Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mircea Hava, "patrulează" pe stilul Oprea: Limuzina de 70.000 euro cu care se plimbă edilul din Alba Iulia ar trebui să fie mașină de poliție cu girofar și sirenă

Postat la: 13.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit www.alba24.ro, o limuzină de 70.000 euro, dotată doar în acte cu girofar și sirene, achiziționată pentru Poliția locală din Alba Iulia, este de mai bine de doi ani autoturismul de serviciu a primarului Mircea Hava. Mașina respectivă trebuia, conform destinației, să patruleze prin oraș pentru liniștea si siguranța cetățenilor. În realitate, mașina a "patrulat" în oraș, în țară și chiar afară pentru a asigura siguranța și confortul primarului.

Cei care știu că mașinile Primăriei Alba Iulia poartă numere de înmatriculare având combinația de litere WPA au putut să observe că, începând de pe la sfârșitul anului 2014, parcul auto al acestei instituții s-a îmbogățit cu un luxos autovehicul de teren marca Volskwagen Touareg, înmatriculat cu numărul AB 10 WPA. Licitația a fost lansată și adjudecată în aprilie 2014, dar modelul achiziționat a fost lansat abia în noiembrie 2014. La volanul respectivei mașini poate fi văzut șoferul primarului Hava sau chiar, mai des, primarul în persoană. Deși, în aparență, pare că nu este nimic deosebit, acest caz pare tras la indigo cu cel al fostului ministru de interne Gabriel Oprea, care s-a folosit de o mașină achiziționată cu o altă destinație decât aceea de a-l plimba între ministere sau de la birou acasă.
Pentru asta, Oprea s-a ales cu dosar penal și este, în prezent, cercetat sub control judiciar de DNA. Fostul ministru de interne Gabriel Oprea, care a primit spre folosință o limuzină Audi A8 de la șefii Serviciului Secret din MAI, este cercetat penal de procurorii DNA pentru infracțiunea de abuz în serviciu si obținerea de foloase necuvenite. Alături de el sunt cercetați și cei care i-au făcut „cadou" această mașină, respectiv şefii DIPI.

În cazul de la Alba Iulia, "erou principal" este primarul Mircea Hava. Trecând cu vederea peste opulența acestui autovehicul cumpărat din bani publici, care nu se prea justifică la o instituție de nivelul primăriei dintr-un orășel cu 60.000 de locuitori, am descoperit o asemănare uluitoare cu faptele din cazul Oprea.
În urma unei solicitări de informații de interes public, Primăria Alba Iulia a transmis ziarului Alba24 o listă cu toate autovehiculele deținute de această instituție, precum și alte detalii referitoare la acestea: marca, data achiziţiei, modalitatea de achiziție, vânzătorul, suma care s-a plătit pentru acestea, precum și cine folosește mașinile. În documentul respectiv, în dreptul Touareg-ului, figurează suma de 314.253 RON, echivalentul a circa 70.000 de EUR precum și faptul că mașina este utilizată de către „PRIMĂRIE BIROU/ DESERVIRE GENERALĂ".

Articolul integral poate fi citit AICI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE