Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marea asfaltare în Giurgiu a început din ograda lui Bădălău

Postat la: 21.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe site-ul primariei giurgiuvene Bolintin Vale, localitate unde isi are fieful baronul PSD de Giurgiu, Niculae Badalau, a fost postat recent un anunt prin care locuitorii erau instiintati ca vor incepe lucrarile de asfaltare a unui drum judetean care strabate zona. Insa, surpriza!

Lucrarile de reabilitare au inceput, dar, in acelasi timp, au demarat lucrarile si in incinta firmei controlate de familia baronului PSD de Giurgiu, Niculae Badalau. Firma care reabiliteaza drumul judetean n-a terminat lucrarile, dar in schimb, le-a finalizat, in timp record, pe cele din curtea firmei familiei Badalau, doar vreo 1.500 mp. Si, astfel, incinta sereleului detinut in acte de fiul baronului PSD de Giurgiu arata ca o pista de avion, adica perfect precum o masa de biliard.

Osanale pentru finul lui Bădălău

"Începând cu data de 12 aprilie 2017 au fost demarate lucrările de construire la obiectivul de investiții „Reabilitare DJ 601 Bolintin Deal - Bolintin-Vale - Malu Spart, Km 9+500 ÷ 12+500, Km 13+000 ÷ 21+000, L=11,00 Km". Investitorul este Consiliul Județean Giurgiu. Prin licitație publică, în anul 2012 au fost stabiliți proiectantul, S.C. Consitrans S.R.L., si executantul, S.C. Construct Romstrade Consitrans S.R.L. Contractul de execuție a lucrărilor, a fost semnat în anul 2012, dar lucrările nu au început până acum, deoarece vechea conducere a Consiliului Județean Giurgiu nu a emis ordinul de începere a lucrărilor. De data aceasta însa, ordinul de începere a fost emis a doua zi după aprobarea bugetului de către Consiliul Județean Giurgiu. Multumim noii conduceri a Consiliului Județean Giurgiu, în special domnului președinte Marian Mina, care a înțeles foarte bine necesitatea ca investiția aceasta să înceapă de îndată și a luat măsuri în acest sens, considerând prioritară reabilitarea DJ 601. Fondurile din care se realizează investiția, sunt puse la dispoziție de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a lucrărilor, cu TVA 19% inclus, este de 13.802.443,71 lei", se mentioneaza in anuntul posta pe site-ul primariei orasului Bolintin Vale. Trebuie precizat ca presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina, este finul baronului PSD Niculae Badalau, iar firma care executa reabilitarea- S.C. Construct Romstrade Consitrans S.R.L este controlata de apropiat al lupilor tineri din PSD Giurgiu scolit de catre controversatul afacerist Nelu Iordache, dar si al fostului presedinte al CJ Giurgiu, Vasile Mustatea.

Dilema asfaltării din curtea lui Bădălău

La prima vedere, totul pare in regula, dar mare asfaltare a inceput, surpriza, chiar din incinta firmei controlate de familia baronului Badalau- N.B.G. din Bolintin Vale (strada Poarta Luncii, nr. 131) (vezi FOTO). Astfel, circa 1.500 mp de covor asfaltic au transformat curtea de pamant si beton intr-o pista de aeroport, adica strat gros de asfalt nivelat ca la biliard. Mai mult, iesirea din sediul firmei a fost marcat impecabil cu vopsea alba (vezi FOTO). Secretarul general al PNL Giurgiu- Costel Dumitru, a precizat cu ironie ca „ În Bolintin se asfaltează. Asfaltarea a început exact din faţa sediului firmei domnului Bădălău. Nu ştiu cine asfaltează şi nu am avut nici curiozitatea să aflu. Ce mi se pare foarte interesant este că „băieţii ăştia chiar îşi fac treaba" în sensul că s-au apucat şi nu au ajuns decât la 200 de metri în faţa porţii domnului Bădălău şi imediat au făcut dreapta. Au intrat la domnul Bădălău în curte şi au asfaltat toată curtea şi au făcut şi linie de marcaj...". Insa, dilema lui Costel Dumitru constă în faptul că nu ştie dacă linia de marcaj este reflectorizantă sau nu.

Reabilitare supraevaluată

La o analiza mai atenta se poate constata ca pretul unui kilometru de drum reabilitat .este 1.254.767,6 lei, ceea ce inseamna circa 279.000 de euro. Potrivit legislatiei actuale privind standardele cost la infrastructura rutiera, pretul unui kilometru de drum reabilitat, adica 279.000 de euro, este exagerat. Mai multi specialistii in drumuri de la Ministerul Transporturilor au precizat pentru ZIUAnews ca acest pret este foarte mare si un kilometru de drum reabilitat nu poate sa depaseasca 200.000 de euro, dar la Giurgiu merge din greu ca deh... gasca lui Badalau face legea in judet.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE