Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Încă un tun de proporții la CFR: 450.000 € pentru 30 de autoturisme de teren destinate directorilor

Postat la: 19.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit unui anunţ publicat miercuri pe SEAP, Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" - SA condusa de catre Marius Chiper, omul fostului ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a demarat o procedură de licitaţie deschisă pentru a cumpăra 30 de autoturisme de teren noi în sistem de leasing financiar, pe o perioadă de un an, iar valoarea contractului care va fi atribuit fiind estimată la aproape 2 milioane de lei, fără TVA.

Durata contractului ce va fi semnat este de 15 luni (3 luni - perioada maximă de livrare a autoturismelor şi 12 luni de la data livrării - durata leasingului financiar). Valoarea estimată a contractului este de 1.974.625 de lei, fără TVA, adica circa 440.000 de euro, din care 1.918.125 de lei, fără TVA, reprezintă achiziţia de autoturisme şi servicii de leasing financiar, iar 56.500 de lei - contravaloarea poliţei RCA şi taxa de mediu în cuantum total estimat pentru 30 de autoturisme, care se vor factura separat.

Rata de leasing nu va include contravaloarea poliţei RCA şi taxa de mediu. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 13 septembrie 2016, ora 16,00. Practic, CFR SA vrea sa achizitioneze din fonduri proprii cu circa 15.000 de euro un autoturism de terem in conditiile in care are deja un parc auto de invidiat.

Limuzine fără număr pentru directori și sindicaliști

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, compania condusa de controversatul director Marius Chiper sustine ca "În prezent parcul auto al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA este format din 112 autoturisme, dintre care 37 retrase din circulaţie (din cauza vechimii în exploatare şi a stării tehnice a acestora). Cele 75 de autoturisme rămase active au o vechime în exploatare cuprinsă între 8 şi 18 ani, respectiv 1998 - 2008 ca şi an de fabricaţie".

Totodata, Marius Chiper a precizat pentru ZIUAnews ca "Federaţiilor sindicale semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă le sunt puse la dispoziţie (conform prevederilor CCM 2015 - 2017) un număr de 31 de autoturisme, pentru care C.N.C.F. „CFR" S.A. suportă cheltuielile de exploatare (carburant, revizii, reparaţii, RCA, roviniete)". Insa, desi are 75 de autoturisme propriii si inca 31 date la sindicalistii, de ce trebuiesc luate autoturisme de teren de aproape o jumatate de million de euro? Poate pentru deplasarile si confortulcelor 20 de directori din fruntea CFR SA.

Oamenii lui Rus sunt încă în CA de la CFR SA

Intamplator sau nu, in Consiliul de Administratie al CFR SA, care teoretic ar fi trebuit sa aprobe achizitionarea autorurismelor de tere, se afla si doi reprezentanti ai lui Ioan Rus, Marius Pitigoi si Mircea Jorj, care Rus se ocupa si cu vanzarea de autoturisme. Mai trebuie precizat ca Marius Chiper si-a tras la sfarsitul anului trecut un stimulant financiar de circa 40.000 de euro, desi, in 2015, CFR SA a pierdut finantari europene de peste 2.000.000.000 de euro.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE