Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Mediului, Cristiana Palmer Pașca, a mușamalizat incendiul devastator care a distrus 400 ha din Delta Dunării

Postat la: 21.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Timp de trei zile, in perioada 17 septembrie -19 septembrie 2016, intreaga zona cu regim de protectie integrala Istria-Sinoie, din cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cu suprafata de 400 ha, a ars complet. A fost un dezastru greu de imaginat cu efecte catastrofale pentru Delta Dunarii.

Catastrofa ecologica, de o gravitate fara precedent in ultimii ani, a fost trecuta sub tacere de autoritati, neexistand nici macar o evaluare a pagubelor ecologice produse. Atat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Palmer Pasca, dar si guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigorea Baboianu, n-au scos o vorba despre acest dezastru. Doar pompierii au incercat sa limiteze proportiile dezastrului si patru autospeciale ale pompierilor s-au luptat, timp de doua zile, cu flacarile. dar cu toate acestea focul nu a putut fi stins, dar, in schimb, a exista pericolul ca flacarile sa se extinda si asupra localitatii Vadu.

Trebuie subliniat faptul ca pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii exista 20 de zone cu regim de protectie integrala unde, in conformitate cu legea si cu statutul de zona apartinand patrimoniului mondial UNESCO, orice fel de activitate, inclusiv accesul oamenilor este interzis. In plus, nu trebuie omis faptul ca in zona Istria, la mijlocul lunii septembrie, pasarile migratoare nu plecasera si astfel s-a distrus integral intregul ecosistem si orice forma de viata terestra din acea zona. Incredibil cata nepasare si indiferenta din partea celor de la Ministerul Mediului si de la ARBDD! In aceea perioada, ministrul Cristiana Palmer Pasca era prea ocupata sa schimbe organigrama ARBDD ca sa-i creeze un post bun si bine remunerat pentru amanta guvernatorului Grigore Baboianu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE