Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lovitura de pedeapsă din SUA! Liviu Dragnea apare alături de dictatori pe o lista neagra legat de evenimente de inaugurare ale lui Donald Trump

Postat la: 20.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Numele liderului PSD, Liviu Dragnea, apare într-o investigație din Statele Unite cu privire la suspiciuni de corupție în legătură cu evenimentele de inaugurare ale lui Donald Trump. Președintele Camerei Deputaților este acuzat de o investigație a jurnaliștilor de la talkingpointsmemo.com că ar fi purtat negocieri secrete cu o companie cu afaceri în domeniul securității și apărării.

Respectiva companie, denumită Circinus, îi aparține lui Broidy, omul care s-a ocupat de organizarea evenimentelor de la inaugurarea mandatului lui Trump, reușind să strângă o sumă record de 107 milioane de dolari, mai mult decât dublu față de precedentul lider de la Casa Albă, Barack Obama.

Jurnaliștii de la talkingpointsmemo.com scriu că activitatea lui Broydi este investigată în prezent de procurorii americani fiind considerată infracțiune, corespondentul românesc al traficului de influență. Mai mult, jurnaliștii americani afirmă că afacerile politice puse la cale de Broidy ar fi cheia de boltă a întregii investigații a ingerinței ruse în alegerile americane, investigație ținută de procurorul general Robert Muller. În fapt, jurnaliștii de la talkingpointsmemo.com susțin că Broidy și ceilalți membri ai comitetului de inaugurare pentru Trump, mulți dintre ei, infractori condamnați pentru diverse fapte, ar fi strâns bani de la diverse entități statale și politicieni pentru a-și asigura o schimbare de atitudine din partea noului președinte în relațiile bilaterale.

O mare parte din ceea ce se știe despre presupusa influență a lui Broidy provine dintr-o scurgere masivă de informații de pe contului său de e-mail, conținutul care a fost aruncat pe piață în martie 2018. E-mailurile par să arate că Broidy solicita plăți pentru afacerea sa de consultanță în domeniul apărarii, oferind în același timp acces și schimbări de politică în Administrația Trump. Broidy a dat în judecată Qatar în martie, acuzând statul din Golful Persic de spargerea contului său de e-mail și folosirea conținutului pentru a rula o campanie masivă de defăimare.

Compania de apărare a lui Broidy - Circinus - are un contract de 200 milioane USD cu EAU, un rival regional al Qatarului. Qatarezi sau nu, fructele acelui hack au fost bogate: par a arăta cum Broidy îi aranjează dictatorului congolez Denis Sassou-Nguesso o participare la o cină la lumina lumânărilor cu Trump și Pence, până la inaugurare. Apoi a facturat biroul lui Sassou-Nguesso cu 2 milioane de dolari a doua zi.

Liviu Dragnea, deputat în Parlamentul României, a postat o fotografie pe Facebook cu o zi înainte de inaugurare la o cină cu președinte-ales Trump. Dragnea, care a fost cercetat pentru acuzații de corupție din România, a venit la invitația lui Broidy, în timp ce Circinus a fost menționat oficial ca fiind în negocieri cu guvernul român. Aceasta să fie ancheta DNA de care vorbea Liviu Dragnea în urmă cu câteva zile?

"Apropo, Călin, știi că ne-a mai făcut un dosar? O veste tristă, așa, de ziua Vioricăi. La mine e legat de vizita în SUA de anul trecut Eu îi spun domnului Uncheșelu (procurorul DNA Jean Uncheşelu - n.r.) să meargă în continuare, dar îi spun și unde ajunge - la un ambasador. Și să văd dacă îl țin genunchii, că, dacă nu, are o mare problemă", a spus Dragnea la Consiliul Național al PSD.

Traducerea integrală a articolului:

În ceea ce privește inaugurarea prezidențială, aceasta s-a dovedit a fi în mod obișnuit „trumpiană" - fără precedent, costisitor și acum investigat de procurorii federali din Manhattan în privința plăților și acuzații privind alocarea greșită a fondurilor.

Dar problemele legale ale comitetului inaugural au potențialul de a lega împreună nenumărate scandaluri ale administrației Trump - legînd anchetele în presupusele scheme de salarizare a fondurilor lui elliott Broidy, cu acuzații de complicitate a campaniei cu Rusia.

Broidy, un finanțator din Los Angeles, cu o condamnare pentru mită în 2009, a sărit în campanie lui Trump din campania Cruz, în calitate de „bundler" în mai 2016, înainte de a fi numit vicepreședinte financiar al comitetului inaugural al lui Trump, după alegeri.

Alături de Bridy în comisia inaugurală a fost prietenul său, Rick Gates, fostul asociat a lui Paul Manafort, care a pledat vinovat în ancheta specială a lui Robert Muller și s-a întors împotriva fostului său șef. Bridy și Gates au lucrat atît sub președintele comisiei, miliardarul dezvoltator de imobiliare și confidentul lui Trump, Tom Barrack Jr. Un purtător de cuvânt a lui barrack a negat că el a fost ținta investigației. Cel care leagă - în multe feluri - lucrurile împreună este Broidy.

Pe fondul scandalului de ingerință a Rusiei și a nenumăratelor scandaluri din administrația Trump, presupusa nelegalitate a lui Broidy a reușit să treacă relativ neobservată. Dar acuzațiile împotriva lui Broidy sunt atât mai uluitoare și de simple: el a promis schimbări oficiale ale politicilor către oficiali străini din Orientul Mijlociu, Malaezia și China pentru zeci de milioane de dolari.

După cum se pretinde, este vorba de o chemă simplă de plată petru a înfăptui schimbări, dar nu este clar dacă asemenea tip de acțiuni avute loc la inaugurare îl implică și pe Broidy. (Christopher Clark, unul dintre avocații lui Broidy, nu a răspuns cererilor repetate de răspuns ale jurnaliștilor).

Dar Broidy a jucat un rol cheie, și public, la inaugurarea care a strâns 107 milioane de dolari, mai mult decât dublul obținut de Obama, în valoare de 53 de milioane de dolari, în 2009.

La inaugurare, Broidy s-a întâlnit cu condamnatul pentru pedofilie George Nader. Cei doi bărbați au format o relație de afaceri, iar parteneriatul a continuat până la începutul anului 2018, când agenții FBI l-au interceptat pe Nader pe aeroportul Washington-Dulles în investigația lui Mueller.

Muller este interesat de Nader, în parte datorită prezenței sale la întâlniri-cheie în timpul tranziției prezidențiale, inclusiv la summit-ul din Seychelles din ianuarie 2017, care l-a inclus pe fondatorul Blackwater, Erik Price, șeful Fondului de investiții Directe ruse, Kirill Dmitriev, și prințul Emiratelor Arabe, Mohammed Bin Zayed al-Nahyan.

Comitetul inaugural al lui Trump pare a servi drept modalitate de reintrare pentru republicanii care au crezut că Trump va pierde alegerile, fiind așteptată o cale de plată pentru a reintra în cercul restrîns al președintelui. „Acum, oricine nu a fost în interior, trebuie să găsească o cale", declara pentru cotidianul Boston Globe un membru al partidului Republican.

„Este o cale pentru oricine a fost de partea greșită", a declarat un membru al comisiei de inaugurare pentru ziar. "Dacă puneți la bătaie pachetul de milioane de dolari, veți ajunge la multe evenimente în care oamenii se află aproape de administrație". Procurorii federali din Manhattan invetighează acum dacă oficialii străini au putut să plătească pentru schimbări similare în acces - și politică.

Comitetul a adunat o echipă de miliardari și „jucători" în universul Trump pentru a strînge fonduri și a supraveghea inaugurarea. Acest grup a inclus oameni precum Broidy, Gates și alții. În fruntea grupului a fost Barrack, care a fost creditat de Broidy drept „republicanii de bază" din spatele lui Trump, într-un articol din ianuarie 2017 al CNN.

Manafor a fost într-o exursie cu iahturi, închiriate de Barrack în august 2016, pentru a uita de plecarea sa din campania Trump. Atât procurorii SDNY, cât și procurorii speciali l-au întrebat despre croazieră, locul unde Manafort și Barrack s-au întâlnit cu fostul șef al fondului suveran al statului Qatar.

O mare parte din ceea ce se știe despre presupusa influență a lui Broidy provine dintr-o spargere a contului său de e-mail, al cărui conținut a fost făcut public în martie 2018. E-mailurile par să îl arate pe Broidy solicitând plăți pentru compania sa în domeniul securității și apărării oferind în același timp acces și schimbări de politică în Administrația Trump.

Broidy a dat în judecată Qatar-ul în martie, acuzând statul din Golful Persic că i-a spart contul de e-mail și s-a folosit de conținut pentru a porni o campanie de defăimare. Compania de apărare a lui Broidy - Circinus - are un contract de 200 de milioane de dolari cu EAU, un rival regional al Qatarului.

Fructele acestei spargeri au fost bogate, arată jurnaliștii: acestea par să arate cum Broidy a aranjat dictatorului congolez Denis Sassou-Nguesso o întâlnire cu trump și Pence, până la inaugurare, înainte de a emite o factură de 2 milioane de dolari biroului lui Sassou-Nguesso chiar a doua zi.

Jurnaliștii scriu despre deputatul în Parlamentul României, Liviu Dragnea, că a postat o fotografie pe Facebook cu o zi înainte de inaugurare, la o cinî cu președintele Trump. Dragnea, care a fost cercetat pentru acuzații de corupție în România, a venit la invitația lui Broidy, în timp ce Circinus a fost în negocieri cu Guvernul României.

Broidy și Gates au lucrat împreună în timpul campaniei și a inaugurării, iar Gates a colaborat în investigația SDNY. Cu toate acestea, există mai puține exemple clare de implicare ale lui Gates.

Yahoo News a raportat că Gates a fost „șeful din umbră" a inaugurări, iar un colectori de fonduri republicat l-a denumit „tipul lui Barrak" în gestiunea inaugurării. În timp ce Gates se confruna cu un rechizitoriu în octombrie 2017, el a trimis un e-mail prietenilor și asociaților săi, numind acuzațiile „foarte politizate". Se pare că Broidy a răspuns repede, exprimându-și codoleanțele.

Dar, după ce a ajuns de partea procurorilor în 2018, Gate a recunoscut, în timpul mărturiei în cadrul procesului lui Manafort că ar fi putut să adune bani din comisia inaugurală. Gates a spus că „poate" a supraîncărcat inaugurarea pentru serviciile sale.

Alte elemente ale comitetului inaugural par să fi suferit neplăceri din cauza neglijenței, cu revizuiri multiple asupra depunerilor FEC ale organizației și scorurilor de donatori încă nedeclarate.

Rămîne neclar cât de departe au ajuns investigațiile privind inaugurarea lui Trump. O depunere de impozite pentru anul 2017 arată cheltuieli de 500.000 în cheltuieli juridice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE