Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pompierii se îmbracă de 12 milioane de euro de la firma prietenului lui Raed Arafat

Postat la: 04.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a postat recent, pe SEAP, anunțul prin încredințează achiziționarea de „echipament special de protecție pentru pompieri" unei firme din Cluj.

Valoarea contractului este de 57.475.000 de lei, adică circa 12,4 milioane de euro. Firma care va furniza „îmbrăcăminte de protecție și de securitate", în baza unui accord-cadru pe patru ani, este tocmai firma Deltamed SRL din Gilău, județul Cluj, controlată de Dan Vasile Gorgan, vechiul prieten al lui Raed Arafat, care este secretarul de stat în MAI care răspunde de situațiile de urgență, adică și de IGSU.

Caietul de sarcini pentru achiziționarea de „echipament special de protecție pentru pompieri" este întocmit într-o manieră care lasă loc la o mulțime de suspiciuni. Mai concret, IGSU vrea un accord-cadru pentru achiziționarea de minim 2.000 și maxim 25.000 de bucăți de „costum de protecție pentru pompieri", de minin 2.000 de perechi de mănuși și maxim 25.000 de perechi, dar și minim 2.000 de centuri de siguranță și maxim 25.000 de bucăți.

Din anunț reiese că, anual, se luptă cu focul între 500 și 8.250 de pompieri, care trebuie echipați musai de la firma prietenului lui Raed Arafat. Doar că, potrivit informațiilor existente pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, firma Deltamed SRL Gilău are ca obiect de activitate "producția de caroserii pentru autovehicule, fabricarea de remorci și semiremorci", și nicidecum confecționarea de "îmbrăcăminte de protecție și de securitate" pentru pompieri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE