Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Paza aeroporturilor din Bucureşti lăsată pe mâna noilor băieţi deştepti

Postat la: 06.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) SA a finalizat după şase luni licitaţia pentru serviciile de pază, iar rezultatele sunt de-a dreptul bizare. X Guard Security System SRL, firma câştigătoare, a apărut practic de nicăieri, patronii săi sunt complet necunoscuţi pe piaţa serviciilor de pază şi, în niciun caz, nu putea îndeplini cerinţele minime şi obligatorii de experienţă pentru a putea fi măcar luată în calcul, darămite desemnată câştigătoare.

De fapt, există suspiciuni serioase că licitaţia a fost 'trântită", din a moment ce firma s-a apucat să facă angajări imediat după ce a câştigat licitaţia de 5 milioane de europentru trei ani. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA a atribuit pe 22 iunie contractul pentru 'servicii de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor deţinute de CNAB la punctele de lucru AIHCB şi AIBB- AV", în urma unei licitaţii lansate pe 22 decembrie 2017 şi pentru care s-au depus 12 oferte. O scăpare, probabil, a autorităţii contractante a făcut să nu fie făcute publice şi numele firmelor de bodyguarzi înscrise în competiţia pentru paza Aeroportului Internaţional 'Henri Coandă" Bucureşti, respectiv a Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa , Aurel Vlaicu". Oricare ar fi fost acestea, alegerea CNAB este cu totul surprinzătoare, scriu cei de la Jurnalul National.

Acordul-cadru de 21.056.790,4 lei, fără TVA, a fost semnat cu X Guard Security System SRL din Tunari. Pe 4 iulie a fost încheiat şi un prim contract subsecvent, pentru paza Aeroportului 'Henri Coandă" - Otopeni, în valoare de 15.656.833,04 lei. Firma plătită cu 5,5 milioane de euro de CNAB a apărut practic din neant. X Guard Security System SRL a înregistrat abia pe 09.05.2018 brandul cu acelaşi nume la OSIM, aceasta fiind, de fapt, noua denumire a fostei Gold Guard Security SRL, înfiinţată pe 23 septembrie 2016, în Glina. Potrivit Ministerului Finanţelor, firma a declarat pe proprie răspundere că nu a desfăşurat niciun fel de activitate în 2016, în timp ce pentru 2017 a raportat o cifră de afaceri de 778.178 lei şi un profit net de 33.886 lei, cu 25 de angajaţi.

Cerinţele minime solicitate Datele fiscale ale X Guard Security System SRL sunt incompatibile cu cerinţele minime ale CNAB. Potrivit documentaţiei de atribuire, 'ofertantul (operator economic sau membrii asocierii împreună) trebuie să demonstreze că a prestat în ultimii trei ani (calculaţi până la data limită de depunere a ofertelor) servicii de pază a căror valoare cumulată să fie de minim 11.152.000 lei sau care au avut ca obiect asigurarea a unui minim cumulat de 20 posturi de pază". Firma declarată câştigătoare a raportat însă activitate doar pentru anul 2017 şi o cifră de afaceri mai mult decât modestă.

De asemenea, în caietul de sarcini al licitaţiei apar şi alte cerinţe minime: firma prestatoare trebuie să asigure un şef de obiectiv, un şef de tură, două patrule cu câte doi agenţi, o echipă de intervenţie cu trei agenţi şi un şef de post fix, în total 25 de oameni. Coincidenţă sau nu, a fost exact numărul de angajaţi declarat de X Guard Security System SRL în bilanţul fiscal pentru 2017. Lucrurile nu stau însă deloc aşa Angajări postcontract Imediat după ce a fost declarată câştigătoare a contractului de 5,5 milioane de euro, X Guard Security SRL a umplut site-urile de mica publicitate cu anunţuri de angajări, adauga sursa citata.

'SC X Guard Security System SRL angajează urgent 60 de agenţi de securitate pentru obiectiv Aeroport 'Henri Coandă' în Otopeni"- sună anunţul publicat pe jobzz.ro, destinat exclusiv celor interesaţi din zona Slobozia. Angajatorul oferă transport gratuit pe traseul Slobozia - Urziceni - Otopeni şi retur, salariul net de 1.350 lei şi 15 bonuri de masă şi echipament de serviciu gratuit.

'SC X Guard Security System SRL angajează pentru poziţia de agent de securitate în Bucureşti, pentru obiectiv pază Aeroportul Henri Coandă" - este anunţul publicat pe jobrapid.ro, în timp ce pe publi24.ro aceeaşi firmă 'angajează agent de pază la obiectiv Aeroport Henri Coandă Otopeni", potrivit unuî anunţ de pe 24 iunie. Este greu de crezut că firma avea în realitate personalul prezentat în oferta ce avea să fie declarată şi câştigătoare de CNAB, din moment ce a început să angajeze de urgenţă 60 de oameni, imediat după ce a semnat contractul.

Fondator şi unic asociat al fostei Gold Guard Security SRL din Glina, actuala X Guard Security System SRL din Tunari, este un oarecare Cristian Victor Popa, din Buftea, în timp ce administrator apare a fi Daniela Ţone, din Pbpeşti-Leordeni. Cei doi sunt, fără doar şi poate, 'săgeţile" adevăraţilor patroni, mai mult ca sigur personaje cu notorietate pe piaţa de profil. Trebuie amintit, în acest context, că aproape top, dacă nu chiar top patronii de firme de bodyguarzi importante, sunt condamnati sau judecati pentru evaziune fiscală.

Revenind la fantomatica X Guard Security System SRL şi proprietarii săi scriptici, trebuie spus că Daniela Ţone din Popeşti-Leordeni, este membru activ al PMP, la mitingurile căruia apare în uniformă de partid. De asemenea, o persoană cu acelaşi nume apare ca director în cadrul Dragonului Roşu, complexul comercial depnut de celebrul afacerist Nicolae 'Niro" Dumitru, un apropiat al lui Dorin Cocoş, Elena Udrea şi al guvernării PDL, în general. PDL, ale cărui reminiscenţe încă domină piaţa serviciilor de bodyguarzi şi din care provine şi PMP, pe la mitingurile căruia participa şi Daniela Ţone de la X Guard Security System SRL.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE