Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Medic şi asistentă, trimişi în judecată pentru luare de mită

Postat la: 05.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au finalizat urmărirea penală în cazul medicului de medicina muncii şi a asistentei care au fost cercetaţi pentru luare de mită. Procurorii au avut sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Maramureş, în acţiunile întreprinse în acest caz. Medicul din Baia Mare activa la Sighetu Marmaţiei, fiind singurul în zona Maramureşului istoric.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaţilor M.M., medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Judeţene de Pensii Maramureş, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (70 de acte materiale) şi M.F., secretar dactilograf şi asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (176 acte materiale), se arată în comunicatul remis presei de către DGA.

„În urma administrării probelor a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 18.07 - 08.08.2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, M.F. a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr mare de persoane beneficiare a pensiei de invaliditate sau potenţial beneficiare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu (176 acte materiale). Totodată, a reieşit că, în datele de 01.08.2017, 03.08.2017 şi 08.08.2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, M.M. a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr de 70 de persoane, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu", se mai arată în acelaşi document.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Maramureş. Procurorii fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE