Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Educației plătește un director ca să taie frunză la câinii de la Dinamo București

Postat la: 22.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In 2012, cand USL-ul lui Ponta si Antonescu defila in Romania, PSD si PNL a facut un troc politic privind conducerea Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU) pastorite de Ministerul Educatiei: PSD pune directorul la FSSU, iar PNL numeste directorul adjunct. Astfel, Claudia Georgescu, garantata de PSD, in prezent secretar general la Ministerului Tineretului si Sportului, ajunge director FSSU, iar Constantin Caliman, sustinut si garantat de PNL, este pus director adjunct.

Ulterior, viceprimarul liberal al Capitalei, Marcel Nicolaescu, cu acordul edilul Sorin Oprescu, il impune pe Constantin Caliman ca director, prin detasare de la FSSU, la CSM Bucuresti, structura sportiva finantata integral din banii bucurestenilor. Insa, detasarea lui Caliman la CSM Bucuresti a durat vreo doi ani si jumatate, adica din iulie 2013 pana in decembrie 2015, perioada in care a reusit sa-i scandalizeze prin tupeu si aroganta pe majoritatea consilierilor generali, adica pe cei care dadeau banii pentru CSM Bucuresti. Insa, in decursul anului 2015, cat timp era directorul interimar la CSM Bucuresti, Constantin Caliman pune pe picioare nu mai putin de cinci firme- A&FK Clothes, A&EM Activ Grup Trading, A&F Activ Grup, A&B Activ Grup Sistem si A&M New Fashion, care au ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul si fabricarea de imbracaminte si incaltaminte.

Curios este ca patru dintre firmele controlate de Caliman au inregistrat, in 2015, profit substantial raportat la cifra de afaceri, desi nu au niciun angajat. Dupa arestarea lui Sorin Oprescu si debarcarea viceprimarului Marcel Nicolaescu, interimatul la CSM Bucuresti inceteaza in decembrie 2015, fapt pentru care Constantin Caliman se intoarce la FSSU. La alegerile locale din iunie 2016, Caliman candideaza, fara succes, pe lista PNL pentru un fotoliu de consilier general la Capitala. Ulterior, vrea sa ajunga si in CA al Federatie Romane de Handbal, dar, din nou, n-are noroc, pierzand en fanfare in fata Stelutei Luca.

Dupa esecul de la alegerile locale, din postura de director adjunct al FSSU, Caliman vrea cu orice pret sa revina la butoanele CSM Bucuresti si a tesut tot felul de aranjamente si scenarii. Esueaza in a reveni la CSM Bucuresti, fapt pentru care se reorienteaza. Ca atare, din vara lui 2016, Constantinn Caliman se implica trup si suflet in noua echipa de handbal fete de la Dinamo Bucuresti, inclusiv in transferuri de jucatoare si chiar impunere de antrenori. Le-a facut capul mare celor de la Dinamo ca in doi-trei ani le face echipa de handbal fete care sa castige Liga Campionilor. Din fotoliul de director adjunct al FSSU, la toate meciurile echipei de fete, Caliman se afiseaza cu fularul lui Dinamo, fapt pentru care la meciul din Sala Rapid a provocat un scandal de pomina la sfarsitul jocului. Practic, acum Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, condus de rectorul Universitatii din Bucuresti-Mircea Dumitru, plateste un director - Constantin Caliman, sa taie frunza la cainii de la Dinamo!

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE