Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șmen imobiliar la Salrom regizat de directorul impus de Fondul Proprietate si supervizat de premierul Mihai Tudose

Postat la: 27.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ceea ce se intampla la ora actuala la Societatea Nationala a Sarii SA- Salrom pare desprins dintr-un film cu gansteri demonstrand ca este un sat fara caini unde directorul general Dumitru Matei (FOTO) manageriaza in defavoarea societatii pe care o conduce.

Ca orice vataf care se respecta, directorul Dumitru Matei, impus pe aceasta functie pe vremea guvernarii tehnocrate de catre Fondul Proprietate desi statul roman detine 51% din actiunile Salrom, a pus in scena, la finele anului trecut, un tun imobiliar de proportii pe care l-a parafat in aprilie 2017. Surprinzator este ca ministrul Economiei de la aceea vreme, actualul premier Mihai Tudose, a fost informat de acest smen, dar totul s-a musamalizat dupa cateva luni de verificari ale unei echipe de control a acestuia..

Centrocoop da, Salrom ba

Pe data de 11 decembrie 2014, directorul general al Salrom, Aurel Bucur, incheie cu Uniunea Nationala a Cooperatiei de Consum Centrocoop reprezentatat de presedintele Ioan Crisan, contractul de inchiriere nr. 275 pentru un spatiu de birouri in suprafata de 1268,51 mp si 15 locuri de parcare. Durata contractului este de doi ani iar chirie este 8 euro/.mp, ceea ce inseamna 10.148 euro/luna. Timp de doi ani de zile, nu au fost probleme in derularea contractului. Ca atare, pe data de 1 noiembrie 2016, presedintele Centrocoop, Ioan Crisan, transmite catre Societatea Nationala a Sarii SA, adresa nr. 7.237 prin care ii aduce la cunostiinta directorului general Dumitru Matei ca doreste sa prelungeasca contractul de inchiriere cu inca 24 de luni, dar, atentie, cu o chirie mai mica, adica de 7,5 euro/mp, in loc de 8 euro/mp. Dar, directorul Salrom nu da niciun raspuns, insa, in schmb, demareaza negocierile pentru inchirierea unui alt spatiu de la un alt locator.

Minciuna are picioare scurte pentru Dumitru Matei

In schimb, pe data de 26 octombrie 2016, la sediul Salrom, se incheie procesul verbal de negociere nr. 7.119 dintre comisia de negociere desemnata de catre directorul general Dumitru Matei formata din opt membrii- Andrei Minciulescu- presedinte, Mihai Paunescu, Viorica Dumitriu, Mircea Mezdrea,si Lucretia Visinoiu- membrii, Dobrin Catalin-secretar si Cristina Valcan si Laura Stefanovici-membrii de rezerva, si administratorul unic al SC Steilman Vestico SRL, milionarul Romeo Pomponiu. Ulterior, 31 ianurie 2017, prin adresa nr. 697, presedintele Centrocoop, Ioan Crisan, solicita conducerii Salrom "sa ne comunicati durata minima pentru care doriti prelungirea contractului de inchiriere nr.275/11.12.2014". Dar, surprinzator, prin Decizia nr.68 din 04.04. 2017, directorul general Dumitru Matei dispune constituirea unei comisii de evaluare si negociere format din persoanele mai sus mentionate. Directorul Dumitru Matei isi justifica decizia prin faptul ca "proprietarul refuzand in mod sistematic prelungirea contractului". Motivarea boss-ului de la Salrom este o minciuna sfruntata, intrucat conducerea Centrocoop a facut mai multe adrese pentru a negocia prelungirea contractului, chiar la o chirie mai mica decat cea din contractul din 2014.

Reteta de success: Spatiu mai mic, chirie mai mare

In realitate, directorul general Dumitru Matei déjà demarase negocierile cu omul de afaceri Romeo Pomponiu. Ca atare, pe data de 18.04.2017, Dumitru Matei si Romeo Pomponiu au incheiat contractul de inchiriere nr.59/2017 pentru un spatiu de 1.108, 4 mp aflat la etajele 3 si 4 ale unui imobil amplasat pe Spaiul Independentei nr. 76. Dur, surpriza! Durata contractului de inchiriere este de trei luni, intre 24.04 si 11.07.2017, iar chiria este 14.409,2 euro/ luna, adica mai mare cu peste 4.000 de euro decat la Centrocoop, desi spatiul inchiriat este mai mic, si numai 10 locuri de parcare. Practic, directorul general Dumitru Matei a renuntat la un spatiu unde se platea o chirie lunara de 10.148 de euro si exista oferta pentru o chirie mai mica - 9.513 euro, pentru un spatiu mai mic, dar cu o chirie mult mai mare - 14.409,2 euro. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, si acest contract de inchiriere de pe Splaiul Unirii nr.76 a expirat dar el a fost prelungit pana la sfarsitul anului, iar directorul general Dumitru Matei vrea sa mute sediul Salrom intr-o cladire de birouri din nordul Capitalei detinut, atentie, de Fondul Proprietatea, adica entitatea care l-a propulsat in fruntea Societatii Nationale a Sarii.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE