Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O gașcă de escroci care vă golesc conturile din bănci

Postat la: 05.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe site-urile de profil cu job-uri noi a apărut de ceva timp și anunțul făcut de către o așa numită firmă Citadel Media Group Limited cu sediul declarat în Hong Kong mai precis Room 1203, 12/F, Tower 3, China Hong Kong City, 33 Canton Road. Tsimshatsui, Kowloon, Hong Kong.  + 852 81-9999-86, + 852 3183 4527 info@a-b.su al cărui redactor șef este un anume Alexei Păduraru alias Alex Workenshtein.

Citadel Media Group Limited spune că editează un site numit crimemoldova.md și ar vrea materiale de investigații din Rep. Moldova, România ori de unde din lume numai să fie vorba de moldoveni în propoziție. "Citadel Media Group Limited (crimemoldova.com) caută un jurnalist de investigații. Este un lucru pentru cei, care doresc să efectueze investigații jurnalistice despre corupție și crimă in România și Moldova.

 Cerințe: experiență în domeniu de cel puțin un an; cunoașterea limbii engleze. Este salutabilă capacitatea de lucru cu 1C-Bitrix și Photoshop și competența juridică. 

Ofertă: lucru la distanță, un salariu decent (se negociază în cadrul interviului), lucru în cadrul unei echipe motivate. 

Selecția candidaților va petrece în 3 etape: Analiza CV-ului și publicațiilor prezentate; Scrierea unui articol pe o anumită temă. Analiza rezultatului; Interviu. 

Te așteptăm în echipa noastră!

 Cei interesati pot transmite CV și linkuri la articole publicate la adresa cmd@a-b.su ori workenshtein@gmail.com." se arată în anunțul de pe bestjob.

Sub acoperire în gașca lui Smirnov și Mărăcuță

Jurnaliștii de la Ziuanews s-au infiltrat la acest site și au reușit să vorbească cu acest Păduraru alias Workenshtein cu pagina de FB  și adresa de skype: Alex Workenshtein. În prima fază individul de pe skype n-a vrut să-și arate fața complet ci s-a prezentat acoperit cu o mască în genul celor de la Carla's Dreams. Ulterior la insistențele noastre a acceptat pentru scurt timp să-și descopere fața. A precizat că va face plata pentru "articolu scris la dvs, la oleacă di vremi dipi ci îl va videa șî ridactoru nostru"! "Ridactoru" din câte am aflat nu i se poate ști identitatea și nici "videa" măreața față.

După ce am trimis spre publicare vreo 20 de materiale dintre care două editoriale aflate și acum pe site-ul crimemoldova.md (aici și aici) mierosul Alexei Păduraru alias Workenshtein ne-a cerut codul format din 16 cifre de pe cardul bancar pentru plata articolelor în chestiune. Am opinat că așa ceva nu e posibil și dacă dorește îi dăm un cont bancar din România. I-am dat contul bancar și după ce s-a chinuit o săptămână a spus că banca sa Sberbank Chișinău sau Tiraspol, nu se știe clar, nu poate "faci plata chiar așa grabnic ci sî și mai socoate niște acte". Care acte, culmea erau pe undeva prin Georgia.

Individul se pare cu locația în Tiraspol a concluzionat că ar fi bine dacă "mi-ai fi dat acele anume 16 cifre di pi card". Luând toate măsurile de securitate împreună cu managerul de cont bancar, i-am transmis cele 16 cifre așteptând să intre banii pentru articolele scrise. Numai că vine și răspunsul lui Workenshtein alias Păduraru: "Iacî-tî nu sî poate că sî ajungă banii la dvs în cont". Ba mai mult în cont mai erau 7,62 euro care au dispărut. Ceea ce era de demonstrat!

Citadel Media Group Limited firmă ce editează crimemoldova.md este o gașcă de escroci care golesc conturile celor ce intră în legătură cu ei, după care își șterg toate urmele dispărând în adâncimea spațiului virtual. În legătură cu aceste fapte jurnaliștii ziuanews au înaintat o sesizare pentru criminalitate cibernetică Procuraturii Generale din Rep. Moldova, fiind înregistrată la procurorul Alexei Lungu.

Marian Grigore

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE