Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Managerul CFR Călători, Iosif Szenteș, defilează pe sub nasul ministrul Sorin Bușe cu un director condamnat pentru mită

Postat la: 02.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca in fruntea CFR Calatori a fost instalat un tandem toxic pentru companie- managerul Iosif Szentes si directorul comercial Marcel Litra. Practci, cei doi taie si spanzura la CFR Calatori.

Insa, nimeni din conducerea Ministerului Transporturilor, din CA si AGA n-au sesizat faptul ca Marcel Litra ocupa postul ilegal intrucat pe 24 ianuarie 2013 a fost condamnat „cu suspendare de catre Tribunalul Mures (vezi documentul in facsimil) la o "pedeapsa de 2 ani si 7 luni de inchisoare pentru comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata". Mai mult, Tribunalul Mures a dispus "un termen de incercare de 4 ani si 7 luni" si "impune inculpatului ca pe durata termenului de incercare sa se supuna mai multor masuri de supraveghere si sa se prezinte la Serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Arges, desemnat cu supravegherea lui".

Cu toate ca decizia instantei este clara si impunea anumite restrictii pana prin 2019, Iosif Szentes il promoveaza pe Marcel Litra din expert instructor in sef serviciu la CFR Calatori si, ulterior, pe postul de director comercial de unde gestioneaza toate contractele comerciale ale companiei. Practic, prin promovarea lui Litra pe aceasta functie, Marcel Szentes a ignorat decizia Tribunalului Mures, dar deocamdata, conducerea Ministerului Transporturilor, in frunte cu ministrul Sorin Buse, cunoaste situatia, dar nu a luat nicio masura. Ba mai mult, ministrul Sorin Buse s-a si afisat la cateva actiuni cu Szentas flancat de Litra.
Trebuie precizat ca in 2006, Marcel Litra si Constantin Roman, de 45 de ani, instructor general incadrul Regionalei CFR Brasov, au fost arestati 29 de zile de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures pentru luare de mita si pentru punerea in pericol a sigurantei pe calea ferata, dupa ce un angajat al CFR Mures a reclamat ca a fost declarat necorespunzator de catre comisia formata din cei doi, intrucat nu le-a platit sumele pretinse de acestia.

Procurorii i-au acuzat pe Marcel Litra si Constantin Roman ca ar fi pretins si incasat sume cuprinse intre 40 si 60 de lei de la un numar de 181 de angajati ai CFR din judetul Mures, pentru ca acestia sa promoveze examenul anual de testare profesionala si de autorizare pe functii, in perioada 22-24 februarie. Nu trebuie omis faptul ca Iosif Szentes este cel care, incepand din 2012, impreuna cu fostii directorii generali ai CFR Calatori, Stefan Roseanu si Valentin Dorobantu, sustinut si promovat de liderul PSD- Liviu Dragnea, a „tesut" mersul trenurilor în interesul operatorilor privaţi şi nicidecum al companiei de stat. Astfel, s-a ajuns ca foarte multe rute foarte rentabile pentru CFR Calatori sa fie cedate operatorilor privati. Mai mult, fostii directori generali ai CFR Calatori-Stefan Roseanu, Valentin Dorobantu si Vasile Secara, dar si Iosif Szentes, au fost de acord ca pe cele mai rentabile rute operate de CFR Calatori sa fie introduse trenuri ale operatorilor privati, desi legea interzicea acest lucru.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE