Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nu Dragnea, ci Firea va închide Bucureștiul pentru că nu-l poate gestiona cu toate clanurile societatilor municipale

Postat la: 13.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gabriela Firea s-a plans la inceputul acestei saptamani ca Liviu Dragnea vrea s-o scoata din joc, blocand Bucurestiul, printr-o ordonanta de urgenta care sa transforme Capitala intr-o "suma de sectoare autonome, independente", practic sa-i ia bugetul si sa-i ofere doar un rol reprezentativ primarului general, iar societatile municipale sa intre in faliment.

Dincolo de razboiul acesta politic intre Firea si Dragnea, e posibil ca bucurestenii sa fie cei ce vor avea de suferit, chiar si prin transformarea Capitalei in sase orase mai mici, corespunzatoare sectoarelor municipale.Daca se va intampla acest fapt ar fi sfarsitul ca primar al Gabrielei Firea, iar tot mecanismul pe care l-a construit prin societati municipale pentru interes propriu si de clan se va prabusi ca un castel de carti. Razboiul dintre cei doi lideri nu poate fi oprit, a trecut de faza confruntarilor directe prin CEX-ul PSD. Iar Dragnea se ambitioneaza sa n-o excluda pe Firea din partid ca sa n-o transforme in martir politic, in drum spre ProRomania lui Victor Ponta. Firea continua atacul, iar Dragnea vrea sa loveasca "la gioale", atacand acolo unde o doare cel mai tare pe Firea: in companiile municipale, in relatia cu prefectul Speranta Cliseru (omul de casa al sotului Gabrielei, primarul de Voluntari - Florentin Pandele), in banii de la bugetul centralizat, in intarirea sectoarelor Capitalei - unde ii controleaza pe primarii PSD de sectoare -, in Consiliul general, unde ii controleaza pe consilierii PSD, indirect pe cei ai ALDE si - mai cu "bila-manta-bila" - pe cei ai USR.

Firea insa face ce stie mai bine, se plange ca o țață pe posturile de televiziune agreate, se inconjoiara din ce in ce mai tare de liderii clanurilor mafiote pe care le-a construit la companiile municipale (vezi si cele doua scheme de la finalul articolului), in vreme ce de la societatile oficiale da oamenii afara, starnind o furtuna de reactii contrare. De fapt, fara sa-si dea seama, Firea comite greseala dupa greseala, dand apa la moara planului lui Liviu Dragnea de a o indeparta "falita" din punct de vedere politic, "in genunchi", asa cum a venit la el. Iata ce face Firea, la sfaturile lui Pandele, Cliseru & Co.

Luni seară, primarul PSD al Capitalei a anunțat că va închide Stadionul Național, dând vina pe o investigație jurnalistică a GSP și pe DNA! Este vorba despre o ancheta care a aparut la GSP si despre care ne spune pe larg tolo.ro: Când, în februarie 2016, a venit direct din televizor și a anunțat că va candida la Primărie, Gabi Firea a uitat să spună bucureștenilor că le va cheltui banii împreună cu nașul său de cununie, Gigi Becali. Care naș a primit oricât de mulți bani publici a dorit ca să întrețină gazonul de pe Stadionul Național. Peste 30.000 de euro pe lună, fără niciun fel de licitație și fără limită de sumă!

Toate acestea s-au aflat abia în 18 iunie 2018, când Gazeta Sporturilor a publicat protocolul nedezvăluit de părți, dintre FCSB și Primăria Capitalei, prin care clubul lui Becali devenea șeful gazonului. Astăzi, Gabi Firea vine și-i minte pe oameni, spunându-le că "o gazetă de sport, care şi-a terminat subiectele sportive, ne-a făcut plângere la DNA".

Ziarul n-a făcut nicio plângere la DNA și nicăieri altundeva, el doar a relatat către public ce a descoperit. În iunie 2018, când a apărut investigația jurnalistică, Gabi Firea și Liviu Dragnea erau cei mai buni prieteni și luptau împreună cu oricine contesta monopolul lor asupra țării și a Bucureștiului. Orice alăturare a articolelor GSP din iunie 2018 cu luptele interne de azi din PSD înseamnă o altă manipulare. Aceeași firmă Cris Garden, care semnase un contract cu FCSB pentru teren, îngrijise gazonul având contract direct cu Primăria sau, și mai înainte, cu UTI, deci nu există niciun motiv serios pentru care ea să dispară în ceață, altul decât incapacitatea Primăriei de a încheia un act serios, care să prevadă că nu poate fi lăsată baltă când vrea partenerul său!

Pericolul "falimentarii" Bucurestiului se arata din ce in ce mai mult: E un oraș mare, complicat și populat cu oameni din ce în ce mai nemulțumiți de administrația PSD, centrală și a sectoarelor. În ultimii ani ai domniei sale paroxistice, Nicolae Ceaușescu a închis Calea Victoriei pentru mașini, ca să se poată deplasa nestingherită coloana sa oficială. În ultimele ore, Gabriela Firea a decis să închidă Arena Națională pentru spectatori, ca să poată asculta, în voie, pe un stadion gol, amintirea huiduielilor din momentul "Simona Halep".

Intre timp, Ziuanews publica doua din "caracatitele" de la companiile municipale ale Gabrielei Firea, de unde se dreneaza sume importante de bani catre apropiatii primarului general, care la randul lor stiu cum si in ce moment sa umple visteriile de la Voluntari. In ambele domenii de activitate pe care le prezentam se scurg bani de publicitate, proveniti din afisaj stradal, din reclame, iar pe de alta parte, prin comunicare se duc bani catre trusturile mass-media care sunt la dispozitia Clanului Firea:

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE