Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












NEWSWEEK: Caracatița jurnaliștilor și analiștilor plătiți de PSD cu 10 milioane de lei din bani publici!

Postat la: 28.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Saptamanalul NEWSWEEK publica o ancheta despre cum se directioneaza din banii publici ai subventiei de la stat a PSD catre "jurnalistii de casa", care apar pe canalele media pentru a-l sustine pe Liviu Dragnea si camarilla sa. Articolul este intitulat "Caracatița 'jurnaliștilor' și 'analiștilor' plătiți de PSD cu 10 milioane de lei din bani publici"

"Seară de seară îi vedem la televizor. Comentează, analizează, despică firul în patru, țipă, își dau ochii peste cap și se plâng de nedreptățile 'statului paralel'. Susțin în schimb, fără să clipească, politica partidului de guvernământ. Opiniile lor nu sunt deloc dezinteresate. Newsweek România vă prezintă statele de plată ale 'jurnaliștilor' și 'analiștilor' plătiți de PSD din bani publici.Pentru a-și încasa „onorariile" cât mai discret, propagandiștii media folosesc o schemă financiară bine pusă la punct. Ingineria este destul de simplă: PSD plătește în baza unor contracte două firme deținute de consultanții de casă ai lui Dragnea, iar acestea virează banii mai departe către firmele 'jurnaliștilor' și 'analiștilor'. Sumele provin din subvenția plătită de stat, adică de noi toți, partidelor politice parlamentare.", scriu cei de la NEWSWEEK.

„Cațavencul", campion la contracte de consultanță

Pe primul loc la capitolul "încasări de la PSD" stă Doru Bușcu, consultantul cel mai intim al lui Dragnea. În timpul liber, el se dă și editorialist la gazeta de satiră "Cațavencii". Însă banii serioși, pentru vila din Dorobanți și mașinile de lux, nu vin din leafa de "jurnalist", ci din plata serviciilor de consultanță prestate pentru PSD. Antrenat în "afaceri" de Sorin Ovidiu Vîntu, Doruleț, cum îl alinta fostul lui mogul, deține două firme: Lafix Media SRL și Mediadraft SRL. Prima funcționează de ani buni, a doua a fost înființată în primăvara acestui an. În Lafix Media SRL, Bușcu deține părți sociale împreună cu soția (el are 80%), în vreme ce Mediadraft SRL este integral a lui. Singurele surse de venituri ale celor două firme sunt contractele încheiate cu alte două firme: Kirchhoff Consult SRL, deținută de Horia Mihălcescu (până de curând, șeful comunicării lui Dragnea și soțul unei deputate PSD) și International Brand Consultants SRL, controlată de apropiați ai fostului ministru Vasile Dîncu.

ARTICOLUL INTEGRAL AICI

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE