Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nou scandal la Eurovision! Nepotisme si favoritisme in fiefful controversatului pradator artistic Cristian Zgabercea

Postat la: 26.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Eurovisionul ne-a obisnuit an de an cu un serial al scandalurilor. Fie interne, acuzatii de plagiat, sau de favoritisme, nepotisme etc., fie externe, culminand cu neprezentarea echipei nostre pentru neplata banilor la organismul patronal, asociatia televiziunilor de stat din Europa.

Nici anul acesta nu putea fi altfel. Deja au avut loc preselectiile, apoi calificarile in semifinale, iar saptamana trecuta una din semifinale, la Focsani, si calificarea a trei competitori (din primii 12) in finala. Duminica aceasta, pe 28 ianuarie va avea loc a doua semifinala (din cele 5) la Timisoara, unde vom afla urmatorii trei finalisti si probabil vom avea parte de un nou scandal, caci pana acum, de la Focsani avem un set de acuzatii grave. Dintre cei care au concurat acolo, dar si dinspre alti concurenti din etapele viitoare, a razbatut catre Ziuanews un intreg set de acuzatii ingrijoratoare daca se vor dovedi a fi adevarate pe de-a intregul. O parte din acestea se arata deja veridice, data fiind calificarea in prima semifinala a trupei Echoes, a carei preselectie a fost una "cu cantec", iar calificarea in finala e cel putin discutabila. Mai mult, unul din componentii trupei Echoes, Liviu Elekes, este fiul Lianei Elekes, sefa echipei de sunetisti de la concursul intern al Eurovision. Situatie total anormala, intrucat Liana Elekes poate in mod evident favoriza calitatea sunetului pentru trupa fiului ei, in detrimentul celorlalti competitori, plus faptul ca este in relatii excelente cu membrii juriului, fiind impreuna cu acestia o echipa. Era firesc ca, daca fiul sau participa in concurs, Liana Elekes sa nu fie distribuita in schema organizarii competitiei.

Iata ce ne scriu cei impicati in Eurovison, atat concurenti, cat si angajati din TVR, al caror anonimat e normal sa-l pastram intrucat competitia e in plina desfasurare si ei pot fi amendati de sunetisti, tehnicieni si juriu pentru ca au facut aceste dezvaluiri. Mai spunem ca aceste scandaluri apar in "gradina" aceluiasi controversat Cristian Zgabercea, omul care a pornit ca si cameraman al TVR, a ajuns in stafful lui Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, implicat in organizarea dubioasa a Festivalului Mamaia, dar si in alte afaceri ale clanului constantean, pentru a se reintoarce in TVR, de data asta ca producator general dupa ce a fost consilier al directorului general, fiind imediat acuzat de diverse matrapazlacuri si amantlacuri, acum fiind coordonator al TVR HD dar si managerul general si "sforar" al Eurovision, a carui "pupila", Carmen Vasile, e realizator al Eurovision Romania, ceea ce, pentru cei care-l cunosc in amanunt pe Zgabercea si latura sa mercantila (trimis în judecată de DNA Constanţa, procurorii au calculat un prejudiciu de peste 8 milioane de euro) reprezinta o sfidare la adresa acestui concurs european altfel prestigios. Zgabercea e protejat al Doinei Gradea, director general interimar al TVR, cei doi colaborand si la relansarea TVR HD. Am pus cap la cap cele relatate de cei mentionati de noi anterior ca s-au adresat ziarului pentru a semnala o serie de nereguli la Eurovision Romania 2018, mentionand si ca demersul nostru de a lua legatura cu Liana Elekes, cu Cristian Zgabercea sau cu cineva din echipa de productie n-a avut rezultat, cu toate ca ne-am adresat prin intermediul paginii oficiale:

"E o mafie a sunetistlor in TVR care decid cine castiga... tot ce misca in zona asta a concursurilor... de multi ani. E 'Famiglia Elekes'. Jumătate din sunetistii din TVR sunt din clanul Elekes. Ei taie si spanzura... Elekes este o famile cu o energie dubioasa... o caracatita in lumea muzicala. Liana, e prima sotie a lui Elekes, mama lui Liviu din trupa Echoes, calificata deja in finala... tatal lui fiind Mihai Elekes. La Eurovision 2017 l-a dus cu manevre cu sunetul si cu juriul direct in finala. Ca si anul asta! Trupa Echoes, ider si compozitor Liviu Elekes, fiul Lianei Elekes, sunetista oficiala a Festivalului, nici nu a mai participat la Preselectia Oficiala in fata Juriului, cu filmare oficiala a TVR si cu publicul invitat oficial, cum a fost la restul concurentilor... asa ceva este neregulamentar, pentru ca este televiziune publica si totul trebuie sa fie legal si regulamentar milimetric... când au intrebat cei din echipa de productie de ce s-a procedat asa si cum a fost posibil asa ceva, Liana si Livu Elekes au replicat ca baietii din trupa 'aveau treaba si trebuiau sa plece', se grabeau, iar producatorul Cristian Zgabercea n-a zis nimic, practic a aprobat gestul protejand-o pe Liana Elekes. Acum despre sunet. Mai toti concurentii de valoare s-au plans ca nu au auzit nimic pe scena si au cantat si s-au chinuit cum au putut, au zbierat si au pierdut momente din piesa pentru ca nu auzeau ce aveau nevoie in monitoare... asa a fost in ultimii ani mereu, Liana Elekes facea cartile... ii facea din sunet sa fie penibili sau cat de cat ok, iar trupa fiului ei suna impecabil si aveau casti in urechi de monitorizare (in-ear)... ceilalti concurenti nu aveau nici macar monitor de scena in fata lor, doar in lateralele scenei, unde nu ajungeau... poate cineva ii intreaba totusi cum a fost posibil ca trupa lui Liviu Elekes sa ajunga direct in Semifinala, fara sa treaca oficial Preselectia in fata Juriului? De nu e luata la intrebari pe tema asta Liana Damian, din echipa de productie Eurovision, iubita lui Nicu Patoi, care e membru al juriului, chitaristul lui Stefan Banica Jr. si al trupei Pasarea Rock, formatie care a avut si recital in prima semifinala, cea de la Focsani, avand astfel parte de superpromovare la TVR."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE