Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Precizare intr-un caz de denigrare jurnalistica

Postat la: 20.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Punct de vedere

Zilele trecute s-a vehiculat în presă un articol privind persoana mea, în care se face trimitere la o sursă reprezentată de "mai mulţi concurenţi care susţin..." precum şi la "alte surse din MAE român ", constituie o mistificare grosolană a realităţii, fiind "produsul" fanteziei unui pseudo-ziarist în căutare de senzaţional ori de audienţă sporită.

Dacă autorul respectivului articol denigrator ar fi avut vreo tangenţă cu profesia de ziarist, este de presupus ca, înainte de a profera calomnii la adresa subsemnatului, ar fi făcut minime verificări privind seriozitatea şi buna-credinţă a aşa-ziselor "surse" pe care le-a invocat pentru a da credibilitate celor relatate.

Consider că toată această încercare de denigrare a mea, cu o anumită tentă către conducerea Ministerului Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, s-a facut nejustificat ca urmare a frustrării uneia dintre colegele din minister, căreia i-a fost respins dosarul privind înscrierea la concursul intern pentru trimiterea în misiune permanentă în străinătate şi de ocupare a posturilor din reţeaua externă a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, organizat in cursul acestei luni.

Deoarece concursul a fost organizat în baza noului Regulament, implementat de actuala conducere a ministerului, la care colega nu s-a conformat, prin care se specifică în mod clar la Capitolul I, Art. 5, pct. 12 : "cunoaşte cel puţin o limbă străină (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, rusă - după caz - şi/sau limba oficială a ţării pentru care candidează) şi îndeplineşte condiţiile specifice privind cunoaşterea limbilor străine", toate aceste aptitudini dovedite prin deţinerea de certificate de competenţă lingvistică standard minim - nivel B1. Colega în cauză, fiind obişnuită cu un regulament mai vechi, de care a profitat în trecut, cu sprijinul conducerii de atunci a ministerului, plecând la post fără să cunoască limba ţării de reşedinţă, a sperat că se poate şi de această dată, dar s-a înşelat, deoarece concursul s-a desfăşurat într-un mod transparent, îndeplinindu-se condiţiile Regulamentului.

Cu toate aceste aspecte detaliate in Regulament, persoana în cauză a încercat să se înscrie la participarea la concurs, dar, evident, i-a fost respins dosarul. Văzându-se într-o situaţie disperată, a apelat la "ajutorul" soţului, un aşa numit "ziarist "de cancan din Focşani, cu vechi şi cunoscute probleme cu legea, abuzând de profesia sa.
Acesta m-a sunat şi m-a ameninţat, atât pe mine cât şi conducerea ministerului, martor fiindu-mi o colegă director, în biroul căreia mă aflam. Ameninţările au continuat şi a doua zi prin mesaje trimise pe telefon.

Întrucât consider că articolul apărut în presă săptămâna trecută este unul denigrator imaginii mele şi nu are nicio legatură cu realitatea, am decis să-l acţionez în instanţă pe cvasi ziaristul penal din Focşani.

Marius Cristea

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE