Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Peste 40 de angajări pe lângă lege la Registrul Auto Român

Postat la: 28.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prin intrarea in vigoare pe 27 iulie 2017 a Ordonantei nr.3/2017 privind unele masuri pentru administratia publica centrala, practic s- a stopat orice angajare pana la sfarsitului acestui an.

Ca urmare a acestei ordonante, ZIUAnews a solicitat conducerii Registrului Auto Roman (RAR) sa precizeze cate persoane au fost angajate de la inceputul acestui an si pana la data de 20 septembrie 2017. Raspunsul presedintelului Consiliului de Administratie al RAR, Dumitru Coiciu, este surprinzator si lasa loc la multe speculatii.

Mari neconcordanțe

"In perioada 1 ianuarie -20 septembrie 2017, in urma anunturilor facute publice pe site-ul regiei, au fost facute urmatoarele angajari, cu respectarea dispozitiilor OG nr.3/2017: 3 referenti de specialitate, 16 ingineri, 1 consilier director general, 11 operatori calculator, 4 mecanici auto, 2 auditori, 1 inspector SPNV, 1 inspector DSP, 1 depanator calculator, 2 specialisti RAR", precizeaza Dumitru Coiciu. Practic, presedintele CA al RAR sustine ca s-au angajat 42 de persoane "cu respectarea dispozitiilor OG nr.3/2017", adica aceste persoane au fost angajate dupa intrarea in vigoare a pe 27 iulie 2017 a Ordonantei nr.3/2017. Insa, articolul 7, alineatul 1 al acestei ordonante stipuleaza clar: " De la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante, din autoritățile și instituțiile publice prevăzute la art. 1, alin. (1)". Iar la art. 1, alin 1 se precizeaza exact:" Pentru realizarea unei analize a organizării instituționale și a eficienței utilizării resurselor umane la nivelul Guvernului, ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale, precum și instituțiilor din subordinea/coordonarea/sub autoritatea acestora, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv a activităților finanțate integral din venituri proprii, se constituie Comitetul pentru analiza organizării instituționale și a resurselor umane din administrația publică centrală, organism consultativ, fără personalitate juridică, denumit în continuare Comitet". Mai mult, la acelasi articol 7 al Ordonatei nr.3/2017, dar la alineatul 2 se mentioneaza:„Prin excepție de la prevederile alin. (1), se continuă procedurile de ocupare a posturilor pentru care anunțurile de concurs au fost publicate în Monitorul Oficial al României, până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, respectiv au fost îndeplinite obligațiile de publicitate instituite în sarcina instituțiilor și autorităților publice, conform prevederilor legale în vigoare, după caz. In plus, la alineatul 9 al aceluiasi articol se prevede ca: „Prin excepție de la prevederile alin. (1), prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor, cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget".

Pe site - da, dar la Monitor - ba

Din raspunsul presedintelui Dumitru Coiciu coroborat cu prevederile Ordonantei nr.3/2017 reiese ca angajarile de la RAR s-au facut „in urma anunturilor facute publice pe site-ul regiei" si nu prin publicarea in Monitorul Oficial, iar daca s-au facut angajari acestea se puteau face numai prin memorandum aprobat de Guvern. Ori din raspunsul presedintelui CA de la RAR reiese ca anunturile de angajare n-au fost publicate in Monitorul Oficial si nici nu exista memorandum. Atunci care a fost baza legala prin care s-au facut aceste angajari? Poate spune doar directorul general George Adrian Dinca, care este si vicepresedinte al PSD sector 1, al carui mandat de manager in baza OUG nr.109/2011 a expirat de mai bine de un an de zile.

VIP-uri politice și din administrație, pe ștatele RAR

Trebuie precizat ca la sfarsitul lunii martie 2017, directorul general George Dinca a transmis catre ZIUAnews ca o serie de persoane garantate si sustinute politic de PDL si PNL sau recomandate pe alte criterii decat cele profesionale au fost angajate la RAR. Astfel, directorul RAR ne-a comunicat ca printre persoanele angajate se numara: Adrian Crit, Antonel Tanase, Virgil Cucliciu, Ovidiu Crapatureanu, Vasile Condoiu, Daniel Patentasu si Stancu Sotir. Se poate constata ca Antonel Tanase este actualul trezorier al PNL, fiind un apropiat al liderului Ludovic Orban. Despre Adrian Crit se poate spune ca este in prezent consilierul directorului general George Dinca.

Adrian Chiț - contracte pe sub mână la RATB

In anii trecuti, Revista Kamikaze dezvaluia despre Adrian Crit ca in urma unui control al Guvernului la RATB s-au descoperit nereguli grave in administrarea fondurilor Regiei de Transport Bucuresti (RATB), in perioada in care aceasta a fost condusa de Adrian Crit si Viorel Popescu. Potrivit raportului, RATB a platit peste 100 de milioane de lei pentru sase stilouri cu penita de auri si platina, oferite membrilor din Consiliul de Administratie. In plus, 300 de milioane de lei au fost cheltuiti pentru produse de patiserie si cafea."Adrian Crit a fost numit la conducerea RATB in iunie 2010, dupa ce anterior fusese director tehnic la Registrul Auto Roman. El a avut un salariu de 4.785 de lei pe luna. Crit a fost presedintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri din cadrul organizatiei PDL din sectorul 6. Adrian Crit a stat la carma Regiei mai putin de un an si cinci luni (din iunie 2010 pana in noiembrie 2011). Inaintea lui, Gheorghe Aron a fost director in perioada 2004-2010. Traian Neghirla a fost director intre anii 2000 si 2004. Cel mai longeviv director RATB a fost Gheorghe Popescu, omul care a condus fostul ITB de la inceputul anilor '90 pana in 2000.

De numele lui Adrian Crit se leaga un contract "dubios" incheiat intre RATB si Astra Vagoane Calatori, in valoare de 600 de milioane de euro, pentru constructia de tramvaie. Anterior semnarii contractului, Adrian Crit, a luat un credit de 250.000 de lei de la Banca Comerciala Feroviara (BCF), al carei proprietar era Valer Blidar, care detinea, in acelasi timp, si Astra Vagoane. Tot Valer Blidar a garantat, cu un cont personal, imprumutul directorului Adrian Crit", potrivit Revistei Kamikaze.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE