Plagiat și implanturi la greblă la Universitatea Ovidius
Postat la: 13.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS
0
După publicarea materialelor noastre despre matrapazlâcurile săvârşite de unele cadre universitare de la „Ovidius" în ceea ce priveşte admiterea, am primit mai multe informaţii despre noi şi noi fărădelegi care se petrec sub patronajul spiritual al marelui poet.
Incompetenţa, plagiatul, favoritismele de tot felul, şi-au făcut culcuş aici. Absolvenţi de facultăţi particulare obscure, care funcţionau ca nişte buticuri clandestine, fără autorizaţie de la ARACIS, sunt acum la „Ovidius" decani la facultăţi importante.
Decanul de la stomatologie: puitor de dinți la greblă
Doamna profesor universitar Aureliana Caraiane are o carieră didactică universitară fulminantă, ajungând mai repede decât un geniu, până la demnitatea de decan la Facultăţii de Stomatologie de la „Ovidius". Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre activitatea de studentă a doamnei decan, care s-a chinuit pe la tot felul de „particulare", care mai de care mai cu bube în cap şi mai lipsite de acreditare.
Viaţa de stundentă şi-a început-o când fetele din generaţia ei deja îşi luau diplomele de licenţă. Adică la 23 de ani. A debutat la obscura universitate particulară „Atheneum" din Bucreşti. Ce fel de stomatologie o fi urmat doamna decan la această universitate, greu de spus. Pentru că „Atheneum", conform paginii oficiale de pe net, nu are decât două facultăţi: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Administraţie Publică. Vi se pare că vre-una dintre acestea două are legătură cu dinţii? Cel mult cea de ştiinţe economice. În sensul că aşa de bine ne merge din punct de vedere economic în România, încât ne dor dinţii, sau ne cad direct. Ghici de la care dintre aceste două facultăţi a ieşit doamna decan Caraiane stomatolog, că noi nu ne dăm seama.
Să presupunem că la înfiinţare, hăt, în 1990, când legile se făceau după ureche, „Atheneum" a avut şi facultate de stomatologie. Dar, după cum se vede, a fost atât de bine manageriată şi a avut aşa de mulţi studenţi eminenţi, dinţologi de prestigiu, încât a fost desfiinţată. Dacă nu a mers la Bucureşti, doamna decan şi-a încercat tăria dinţilor la altă instituţie de învăţământ superior, tocmai în celălalt capăt al ţării, la Iaşi, la Universitatea „Apollonia". Numai că aici s-a făcut o ilegalitate. Regulamentele universitare prevăd că transferurile studenţilor de la o instituţie de învăţământ la alta nu se pot face când aceştia sunt în anul întâi, sau în anii terminali. Totuşi, doamna Caraiane s-a mutat în ultimul an la Iaşi. Din graba mutării însă, a nimerit din lac în puţ. La „Apollonia", chiar la „Stomatologie", era iureş mare. Poliţia şi parchetul anchetau modul cum se încasaseră banii de la studenţi, dar şi faptul că se folosiseră materiale experiate sau de proastă calitate pe pacienţii care avuseseră nefericirea să-şi dea dinţii pe mâna „specialiştilor" de aici.
Cu alte cuvinte, o facultate de escroci, puşi pe jefuit banul studenţilor. Aici şi-a desăvârşit viitoarea domană decan studiile. Numai că nu-şi putea lua licenţa, pentru bunul motiv că facultatea penală era acreditată la Poliţie şi la Parchet, nu la Ministerul Învăţământului. Aşa că a fost nevoită să-şi încerce din nou tăria dinţilor, de astă dată la o facultate de stat: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa" din Iaşi, unde a obţinut diploma de licenţă Seria P. nr. 0017551 care atestă că este „Doctor - medic stomatolog". Media este de 8 şi ceva, adică o studentă aproape de mediocritate şi nicidecum un viitor profesor universitar. Ştiţi cântecul studenţilor care spune aşa: „Primii şase ani sunt grei / Pân' ajungi în anul trei". Aşa şi cu doamna Caraiane. Greu a fost până a reuşit, după transferuri de la o particulară pârâtă, la o alta şi mai pârâtă, să-şi ia licenţa.
Deşi student de mijlocul plutonului, de notele 6, 7 şi câteodată 8, doamna Caraiane este angajată imediat cadru didactic universitar la penalii de la „Apollonia", pentru ca în anul 2000 să treacă de la particular la stat, adică la UOC, unde devine decan la Stomatologie. Este specialist în implanturi. Judecând după faptul că cea mai mare parte a studiilor şi-a făcut-o la o facultate care nu există, s-ar putea să fie vorba despre altfel de implanturi. Agricole. Adică pune dinţi la greblă.
Şi încă ceva. Doamna decan ocupă funcţia ilegal. Regulamentele universitare prevăd că funcţiile didactice (inclusiv cea de decan) nu pot fi ocupate fără să fi urmat cursurile DPPD (Departamentul pentru Pregătirea Cadrelor Didactice). Cursuri pe care doamna Caraiane nu le-a urmat. Dar a rezolvat simplu problema. Şi-a luat în scris angajamentul că le va urma în cel mult trei luni de la nominalizarea pe postul de asistent universitar. Hârtia a fost datată 12.12.2001. De atunci au trecut ceva mai mult de trei luni, mai exact 14 ani şi doamna decan tot nu a făcut aceste cursuri obligatorii.
Plagiat, 47 la sută
Nici furtul intelectual nu lipseşte din palmaresul unor cadre didactice de la UOC. Iată un exemplu. Decanul de la Facultatea de Științe Economice, doamna prof. univ. dr. Spătariu Cerasela Elena și-a susținut teza de doctorat în anul 2004 la Academia de Studii Economice, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, sub îndrumarea domnului prof. univ. dr. Aurel Ișfănescu. Am făcut un experiment, care vă este şi dumneavoastră la-ndemână. Am trecut lucrarea doamnei decan printr-un software care detectează palgiatul. Rezultatul? 47% din teza de doctorat este plagiat. Documentele identificate prin acest software nu sunt menționate în sursele bibliografice și nici în notele de subsol ale tezei de doctorat (care oricum lipsesc cu desăvârșire), fiind consemnate ca gândire proprie a doamnei Spătariu. Şi ca să nu fim acuzaţi că vorbim aiurea, fără probe, iată lista materialelor plagiate de către doamna decan, descoperite de către minunatul software:
Raport de Originalitate (Raport de Detectare a Plagiatului) pentru doctorat spatariu.pdf - 47% plagiat
Lista documente plagiate (Numarul de lângă fiecare rezultat reprezintă procentul de plagiat/ similaritate textuala):
17%http://documents.tips/documents/a-societatii-sc-aerostar-sa-grup-industial-aeronautic-bacau.html
16%http://documents.tips/documents/analiza-costului-de-productie-prin-cheltuieli-directe-si-indirecte.html
12%http://docslide.us/documents/aef-curs.html
5%http://documents.tips/documents/contabilitatedegestiunesicalculatiacosturilor.html
4%http://documents.tips/documents/cap2cost-productie.html
2%http://biblioteca.regielive.ro/proiecte/economie/costurile-de-productie-in-cadrul-unei-firme-125058.html
2%http://documents.tips/documents/sigc1-c2.html
2%http://www.libroteze.com/ro/metode-de-analiza-costurilor-de-productie
2%http://documents.tips/documents/sistemul-informalional-decizional-al-firmei-pe1.html
2%https://www.yumpu.com/ro/document/view/36811557/sablon-buletin-stiintific-2001-universitatea-george-bacovia/131
2%http://documents.tips/documents/calculatia-costului-unitar-prin-metoda-pe-faze-varianta-cu-semifabricate.html
Mai avem o informaţie. Una tare. Despre cum s-au sifonat mai bine de 2 milioane de euro la Universitatea „Ovidius". Ştim şi în ce buzunare au intrat. Ia să vedeţi.
Sorin Ovidiu Bălan
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bomba de la NASA: 2025 pregătit pentru „depopularea masivă" pentru a introduce „simularea Matrix"
- 2.Cele 10 crize care vor decima omenirea in urmatorii 50 - 80 de ani. Este aproape inevitabil ca rasa umana va fi o amintire peste 100 de ani
- 3.„Cel mai înfricoșător lucru care s-a întâmplat vreodată": Vor dezvălui „fișierele Twitter" pentru întregul guvern al SUA laboratoarele biologice din Ucraina? VIDEO
- 4.CIA a declasificat o carte despre cum va sfârși lumea
- 5.15 "Lebede negre" si "Steaguri false" în 2025. Evenimente profetite care ar putea reseta ordinea mondială
- 6.Kelemen Hunor face dezvaluiri despre Călin Georgescu și rețeaua condusa spionul comunist care a penetrat NATO și a furnizat informații către KGB
- 7.Producătorii de carne de porc folosesc Terapia Genică pe bază de ARNm pe animale încă din 2018
- 8.New York Times: Anulînd fără dovezi alegerile, CCR a oferit un cadou Rusiei
- 9.Un scandal uriaș: Credit Suisse a ascuns conturile naziștilor
- 10.Explică-ne Ciolacule! România depășește toate țările europene, cu prețuri record la energie
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu