, director adjunct la AM POS Transporturi), acum când ai o nouă şefă (pe care sper să o terminăm psihic) te rog să nu uiţi de problemele actelor adiţionale şi de dosarul pentru domnul SS Donescu". Şefa pe care Marcel Boloş vrea să o termine psihic împreună cu Cătălina Costache este Liliana Georgeta Barna, directoarea adjunctă a Direcţiei Generale de Management a Fondurilor Europene (DGMFE) din Ministerul Transporturilor. Cum o putea teroriza psihic pe noua sefă a lui prietenului său Cătălin Costache? "Nu vreau să vă spun nimic despre aşa ceva care s-a petrecut anul trecut", a declarat la acea vreme Marcel Boloş pentru ZIUAnews.

Trebuie precizat că directorul general a trimis acel email şi către cele două directoare adjuncte de la AM POS Transporturi, Carmen Moraru şi Alina Dincă. Cele două doamne nu au nicio legătură cu transporturile fiind aduse de Marcel Boloş de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Ele s-au "remarcat", timp de peste zece ani, prin dirijarea fondurilor uriaşe de promovare turistică ale României în ţară, dar mai ales în străinătate. Care au fost rezultatele? Se poate observa cu ochiul liber care este imaginea turistică a ţării noastre. Mai mult, atât Carmen Moraru, dar mai ales Alina Dincă, au fost cele mai apropiate colaboratoare ale Elenei Udrea, fiind implicate direct în organizarea controversatei gale de box Lucian Bute de la Bucureşti, cercetată acum de către DNA.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE