Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul Apărării Naționale recunoaște că Steaua face parte din cooperativa Pax-COSR

Postat la: 24.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul echipamentelor contrafacute pe care sportivii romani le-au purtat la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro s-a musamalizat pentru moment. Insa, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti condus de catre colonelul George Boroi, s-a numarat printre abonatii la achizitionarea de echipament sportiv de la firma Pax Creative Sports SRL, cea care a furnizat si pentru delegatia Romaniei la Rio si care a fost pusa pe picioare si pastorita din umbra de fosta conducere a COSR- Octavian Morariu- Ioan Dobrescu.

ZIUAnews a solicitat recent ministrului Apararii Nationale, Mihnea Motoc, sa precizeze daca achizitionarea de echipamente sportive de catre CSA Steaua Bucuresti de la firma Pax Creative Sports SRL s-a facut cu respectarea prevederilor legale. Raspunsul MApN este clar, dar in acelasi timp, demonstreaza indirect, ca s-a urmarit achizitionarea de echipament sportiv numai de la firma pastorita de fostii bossi ai COSR. Astfel, timp de patru luni, in 2010, CSA Steaua a luat echipament sportiv de la firma Pax, prin 10 proceduri de achizitii directe, in valoare totala de 292.349 lei fără T.V.A, aproximativ 65.000 euro, fără T.V.A. Practic, CSA Steaua in loc sa achizitioneze acest echipament printr-o singura licitatie deschisa unde sa vina mai multi oferntanti, a recurs la o smecherie, adica a spart licitatia, in zece achizitii directe ca sa poata lua echipament sportiv numai de la firma pusa pe picioare de tandemul Morariu- Dobrescu.

MApN sustine ca "Achiziţia echipamentului sportiv s-a făcut cu respectarea prevederilor legale în vigoare" si ca „În perioada octombrie-decembrie 2010, în baza solicitărilor de echipament provenite de la mai multe secţii sportive ale clubului (C.S.A. STEAUA BUCUREŞTI), au fost iniţiate şi finalizate in SEAP (SISTEMUL ELECTRONIC DE ACHIZIŢII PUBLICE) 10 proceduri de achiziţii directe a echipamentului sportiv necesar, criteriul de atribuire fiind „preţul cel mai scăzut" dintre ofertele admisibile ale operatorilor economici înregistraţi în Catalogul electronic". Totodata, MapN, precizeaza ca „Prin cele 10 proceduri au fost achiziţionate un număr de 29 de articole sportive (ex. geantă echipament, bluză sport lucru cu mânecă lungă, îmbrăcăminte impermeabilă protecţie vânt şi ploaie, încălţăminte sport pt. antrenament, echipament specific pentru tenis şi pentru atletism, geacă iarnă, etc.).

În total, cele 29 de repere achiziţionate reprezintă un număr de 2.155 de bucăţi de echipament (ex. geantă echipament 130 buc, bluză sport lucru cu mânecă lungă 100 buc, îmbrăcăminte impermeabilă protecţie vânt şi ploaie 160 buc, încălţăminte sport pt. antrenament 200 per, echipament specific pentru tenis 25 rânduri, echipament specific pentru atletism: iegări lungi atletism 40 buc, slip atletism 20 buc, maiou atletism 20 buc, bustieră atletism 20 buc, pantofi atletism 28 per; geacă iarnă 130 buc, etc.)", iar „Valoarea totală a echipamentului solicitat de către C.S.A. STEAUA BUCUREŞTI şi livrat de S.C. PAX CREATIVE SPORTS S.R.L a fost de 292.349 lei fără T.V.A.(aproximativ 65.000 euro, fără T.V.A)".

In plus, MApN, a transmis catre ZIUAnews ca „Echipamentul achiziţionat de către C.S.A. STEAUA BUCUREŞTI de la societatea comercială menţionată de dumneavoastră a fost marca „ASICS", un echipament de foarte bună calitate, apreciat de toţi cei implicaţi în procesul de achiziţie (instructori sportivi şi personal din compartimentele de specialitate ale clubului ) şi implicit de către sportivi" si „de acest echipament au beneficiat sportivi din cadrul secţiilor de tenis, atletism, scrimă, polo, canotaj, box, volei, kaiac-canoe". Ramane de vazut daca Agentia Nationala pentru Achizitii Publice va decide cum s-a facut achizitionarea acestor echipamente sportive luate de CSA Steaua Bucuresti de la firma nasita de fostii bossi ai COSR-Octavian Morariu si Ioan Dobrescu.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE