Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Incredibil: Directorul Radio România, Ovidiu Miculescu, a tocat în doi ani pe deplasari 180.000 de euro

Postat la: 06.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca Radio Romania a ajuns mosia presedintelui-director general Ovidiu Miculescu. Insa, mai nou, s-a constatat ca Radio Romania a devenit si agentia de turism a lui Miculescu.

Sindicatul Unit al Salariatilor - Radia Romania a solicitat, pe 26 iulie 2016, conducerii Societatii Romane de Radiodifuziune cate deplasari a facut in ultimii doi ani Ovidiu "Canoe" Miculescu si cati bani s-au cheltuit pentru aceste deplasari (cazare, transport si diurna). Raspunsul conducerii Radio Romania este fabulous si demn de Cartea Recordurilor, numai ca omologarea acestei performante ar trebui facuta de catre DNA sau DIICOT.

"Canoe" Miculescu a cheltuit zilnic 255 de euro pe deplasări

Ovidiu Miculescu, zis si "Canoe", a efectuat, in perioada 1 iulie 2014 - 1 iulie 2016, nici mai mult, nici mai putin, de 32 de deplasari ale caror costuri totale au fost, atentie, de 802.425, 07 lei, adica de 178.316 euro. Practic, in cei doi ani, adica 700 de zile, Radio Romania a decartat zilnic catre "Canoe" Miculescu circa 255 de euro. Daca luam in calcul ca salariul minim pe economie a fost pana la 1 mai 2016 de 1.025 de lei, iar acum este 1.250 de lei, rezulta ca presedintele director general al Radio Romania a cheltuit zilnic din banii publici, in ultimii doi ani, un salariu minim pe economie. Incredibil, dar adevarat! ZIUAnews va prezenta, in exclusivitate, lista celor 32 de deplasari (vezi documentul in facsimil din josul paginii) facute, in ultimii doi ani, de catre "Canoe " Miculescu precum si ce sume a decontat Radio Romania pentru transportul, cazarea si diurna presedintelui-director general.

Cea mai costisitoare deplasare a bosului de la Radio Romania a fost la World Media Summit for Children al ABU pentru care s-a decontat suma de 70.224,61 de lei, reprezentand 15.685 de euro, adica vreo 60 de salarii minime pe economie. Locul doi in topul celor mai costisitoare deplasari este ocupat de actiunea "Discuţii privind extinderea relaţiilor bilaterale SRR - NHK si participarea la ediţia următoare a Festivalului RADIRO" pentru care s-a cheltuit cheltuit 66.296,58 lei, adica 14.732 de euro. Pe pozitia a treia, s-a situat actiunea "Participarea la întâlnirile şi manifestările organizate de WFMT Radio Network pentru preluarea Festivalului RADlRO (Chicago) şi la EBU MET „Broadcasters' Day", care marchează a 25-a aniversare a colaborării dintre EBU şi Metropolitan Opera (New York)", pentru care s-a scos din caseria Radio Romania suma de 62.066,76 lei, reprezentand circa circa 13.790 de euro.

Cele mai modeste deplasari ale lui "Canoe" Miculescu, din punct de vedere al cheltuielilor decontate de Radio Romania, au fost "Vizita la Radio Chişinău, la invitaţia d-Iui Valentin Niculescu, manager Radio Chişinău" pentru care s-a decontat 2.370,9 de lei, adica vreo 526 de euro, si "Participarea la manifestările ocazionate de cea de a 80-a aniversare a Radiodifuziunii Bulgare" care a costat 2.698,34 lei, adica doar vreo 600 de euro.

Propunere: "Canoe" Miculescu la șefia Autorității Naționale pentru Turism?

Mai trebuie subliniat faptul ca in majoritatea deplasarilor, Ovidiu "Canoe" Miculescu a fost insotit de directorul Directiei Relatii Internationale si cel al Centrului Cultural Media. Practic, in cei doi de zile, presedintele -director general s-a plimbat pe bani publici mai mult decat toata conducerea Ministerului Afacerilor Externe sau decat orice parlamentar al Romaniei. Dupa atatea deplasari externe, premierul Dacian Ciolos poate sa-l numeasca pe Ovidiu "Canoe" Miculescu, fara nicio problema, pe functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, ca deh, tot ii place sa calatoreasca pe bani publici si deja a acumulat destula experienta in deplasarile decontate de Radio Romania!

Ion Teleanu

Documentele anexe AICI si AICI

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE