Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mafia lemnului a primit o lovitura dura din partea DIICOT! Schweighofer este luat in vizor

Postat la: 30.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In aceasta dimineata mascatii sub coordonarea procurorilor DIICOT fac mai multe perchezitii la fabrici si depozite apartinand gigantului austriac din industria lemnului - Schweighofer, sustin surse judiciare. Sunt vizate fabrici din Radauti (Suceava) si Sebes (Alba) precum si directii silvice si garzi forestiere.

"La data de 30.05.2018 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie din cadrul I.G.P.R. - D.C.C.O. si BCCO Bucuresti, Directia de Ordine Publica, Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si specialisti din cadrul Institutul National de Criminalistica au pus in executare 23 de mandate de perchezitii domiciliare, pe raza a 5 judete si a muncipiului Bucuresti, la persoane fizice si juridice (din care 4 la sediile unor institutii publice) in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de deturnare a licitatiilor publice, evaziune fiscala, concurenta neloiala, taiere fara drept de arbori si alte infractiuni aflate in competenta acestei unitati de parchet. In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2011 si pana in prezent, mai multe persoane au constituit un grup infractional organizat, membrii grupului actionand in vederea deturnarii licitatiilor publice organizate la nivelul unor directii silvice pentru a-si asigura volume suplimentare considerabile de masa lemoasa in vederea procesarii, in fabrici specializate in taierea si rindeluirea lemnului.

In acelasi scop unii agenti economici au fost inlaturati de la licitatiile de masa lemnoasa si dupa caz, impusi altii. Totodata, in urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca, o parte din cantitatea de masa lemnoasa receptionata nu a fost evidentiata in documente contabile. De asemenea, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca o parte din masa lemnoasa receptionata provenea din savarsirea unor infractiuni de taiere fara drept de arbori. In desfasurarea activitatilor ilicite, membrii grupului infractional organizat au beneficiat si de sprijinul unor functionari publici. Prejudiciul estimat se ridica la suma de peste 25 milioane de euro. In cauza urmeaza a fi conduse la sediul DIICOT- Structura Centrala mai multe persoane, in vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. Actiunea a fost desfasurata cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane - Brigada Speciala de Interventie Bucuresti "Vlad Tepes". Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.", se spune in comunicatul DIICOT.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE