Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Lucian Șova vrea să redreseze Posta Română prin „copy paste" la memorandul lui Boc și Gabriel Sandu

Postat la: 05.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Demersurile si masurile dispuse pana acum la Compania Nationala Posta Romana de controversatul ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, par secvente dintr-un film cu gangsteri. Desi este paralel cu activitatea Postei Romane, Lucian Sova tine cu tot dinadinsul sa demonstreze ca el este marele vataf al postasilor.

Ca orice vataf care se respecta, Sova avea nevoie de un papusar si l-a gasit imediat in persoana sefei Departamentului juridic din Posta Romana- Elenei Petrascu, o fosta invatatoare din Voluntari, licentiata in drept la Academia de Politie si perfectionata educational la SNSPA si Academia Nationala de Informatii. Ca atare, Sova a adus-o pe Petrascu ca director al sau de cabinet, „cu normă fracționată de 6 ore pe zi", dar, in acelasi timp, figura ca pontata cu 8 ore si la Posta Romana. Adica, 14 ore pe zi, desi legislatia stipuleaza clar ca un angajat nu poate presta zilnic mai mult de 13 ore. Dar ce mai conteaza legea, pentru legea se aplica asa cum vrea ministrul Comunicatiilor. Mai mult, incepand de ieri, la recomandarea lui Sova, Elena Petrascu este director interimar al Postei Romane pana la recrutarea unui nou manager de catre omul de casa al PSD - George Butunoiu.

Plan de redresare elaborat de PDL și însușit de PSD

Ceea ce se stie mai putin este faptul ca Lucina Sova a "tesut" un asa zis memorandum care si a fost adoptat de Guvern in sedinta din 27 septembrie 2017 sub forma unui plan de masuri pe o perioada de 5 ani privind redresarea Postei Romane. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, acest memorandum a fost facut de catre Elena Petrascu si contine o multime de aberatii care n-au nicio legatura cu activitatea Postei Romane urmarindu-se de fapt evaporarea si ratacirea zestrei imobiliare si patrimoniale a companiei. Una dintre cele mai mari aberatii mentionate in acel asa zis plan de redresare vizeaza creare de entitati regionale prin care, in realiatate, se urmareste doar plantarea unor directori impusi politic care mai mult vor bulversa activitatea companiei decat sa o redreseze. Insa, in realitate, acest memorandum a lui Sova de redresare a Postei Romane, este doar un copy paste la Memorandul aprobat de fostul premier Emil Boc in 2010 si elaborat de catre ex ministrul Comunicatiilor Gabriel Sandu - aflat la ora actuala in beciul domnesc pentru ingineriile tesute la acest minister.

Șova și Petrașcu, ucenicie sub tutela PDL

Practic, Sova a prezentat premierul Mihai Tudose si Guvernul a aprobat un memorandum elaborat de Gabriel Sandu si aprobat de Boc, iar PSD si cabinetul Dragnea se lauda ca a demarat procesul redresare a Posta Romane pe foaia de parcurs a guvernarii PDL. De fapt, n-ar trebui sa mire prea mult acest aspect atata timp cat ministrul Lucian Sova a fost consilierul lui Adrian Videanu la Ministerul Economiei, iar Elena Petrascu s-a remarcat la contractul cu Becthel, si se stie cum, dar mai ales prin functiile publice ocupate in timpul guvernarii PDL. De asemenea, s-a uitat cam repede faptul ca prin anii 2000, Lucian Sova a fost implicat intr-un scandal de coruptie la Ministerul Transporturilor fiind luat cu mascatii si dus la auidieri. La ora actuala, Elena Petrascu incaseaza lunar vreo 6.000 de euro, adica mai mult decat Iohannis, Tariceanu, Dragnea sau Vacaroiu.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE