Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Agriculturii îl vrea șef la APIA Botoșani pe cel care a falimentat stațiunea de cercetare Popãuţi-Botoşani

Postat la: 20.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca ministrul Agriculturii, Petre Daea, impreuna cu sotia sa- Camelia Luchian, au facut recent o vizita noctura la un fermier din Botosani. Si nu la unul oricare, ci la Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis, cel care a condus mitingul ciobanilor din fata Palatului Parlamentului la protestele privind numarul cainilor la stanele de oi.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews , descinderea noctura a familiei Petre Daea- Camelia Luchian la ferma controversatului Ionica Nechifor a fost doar o tatonare a terenului in vederea schimbarii actualului director al APIA Botosani- Liviu Zaharia. Insa aici apare surpriza. Liviu Zaharia urmeaza sa fie schimbat de la sefia APIA Botosani cu tocmai gazda nocturana a lui Daea, Ionica Nechifor. Si ca sa fie si mai convingator in demersul sau, Petre Daea i-a dat asigurarii ca totul va fi in regula, mai ales ca sefa Ruserselor Umane de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura este tocmai sotia sa- Camelia Luchian. Adica e treaba sigura si serioasa, ca deh schimbare se face cu acordul familiei Daea.

In iulie 2013, ZIUAnews a relatat faptul ca staful Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) l-a numit ilegal la conducerea staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popãuţi-Botoşani pe liberalul Ionică Nechifor, un apropiat al baronului Florin Țurcanu, fost președinte al CJ Botoșani. Conducerea ASAS, a precizat la acea vreme că numirea lui Ionică Nechifor la conducerea singurei staţiuni de cercetare din Europa pentru rasa de ovine karakul, de la Popăuţi-Botoşani a fost una temporară, până la organizarea unui concurs, sustinand totodata ca au existat mai multe presiuni venite din partea parlamentarilor liberali botoșăneni, care-l susțineau pe Ionică Nechifor.

De atunci, conducerea ASAS l-a uitat in fruntea statiunii pe Ionica Nechifor, fapt pentru care toti cercetatorii, cu o singura exceptie, au fost dati afara. Ulterior, in 2015, ministrul agriculturii de la aceea vreme, actualul vicepremier Daniel Constantin si conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice au finalizat planul de falimentare al acestei statiuni cu Ionica Nechifor la butoane. Practic, Petre Daea si sotia sa in loc sa viziteze statiunea de cercetarea stiintifica pentru rasa de ovine karakul de la Popăuţi-Botoşani.pe care a pus-o pe butuci Ionica Nechifor, cei doi voiajori de la Agricultura au mers sa-i vada ranch-ul omul inventat si garantat de fostl baron liberal de Botosani-Florin Turcanu.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE